עוגת שיש ביתית עשירה בטעמים, עוגת שיש פרווה מושלמת, זו באמת העוגה הכי הטובה שהכנו בתקופה האחרונה. עוגה אוורירית, גבוהה, רכה מאוד וטעימה להפליא. אתם לא צריכם סיבה בכדי להכין את העוגה הזו. העוגה כל כך קלה ופשוטה להכנה שאין תירוצים תוך מספר דקות תהיה לכם עוגת שיש ביתית עשירה בטעמים.
מה זה בכלל עוגת שיש אתם שואלים? ובכן, עוגת שיש היא עוגה עם מראה מנומר או מפוספס המאוד דומה לשיש. הצורות המיוחדות שמתקבלות בעוגה הם תוצאה של שילוב בלילה בהירה בדרך כלל בטעם וניל עם שילוב של בלילת שוקולד. אפשרויות השילוב בין הטעמים הם אין סופיות ואפשר לשלב כל טעם שרוצים כמו קינמון או תבלינים אחרים, תות או טעמי פירות אחרים. עוגת שיש אופים בדרך כלל בתבנית אינגליש קיק או סיר פלא.
אם קשה לכם להחליט ואתם מתלבטים בין הכנה של עוגת וניל בחושה או עוגת שוקולד אז למה לא לשלב בין השתיים ולהכין עוגת שיש. העוגה אולי ניראת מסובכת אבל בעצם היא קלה מאוד להכנה ומורכבת רק משתי בלילות בגוונים שונים האחת בלילת וניל והשניה בלילת שוקולד. את הצורות המיוחדות (אפקט השיש) יוצרים בעזרת שיפוד ארוך או סכין לאחר שיוצקים את התערובת הכהה לתערובת הבהירה. פשוט מערבבים מעט בצורת מערבולות.
תהליך יצירת המערבולות הוא פשוט ואי אפשר להיכשל בו. ההמלצה שלי היא לערבל בצורת S בעדינות, אין צורך להשתגע, ליצור 3 עד 4 מערבולות ולא יותר בתבנית אינגליש קייק וכ 6 מערבולות בסיר פלא. את הצורות מומלץ ליצור בעזרת ידית של כף עץ או בעזרת סכין. ודאו שאתם מגיעים לכל הפינות וגם לתחתית התבנית.
אחד הדברים המהנים בעוגה הזו היא הציפייה עד שפורסים את הפרוסה הראשונה בכדי לראות האם המאמצים האומנותיים שלנו השתלמו.

- 5 ביצים
- 2 כוסות סוכר
- 1 אבקת אפיה
- ½ כוס שמן
- 2 כוסות קמח
- 1 כוס מים
- 3 כפות אבקת שוקולית
- הפרידו את הביצים חלמון לחוד וחלבון לחוד. הקציפו את החלבונים יחד עם הסוכר בקערת המקסר עד לקבלת קצף אחיד.
- הוסיפו את החלמונים, הקמח ואבקת האפיה בתנועות קיפול לתערובת המוקצפת ולקראת הסוף הוסיפו את המים והשמן.
- הוציאו כוס אחת של בלילה מהתערובת והניחו אותה בצלחת עמוקה(בלילה זו תשמש כבלילת השוקולד). הוסיפו כשלוש כפות שוקולית וערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
- שמנו תבנית אינגליש קיק או סיר פלא וצקו בתוכו את הבלילה הלבנה בעדינות.
- לבלילה הלבנה הוסיפו את הבלילה עם השוקולית בתנועה סיבובית ולאחר מכן ערבבו בעדינות בצורת S את התערובת (תמונות מצורפות).
- את העוגה יש לאפות בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 175 מעלות למשך 50 דקות או עד שאתם מכניסים קיסם והוא יוצא יבש.
אפשר לפזר על העוגה אבקת סוכר לפני ההגשה.
עוגה נהדרת למי מכם שמחפש משהו מתוק עם הקפה.
ליאן
ניתן להחליף את אבקת השוקו בקקאו?
EasyRecipes
היי ליאן,
אפשר בלי בעיה להחליף את אבקת השוקו בקקאו.
בהצלחה
מיכלי
שלום חייבת תשובה דחופה….אני רוצה לעשות ללא סוכר אפשר במקום זה לשים מתוק וקל ואם כן כמה?
EasyRecipes
היי מיכלי,
אפשר להחליף את הסוכר במתוק וקל.
יש לבדוק על האריזה של המוצר מה היא מידת ההמרה ולמצוא את היחס לכפית סוכר.
למדידת הסוכר אפשר להשתמש בנוסחה הזו:
סוכר לבן
כוס = 200 גרם
כף = 12.5 גרם
כפית = 4 גרם
100 גרם = 8 כפות
בהצלחה
אילה
היי!
רגע לפני שמכינה האם מומלץ להחליף את כוס המים במיץ תפוזים על מנת להעשיר את העוגה?
לעיתים אני קוראת שמחליפים במיץ/ חלב.
תודה!
ירדן אבישג אלבז
אפשר להחליף את אבקת השוקולית לשלוש כפות ממרח שוקולד מומס?
EasyRecipes
היי ירדן,
אפשר בהחלט!
נתנאלה
העוגה פשוט יצאה לי מדהים רכה ואוורירית תודה רבה על המתכון
ובנוסף חשוב לציין שבמקום שוקולית המסתי שוקולד חלב והוספתי לבלילה
תודה רבה וישר כח גדול תבורכו!
סופי
הבלילה מספיקה לתבנית אינגליש קייק אחת או יותר ?
EasyRecipes
היי סופי,
הבלילה תספיק ככל הנראה ל 2 תבניות אינגליש בינוניות.
קחי בחשבון שיש להשאיר מקום בתבנית לתפיחה (העוגה עולה לגובה בזמן האפיה).
אני ממליץ להשאיר מקדם לתפיחה של 3 סנטימטר לפחות.
עדכני איך יצאה לך העוגה
עדן
עכשיו הכנתי את הבלילה וזה בתנור
מה לאחר מכן להשאיר בתנור עם דלת פתוחה או להוציא ולכסות במגבת?
תודה שבת שלום
אני
חובה להפריד את הביצים ולהקציף לפני? אני רוצה להכין בקערה ולערבב ידנית
אורית
את הקמח מוסיפים לפני הנוזלים? יצא לי קצת בצקי….