בטיול האחרון שלנו בברצלונה בשנה שעברה הלכנו המון ברגל, בדרך כלל שאנחנו בחו"ל אנחנו כמעט ולא נעזרים בתחבורה כלשהי. אנחנו מאוד אוהבים לחוות את האווירה האמיתית של הרחוב, לחוש, להריח ולטעום אנחנו גם משתדלים מאוד לא לתת לאטרקציות לחמוק. מה שלא בר ביצוע שמשתמשים בתחבורה ציבורית או ברכב. אחד המקומות המקסימים שפגשנו במהלך הטיול בעודנו מסיירים ברובע הגותי ומתהלכים בסימטאות הצרות המרוצפות באבן היה בית קפה קטן חמים ונעים הממוקם 5 דקות משדרת הרמבלס המפורסמת ושוקקת החיים עם כל מופעי הרחוב החנויות והמסעדות שהשדרה מציעה.
במהלך השהות שלנו בברצלונה ביקרנו בבית הקפה הזה לפחות 3 פעמים בעיקר כדי לנעוץ עיניים בחלון הראווה שהיה עמוס בדברי מאפה. עוגה אחת משכה את עיני וידעתי שאני חייב לנסות אותה ברגע שראיתי אותה, זו הייתה עוגת גבינה פירורים שנראתה לכאורה מאוד פשוטה. עכשיו אני גם יודע וברור לי יותר מתמיד שלא כל עוגות הגבינה טובות והם בטח לא נעשות באופן שווה.
אני חושב שבפעם השלישית שהגענו למקום החלטנו לשבת לארוחת בוקר קלה, ברור לכם שכבר אכלנו 2 ארוחות בוקר לפני… פזית הזמינה צ'ורוס מטוגן עם אבקת סוכר ושוקלטה חמה עם קצפת, ואני הזמנתי סלט ירקות ופרוסה ענקית של עוגת הגבינה המפורסמת שלהם, זו שאני זומם עליה כבר יומיים.
מנשנש מהסלט ולא יכול להתאפק, מת לקחת ביס מעוגת הגבינה אבל מחזיק את עצמי. לא מערבב, גומר את הסלט, נותן ביס בעוגה, ו אה… אכזבה. איך לעזאזל עוגת שמנת פירורים שנראית מדהים בחלון ראווה "דוגמנית אמיתית" ליד כל העוגות יכולה לאכזב אתם בטח שואלים? אני לא יודע, אבל העוגה היתה ממש לא טעימה, הבצק עבה, הגבינה קצת נוזלית למרות שבחוץ בקושי 15 מעלות.
עוגת גבינה עם פירורים אמורה להתחיל עם בצק פשוט, רך ונעים לאכילה עליו הגבינה נוחתת ברכות, מתוקה עם נגיעות של וניל או גרידת לימון, אפשר אפילו גרידה של תפוז תלוי בטעמכם האישי, מעל מונחים ענננים עננים פירורים רכים מהבצק, מה אני יגיד לכם אני מפנטז על עוגה לגמרי אחרת, זה לא מה שאכלתי, אפילו לא קרוב לזה…
כשחזרנו נשאר לי עדיין טעם של עוגה גבינה עם פירורים, אז ביקשתי מפזית לנסות להכין משהו שדומה רק בצורה ל"דוגמנית" ההיא מהחלון ראווה בברצלונה, אבל עם טעם של ישראל או של עוגת גבינה עם פירורים של אשתי.
אתם לא תדעו עד שלא תכינו. איזה עוגת גבינה טעימה יצאה לנו, מלאה זכרונות עם טעמים חדשים לפעם הבאה .
אפיית הבצק שמשמש לתחתית העוגה ולפירורים.
ערבוב הגבינות יחד עם השמנת המתוקה בתנועות קיפול קלות עד לקבלת מרקם אחיד.

עוגת גבינה עם פירורים טעימה במיוחד וקלה להכנה. עוגה שמשלבת גבינות רגילות ושמנת מתוקה. עוגת גבינה חגיגית ומקובל מאוד להכין אותה לקראת חג שבועות.
- 2 חלמונים
- 1 חבילה מרגרינה זהב רכה או מומסת (200 גרם)
- 2 כפות סוכר
- 2 כוסות קמח תופח
- 2 גבינות לבנות 9% 250 גרם כל אחת
- 1 שמנת מתוקה
- 3/4 כוס סוכר. לתערובת הגבינה נזדקק ל 1/4 כוס ולהקצפת השמנת 1/2 כוס.
- 1 סוכר וניל
- במעבד מזון או בלישה ידנית לעבד את כל חומרי הבצק יחד, מרקם הבצק אמור להיות פרורי אז (לא להיבהל הכל מסתדר היטב כאשר משטחים אותו בתבנית). הבצק ישמש אותנו לתחתית העוגה ולפירורים מעל.
- את הבצק יש לחלק ל- 2 כדורים, האחד בגודל כדור טניס אשר ישמש לפרורים מעל העוגה והיתרה תשמש כבסיס לעוגה. את הכדור הגדול יש לשטח בתבנית בגודל 26 ולרפד היטב באחידות. את כדור הטניס של הבצק יש לשטח ולרפד תבנית אינגלישקייק.
- את התבניות אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להזהבה כ-20 דקות. לאחר האפייה יש להניח בצד את תחתית העוגה המוכנה והפירורים להתקרר.
- לערבב את הגבינות הלבנות עם 1/4 כוס סוכר, להוסיף את סוכר הוניל ולערבב היטב עד שהסוכר נמס לחלוטין.
- בקערה נפרדת להקציף 1 שמנת מתוקה עם חצי כוס סוכר לקצף יציב וחזק.
- את השמנת יש להוסיף לגבינות בתנועות קיפול ולשמור במקרר עד שהבצק המוכן (תחתית העוגה) התקרר.
- לאחר שהעוגה התקררה יש למרוח את הגבינות מעל את העוגה, את הבצק מתבנית האינגלישקייק יש לפורר ביד מעל הגבינות.
אם נראה לכם שבצק העוגה עבה מדי ניתן להגדיל את הכמות לבצק הפירורים או להשליך חלק ממנו. עדיף להכין את העוגה יום לפני ולהכניסה למקרר למשך הלילה בכדי שתתייצב ותקבל את כל הטעמים שלה.
שלום נרבונה
אחלה מתכון