זה קצת יומרני לתאר מתכון כ"מושלם", במיוחד שמדובר במתכון לעוגת גבינה אפויה, לכל אחד מאיתנו יש את הטעם האישי האהוב עליו. אז אני אחדד ואומר, שלדעתי, זו עוגת הגבינה הכי טעימה שאכלתי והכנתי אי פעם. העוגה מבוססת על מתכון קל מאוד להכנה. את העוגה הזו אנחנו מכינים כבר שנים, עד היום לא ערכנו במתכון שינויים ונשארנו נאמנים למקור.
נתקלנו במתכון הזה ממש במקרה שחיפשנו עוגת גבינה אפויה דחוסה קצת שונה. אתם יודעים, לכל אחד יש את המתכון המיוחד שלו, את המרקם שהוא הכי אוהב, את רמת המתיקות שהוא מעדיף וכמובן את הטעם. המתכון הזה ללא ספק, הופך עוגת גבינה אפויה לעוגת הגבינה הטובה בעולם. יש בעוגה שילוב מושלם של חמיצות ומתיקות יחד עם מרקם חלק קטיפתי עשיר מאוד. זו עוגה מעולה לארוח ולכל אירוע מיוחד, עם תוצאות נהדרות פעם אחר פעם באופן עקבי.
זו עוגת גבינה בסגנון ניו יורק עם תחתית ביסקוויטים מפוררים, מעל התחתית יש שילוב של גבינות שמנת, שמנת חמוצה, ביצים וסוכר. זו יצירת מופת עשירה וקרמית. לא צריך יותר מכוס חלב ליד בכדי להינות מהשילוב העשיר הזה.
אני חייב להודות, בפעמים הראשונות שהכנו עוגת גבינה אפויה לא בדיוק נחלנו הצלחה. הטעם תמיד היה משגע אך המראה לא היה מושלם. העוגה לפעמים היתה יוצא גבוהה מידי, ולאחר האפיה היא היתה נופלת ובדרך כלל ניסדקת. לאחר מספר ניסיונות ושינויים כמו: זמן האפיה, הטמפרטורה ואפילו צורת שילוב המצרכים הגענו לשלמות. בכדי לחסוך מכם עוגמת נפש לפניכם מספר טיפים להצלחה באפית עוגת גבינה.
טיפים להצלחה:
אפית העוגה – מחממים את התנור לטמפרטורה של 170 מעלות למשך 10 דקות. מכניסים את העוגה לתנור למשך 5 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות, לאחר 5 דקות מורידים את הטמפרטורה ל 155 מעלות, אפית העוגה אמורה להיות איטית וארוכה. הזמן הממוצע לאפיה הוא שעה עד שעה ועשר דקות.
הכניסו לתנור כלי עם מים. אנחנו לוקחים תבנית עמוקה ממלאים כ 2 סנטימטר מים, ומניחים בתנור למשך זמן האפיה.
השאירו את העוגה להתקרר בתנור – זו לא עוגת גבינה לרגע האחרון. בכדי שהעוגה תצליח ותישאר בעלת מראה חלק ויפה, יש להשאיר אותה להתקרר בתוך תנור האפיה ארבע עד חמש שעות לפחות. הזמן הממושך בתנור מונע מהעוגה לצנוח ולהיסדק. זיכרו, לאחר תום זמן האפיה, לא פותחים את דלת התנור, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים למשך ארבע עד חמש שעות.
עוגות גבינה נוספות: עוגת גבינה ללא סוכר. עוגת גבינה פירורים.

עוגת גבינה אפויה מושלמת טעימה מאוד וקלה להכנה. זו עוגת גבינה אפויה פשוטה צפופה ועשירה מאוד בסגנון ניו יורקי קלאסי עם בסיס שיברי ביסקוויטים.
- 50 גרם חמאה מומסת
- 20 ביסקוויטים פטיבר מרוסקים
- 1/4 כוס קמח
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 1 כף תמצית וניל
- 4 חבילות חבילות גבינת שמנת (200 גרם כל חבילה)
- 1/2 1 כוסות סוכר לבן
- ½ כוס חלב
- 4 ביצים
- 1 כפית גרידת לימון או תפוז מגורד דק (אופציה)
- מחממים תנור ל 170 מעלות.
- משמנים קלות תבנית אפיה עגולה קפיצית בקוטר של 24 סנטימטר. יש לשמן את הדפנות והתחתית של התבנית בספרי שמן.
- שוברים את הביסקוויטים לפירורים קטנים ומניחים אותם בקערה. את השברים יש לערבב יחד עם החמאה המומסת עד שכל הפירורים נספגים בחמאה באופן שווה. את התערובת מניחים בתבנית האפיה ובעזרת הידיים משטחים אותה בצורה אחידה על התחתית.
- בקערת המיקסר מערבבים את גבינת השמנת והסוכר יחד עד שהם מקבלים מרקם אחיד.
- מוסיפים לקערה את הקמח, שמנת חמוצה, תמצית וניל והחלב ומערבבים היטב.
- בסוף מוסיפים את הביצים, ביצה אחת בכל פעם תוך כדי ערבוב. שהביצה הראשונה התערבבה עם הבלילה הוסיפו את השניה וכן הלאה עד שהוספתם את כל הביצים (את הבצים מוספים תוך כדי ערבוב ולא בהקצפה.
- הוסיפו את גרדת הלימון או גרדת הלימון התפוז (אפשר בכיף גם וגם) המשיכו לערבב עוד מספר שניות.
- את כל התערובת יוצקים לתוך התבנית מעל פירורי הביסקוויטים.
- מורידים את חום התנור! הטמפרטורה הרצויה היא 150 – 155 מעלות.
- בתחתית התנור הכניסו כלי עם מים. אנוחנו לוקחים תבנית עמוקה ממלאים כ 2 סנטימטר מים.
- אופים את העוגה במשך שעה אחת.
- שעוגת הגבינה מוכנה, יש לכבות את התנור ולתת לעוגה להתקרר בתוך התנור למשך 4 עד 5 שעות. תהליך זה ימנע סדקים בעוגה ולא יאפשר לה לצנוח.
מומלץ להשאיר את העוגה בתנור לאחר האפיה מספר שעות.
מומלץ להגיש את העוגה לאחר שהייה של לילה במקרר.
דניאלה
העוגה המושלמת! ממש שווה את ההמתנה כי המרקם יוצא מושלם. תודה!
שני
אשמח לדעת באיזו גבינת שמנת השתמשתם ?
EasyRecipes
היי שני,
גבינת שמנת ניו יורק בטעם טבעי של חברת גד.
שני
תודה רבה. האם לאפות על חום עליון ותחתון או טורבו?
EasyRecipes
היי שני,
חום עליון ותחתון. עדכני איך יצא לך.
אריאלה חן
הי
הגיוני שרשום 20 ג״ר ביסקוויטים? זה מספיק לתחתית התבנית?