מכירים את המושג "כפטריות אחרי הגשם"? אז אצלנו במשפחה בימי החורף הקרים אנו מצטיידים במעילים, צעיפים ושקיות ניילון ויוצאים לטייל ביער בן שמן לחפש פטריות מתחת לעצי האורן. אתם תתפלאו עד כמה זה קל למצוא אורנייה מצויה. אנחנו כבר מכירים את "אורנית" הפטרייה החמקנית ויודעים להבדיל בין פטריה רעילה ובין פטריה שאפשר לאכול. מה עושים עם הפטריות אתם שואלים? מקפיצים, מקפיצים אותם עד שהם סופגים טעמים, מקפיצים עם שום, מקפיצים עם בזיליקום, מקפיצים אותם בכל דרך אפשרית.
מה יכול להיות קל יותר מהכנת פטריות מוקפצות? מתכון הפטריות הזה הוא לא רק קל הוא גם טעים מאוד ומוסיף המון טעם לכל ארוחה. סלט פטריות חמות אפשר להגיש בצמוד למנות עיקריות ליד סטייק עסיסי. פטריות משתלבות נהדר עם פשטידות ופסטות, חביתות וסלטים והם יכולות לשמש כתוספת מצוינת לארוחת בוקר או ארוחה עיקרית.
לא חייבים להשתמש באורנית הפטרייה החמקנית במתכון שלנו, אפשר להשתמש בכל פטרייה. מה שחשוב זה לבחור את הפטריות הכי טריות. את הפטריות אפשר לשטוף ומיד לאחר מכן יש לנקות בעדינות עם נייר סופג, בשום פנים לא להשרות את הפטריות במים. לאחר שהפטריות יבשות רצוי לגדום מעט מהגזע ולפרוס לרבעים בצורה גסה. אם אתם רוצים את סלט הפטריות שלכם עדין יותר אז תפרסו את הפטריות דק אבל לא דק מידי.
תהליך הבישול של פטריות הוא קצר מאוד וגם מאוד קל. לגלות לכם סוד, פטריות אוהבות מאוד חמאה. הם כל כך אוהבות חמאה עד שהם יספגו כמעט כל כמות חמאה שתשימו במחבת זה גם מה שנותן להם לאחר מכן את טעמן המיוחד. עוד סוד קטן, פטריות לא אוהבות תבלינים, הם מסתפקות במלח ים ומעט פלפל שחור.
טיגון הפטריות מאוד דומה בכל מתכוני הפטריות המוקפצות, אך אני רוצה לחלוק אתכם טיפ, רק לאחר שהמחבת חמה מאוד והחמאה מומסת ורועשת תכניסו פנימה את הפטריות. בדרך הזאת הם יספגו את רוב הטעמים מהחמאה וישחימו במהירות. הפטריות יתרככו ויהיו מוכנות תוך 4 עד 5 דקות, כל כך קל וכל כך טעים.

- 2 סלסלות של פטריות שמפניון או כל סוג שאוהבים – ניתן לערבב סוגים
- 30-50 גרם חמאה
- 2 כפות סויה או לפי הטעם – תלוי בסוג הסויה שיש ברשותכם
- 1 שן שום כתושה
- פלפל שחור גס
- 10 עלי בזיליקום קרועים
- לחתוך את הפטריות לארבע ולטגן במחבת עם חמאה, לאחר שהפטריות השחימו קלות וספגו את מלוא החמאה להוסיף שן שום כתושה לאדות מעט ולהוסיף סויה ופלפל שחור גרוס גס (לפי הטעם),
- לאחר כ- 3 דקות ,לקרוע, את עלי הבזיליקום ולהוסיף למחבת ולאדות עוד כ- דקה ולהוריד האש.
ניתן להפחית או להוסיף עלי בזיליקום לפי הטעם.
הסויה שאנו משתמשים בה היא מלוחה מספיק ולכן אנו לא מוסיפים מלח, ולכן, במידה וחסר לכם מלח ניתן להוסיף מלח או סויה הכל בהתאם לטעמכם האישי.
כתיבת תגובה