פוקצ'ה היא מצרך איטלקי עם שורשים קלאסיים. פוקצ'ה היא סוג של לחם שטוח לא עבה מידי ולא דק מידי. המרקם של הפוקצ'ה הוא עשיר ובעל קרום פריך, שמנוני מעט ומלוח. פוקצ'ה היא אחד הלחמים האיטלקיים האהובים עלי ולא רק בגלל המרקם והטעם המיוחד שלה. האפשרות לשלב תוספות ולבצע שינויים כל פעם מחדש, ולקחת את הלחם הזה לכל כך הרבה כיוונים, הם בעיקר מה שגרמו לי להתאהב. שלא לדבר על הקלות בהכנה עצמה, וכמות המצרכים המצומצמת הנדרשת.
פוקצ'ה לא צריכה להיות עבה או בצקית(כבר נתקלנו גם בכאלה). בשנים האחרונות אני רואה שהפוקצ'ה מככבת בתפריטי מסעדות בכול העולם, אך לצערי לא כולם מגישים באמת פוקצ'ה, אלא סוג של לחם אישי קטן ומצומק.
כל איטלקי יודע שמקורה של הפוקצ'ה היא בעיר גנואה, למרות שמאז היא עברה מתיחות פנים רבות. הלחם הזה מעולה להגשה שהוא יוצא ישר טרי מהתנור, חם ומזמין ממש כמו פיצה. את הפוקצ'ה אפשר לאכול עם הכול! אפשר להכין ממנה כריכים, לטבול אותה ברטבים, לאכול אותה עם גבינות ונקניקים ומה שמתחשק לכם.
במתכון הזה שילבתי את התוספת הנפוצה שהיא רוזמרין, מלח גס ושמן זית. אבל אתם יכולים לנסות שילובים כמו עגבניות שרי ובזיליקום, או שילוב גבינות צהובות וקשות, נקניקים, פרוסות בצל, שום, פטריות ועוד. תשתדלו לשמור על שילוב קל משקל שלא ישקע בבצק, מה שיכול לגרום לבצק להיות דחוס, תחשבו גם על מרקמים יחסית יבשים שלא ירטיבו יתר על המידה את הבצק.
פוקצ'ה מומלץ מאוד להכין יחד עם הילדים. הם יכולים לעזור בלישה, ואז לבחור את התוספות האהובות עליהם. אני בטוח שאפילו הילד הכי מפונק יאהב את זה.
טיפים להצלחה בהכנת פוקצה כבר בפעם הראשונה:
להכנת הבצק מומלץ להשתמש במים מינרליים, ולנפות את הקמח.
ללוש היטב את הבצק לפחות 10 עד 12 דקות.
לאפשר לבצק לתפוח פעמיים. פעם ראשונה ממש בסיום הלישה ופעם שניה שהוא כבר מעוצב בתבנית האפיה.
את שיטוח הבצק יש לבצע בעדינות.
אם אתם מוסיפים תוספות עם נוזלים כמו עגבניות צרו פוקצ'ה עבה מעט יותר.

- ¼ 1 כפות שמרים יבשים
- ¼ 1 כוסות מים
- ¼ כוס שמן זית איכותי
- ¼ 3 כוסות קמח לבן רגיל
- ½ 1 כפיות מלח
- 1 כף מלח גס לקישוט
- 1 כף עלי רוזמרין טריים לקישוט
- 3 כפות שמן זית למטלות נוספות
- בקערת המיקסר מכניסים את השמרים, המים, את ¼ כוס שמן הזית ואת הקמח. לשים עם וו לישה במהירות נמוכה כ 4 דקות. לאחר 4 דקות מוסיפים בהדרגה את המלח ומגבירים את מהירות המערבל למהירות בינונית וממשיכים ללוש עוד 10 דקות נוספות.
- לאחר הלישה מכניסים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית, מכסים בניילון נצמד ומניחים למשך שעה במקום חמים בבית.
- לארח שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח עבודה מקומח ומשטחים אותו בעדינות בעזרת הידיים כמה שפחות להתעסק עם הבצק, אנו מעונינים שבועות האוויר ילכדו בבצק.
- משמנים תבנית אפיה בכף אחת של שמן זית. מניחים את הבצק על התבנית ומשטחים אותו לעובי של סנטימטר וחצי לא פחות ולא יותר. בצק דק מידי יגרום לפוקצ'ה לצאת יבשה ומבצק עבה מידי יתקבל לחם.
- מברישים את הבצק בשמן הזית שנישאר, מפזרים את עלי הרוזמרין והמלח הגס. מניחים את הבצק לתפיחה נוספת כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות ולפני שמכניסים את התבנית לתנור יוצרים בעזרת האצבעות גומות קטנות בחלקו העליון של הבצק.
- את הפוקצ'ה אופים במשך 20 עד 25 דקות או עד שמתקבל גוון חום זהוב והפוקצה בעלת קרום קשה.
- מוציאים מהתנור ומצננים על רשת למשך 10 דקות.
להכנת הבצק מומלץ להשתמש במים מינרליים, ולנפות את הקמח.
במידה והפוקצ'ה חיוורת לאחר 20 דקות העבירו את התנור למצב גריל למשך 2 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
אריאל
האם צריך להוסיף סוכר לתערובת השמרים בשביל ש"יעבדו"