עוף שלם בתנור היא מנה עיקרית קלאסית בכל רחבי העולם. למרבה הפלא ובאופן די מפתיע, המתכון המנצח של עוף בתנור הוא הכי פשוט והכי קל להכנה. המתכון מורכב מ 5 מצרכים בלבד כולל העוף עצמו (עוף שלם, מלח, לימון, פלפל שחור גרוס ושמן זית). הטכניקה הגאונית בהכנת עוף בתנור קלה גם היא. תוך שעה תקבלו עוף בעל בשר עסיסי, לח, נימוח בפה עם עור פריך קריספי בעל מליחות עדינה.
לפניכם מספר טיפים שיהפכו את העוף בתנור שלכם להצלחה מסחררת.
טיפים להכנת עוף שלם בתנור
השתמשו בעוף שלם טרי בלבד! משום מה בתקופה האחרונה קשה מאוד למצוא עופות טריים שלמים יפים, רובם מגיעים עם קרעים בעור ובמקרה היותר גרוע עם שברים ושטפי דם. ההמלצה הראשונה שלנו: לקנות עוף טרי רק מקצב מקומי קבוע ולהתעקש על עוף טרי בינוני (עופות גדולים מלאים בשומן ולא רצויים בכלל). בקשו מהקצב לשרוף את העוף כך שכל הנוצות ישרפו.
העוף חייב להיות בטמפרטורת החדר! הוציאו את העוף מהמקרר 50 דקות לפחות לפני הצליה. אם העוף עדיין קר קחו בחשבון שזמן האפיה יתארך והמרקם שלו יהיה פחות רך.
אל תרחצו את העוף שלכם! זה ממש מיותר לרחוץ את העוף (במיוחד אם אתם קונים אותו ממקום שמקפיד על ניקיון). שטיפת העוף תמלא את הכיור שלכם בשומן. אם אתם חוששים מחידקים אז תסירו כל חשש, הם ימותו בכול מקרה בטמפרטורה כל כך גבוהה בתנור.
יבשו את העוף היטב! בעזרת מגבוני נייר. העוף חייב להיות יבש! שאריות של לחות על העוף תגרום לעוף להתייבש בזמן האפיה. את העוף יש לנגב מבחוץ (את העור) ולמרות החוויה המוזרה נגבו היטב את העוף גם מבפנים.
תרגישו חופשי להוסיף פלחי לימון! לימון מרכך את בשר העוף. קלפו את קליפת הלימון ופרסו אותו לעיגולים. הניחו 2-3 פלחי לימון בחלק הפנימי של העוף. ובצד של החזה הרימו את העור והכניסו בכל צד 2 פלחי לימון. חשוב לי להדגיש, הלימון מוסיף מעט חמיצות לעוף ולא כולם אוהבים..ההחלטה היא בידיים שלכם.
קישרו את העוף היטב שלא יעוף! טוב אולי לא בכדי למנוע מהעוף לעוף. עוף קשור ישמור על צורה אסטטית וימנע מהעוף להתייבש. יש לודא שכל חלקי העוף מוצמדים היטב לגוף העוף. אני ממליץ מאוד לראות את הסרט הקצר בקישור שלפניכם שמדגים בצורה פשוטה, קלה ונוחה איך לקשור עוף.
אפית עוף שלם תהיה תמיד על רשת! אל תניחו את העוף ישירות בתבנית האפיה. הניחו את הרשת מעל תבנית האפיה. בדרך הזו הנוזלים (השומנים) ירדו ישר לתבנית. אם יש לכם רשת גבוהה מספיק, לא יהיה צורך להפוך את העוף.
לא לפתוח את התנור בזמן האפיה! ככלל פתיחת תנור בזמן צלית העוף לא מומלצת, חום התנור יצא החוצה וזמן הצליה יתארך. אם אתם משתמשים ברשת גבוהה מספיק העוף יתבשל גם בחלק התחתון שלו ולכן אין צורך להפוך אותו. אם הרשת שלכם נמוכה הפכו את העוף כ – 10 דקות לפני תום הזמן, והעבירו את כפתור תכנית התנור למצב גריל רק בכדי שהעוף יקבל קצת צבע.
צלית העוף וזמן השהיה בתנור! חממו את התנור מראש. התנור צריך להיות בטמפרטורה גבוהה כאשר מכניסים פנימה את העוף. הטמפרטורה המומלצת היא 200 מעלות למשך 10 דקות ראשונות ו-180 מעלות למשך 50 דקות נוספת.
הניחו לעוף להתקרר מעט לפני ההגשה! לאחר צלית העוף הניחו לו לנוח על קרש החיתוך 10 דקות לפחות. המנוחה תתן למיצים הזדמנות להיספג לתוך הבשר עצמו, במקום להישאר על קרש החיתוך.
כדאי לכם מאוד לנסות את המתכון הזה. תאמינו לי העוף הזה להיט! טעים מאוד, רך להפליא, עסיסי, קריספי מבחוץ בעל גוון יפייפה. מנה עיקרית נהדרת לכל המשפחה.

- 1 עוף בינוני
- מלח
- פלפל
- שמן זית
- 1 לימון
- חממו מראש את התנור ל 200 מעלות.
- נגבו היטב את העוף בעזרת נייר ניגוב מבחוץ ומבפנים.
- קלפו את קליפת הלימון כולל הלבן. את הלימון חיתכו לעיגולים בעובי של 3 עד 4 מילימטר.
- באיזור החזה של העוף הרימו את העור והכניסו את פלחי הלימון מתחת לעור. אם נשארו לכם שאריות מהלימון תכניסו אותם לתוך הגוף של העוף.
- פזרו בנדיבות על העוף שמן זית, מלח ופלפל. ושפשפו היטב את העוף (לעשות לעוף מאסז').
- קשרו את העוף בעזרת חוט בד והניחו אותו על רשת תנור האפיה כאשר החלק של החזה מונח על הרשת. את הרשת יש להניח על תבנית אפיה. אפשר להניח בתבנית האפיה 3 כפות מלח גס או מלח שולחן.
- עשר הדקות הראשונות בתנור יהיו בטמפרטורה של 200 מעלות לאחר 10 דקות יש להנמיך את הטמפרטורה ל 180 מעלות ולאפות את העוף 50 דקות נוספות.
- כ-10 דקות לפני תום האפיה בתנור בדקו את הגוון של החלק התחתון של העוף. אם הוא בהיר מידי הפכו את העוף ושנו את התוכנית בתנור לגריל למשך 5 דקות נוספות.
מומלף לקרוא את הטיפים להכנת עוף בגוף הפוסט.
לקשירת העוף השתמשו בחוט בד בלבד.
השאירו את העוף לנוח 15 דקות לפני ההגשה.
כתיבת תגובה