כבר הרבה זמן בא לי להכין פלפלים ממולאים. הכנת פלפל ממולא היא לא עבודה קשה אבל יש המון התעסקות בהכנות, קילוף הירקות ניקוי הפלפלים וכו'. בדרך כלל אני משתדלת להפשיר את הבשר יום לפני, אני מוסיפה לבשר את התבלינים והירקות ומכניסה למקרר ללילה לספיגת מלוא הטעמים ולמחרת ממלא את הפלפלים את הבצל (או כל ירק אחר שיש לי במקרר באותו זמן). פלפלים ממולאים באורז ובשר בקר טחון יכלה גם לשמש כארוחת חג או ארוחת שבת מצויינת.
בעיקרון הפלפלים ממולאים באורז ובשר בקר טחון. אנחנו משתמשים לרוב בבשר שנטחן פעם אחת ומערבבים אותו עם 5% מהמשקל בשומן של כבש, שומן הכבש נותן עסיסיות מיוחדת לבשר וטעם משובח אבל זה ממש לא חובה למי שלא אוהב את טעם הכבש.
יש המון גרסאות ומתכונים לממולאים במיוחד פלפלים ממולאים, המתכון שלי אחר, שונה מכל המתכונים שהכרתם, ואם תשאלו את המשפ'וחה הוא גם אחד הטובים.
אני לא מטגנת את הבצל ומכניסה לבשר, אני גם לא שומרת את המכסה של הפלפל אני מעדיפה שכל הרוטב הטעים יחדור פנימה, אני מוסיפה עגבנייה וגזר מגורדים שנותנים טעם ומעט מתיקות לבשר, בקיצור ממולא אחר. אם נשאר לי בשר טחון אני מוסיפה אותו לתבשיל בצורת קציצות בשר, הילדים אוהבים מאוד לערבב את קציצות הבשר עם התוספת.
רוטב לממולאים, עם הרוטב ניתן לשחק, אני אוהבת רוטב מעט חריף, אני מוסיפה פלפל צ'ילי גרוס ופפריקה חריפה. החריפות של הרוטב נותנת משחק לטעמים של הפלפל שטעמו מעט מתוק מהירקות.
בעניין התוספות לממולאים גם כאן ניתן להכין מה שאתם אוהבים, אצלנו הילדים הכי אוהבים תוספת של פירה, נימוח וטעים עם רוטב הפלפלים מעל.
מתכונים נוספים מומלצים עם בשר בקר טחון: ספגטי בולונז קל להכנה במיוחד לילדים, בורקס בשר קריספי מבצק עלים, פאי רועים מושלם עם בשר בקר ירקות ומחית תפוחי אדמה, ואם מתחשק לכם עוד ממולאים אז אני ממליץ לכם להכין כרוב ממולא בשר ואורז טעים בטירוף בקלי קלות אלה הם בהחלט הממולאים הכי שווים שיש.

- 10 פלפלים ירוקים שטופים ונקיים מגרעינים.
- 750 גרם בשר בקר טחון
- 2 בצלים מגורדים גס על פומפיה
- 4 שיני שום כתושות
- 2 עגבניות מגורדות על פומפיה
- 1 גזר גדול מגורד גס על פומפיה
- 3/4 כוס אורז שטוף מסונן ממים
- חבילה פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה
- כפית מלח
- כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 3 כפות שמן
- קופסא קטנה רסק עגבניות
- קופסא עגבניות מרוסקות עם שום
- כפית פפריקה חריפה
- 1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כף כמון
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1 כפית מלח
- 5-7 כוסות מים תלוי בגודל הסיר, וניתן להוסיף מים במידת הצורך
- יום לפני מילוי הפלפלים לאחר הפשרת הבשר, מגרדים על פומפיה גסה או במעבד מזון את הבצל, הגזר והעגבניות (את הבצל יש לסחוט מנוזלים). אם אתם קצרים בזמן אתם יכולים את הכול באותו יום..
- שוטפים היטב את הפטרוזיליה מייבשים וקוצצים.
- מכינים קערה גדולה עם הבשר המופשר ומוסיפים את הירקות, השום, הביצה והתבלינים (מלח, פפריקה, כמון ופלפל שחור). שוטפים את האורז היטב מייבשים מעט ומוסיפים גם אותו לבשר.
- מערבבים היטב את הבשר בשתי ידיים, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה.
- למחרת שוטפים היטב את הפלפל חותכים את החלק העליון מרוקנים מגרעינים וממלאים בבשר עד גובה הפלפל אך לא דחוס מדי.
- בסיר רחב ועמוק, מוסיפים שמן ומטגנים את הפלפלים משני הצדדים (הטיגון נותן לפלפל טעם קלוי מעט) ומשחים אותו לגוון יפה. מוסיפים את הרסק ואת קופסת העגבניות החתוכות עם השום, מוסיפים תבלינים (פפריקה חריפה, פלפל צ'ילי, כמון, אבקת מרק, מלח) ואת המים. נותנים לרוטב רתיחה של חמש דקות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי עד שהפלפלים רכים והאורז מוכן.
- במהלך הבישול ניתן להוסיף מים במידת הצורך, ומדי פעם להרטיב את הפלפלים לספיגת טעמים.
אם אתם לא אוהבים חריף ניתן לוותר על הפפריקה החריפה והצ'ילי ולהוסיף עוד חצי כף פפריקה מתוקה.
ניתן להכין את הפלפלים באותו היום מבלי להכין את הבשר יום קודם (הכל בהתאם לזמן שלכם).
ניתן להמתיק למי שאוהב את הרוטב עם כפית סוכר.
אם נישאר לכם מילוי בשר ניתן להוסיף 2 כפות פירורי לחם לערבב היטב וליצור קציצות ולהכניסם לבישול בסיר.
אם אתם אוהבים, אפשר להכניס את הסיר לתנור ולבשל כשעתיים עד לצמצום הרוטב.
כתיבת תגובה