למי אין בבית שימורי טונה? אנחנו תמיד שומרים מספר קופסאות שימורים של טונה בהישג יד. בדרך כלל טונה משמשת אותנו להכנת סלטים, אך למעשה טונה משתלבת נהדר גם עם פסטה. אפשר לשלב אותה בסלט פסטה קר וכשרוצים ארוחה חמה אפשר להכין פסטה ברוטב עגבניות וטונה.
לפני מספר ימים הכנו פסטה ברוטב שמנת ופטריות ואחד הקוראים שעוקבים באופן קבוע אחר הפוסטים שלנו בבלוג ביקש בקשה מיוחדת, בקשה שאין מצב שמסרבים לה. התבקשנו להוסיף מתכון פסטה ברוטב עגבניות וטונה, נו איך אפשר לסרב.. זו מנה נהדרת מאוד טעימה ומזינה והכי חשוב, קלה ומהירה להכנה.
בדרך כלל אנחנו מכינים פסטה טונה עם עגבניות טריות אבל הפעם במקום עגבניות טריות השתמשנו בקוביות עגבניות מקופסאת שימורים, אני למדתי שאם קונים שימורי עגבניות איכותיות לא מרגישים בהבדל.
אנחנו מכינים פסטה ברוטב עגבניות וטונה בימים שאנחנו רוצים להכין אוכל מהיר וקל, פסטה עם טונה והמון רוטב היא ארוחה שכולנו אוהבים במיוחד הילדים שלנו. הטעם הנפלא של העגבניות שנספג בפסטה בשילוב עם הטונה יוצר חוויה של טעמים.
אתם צריכים לאהוב טונה בכדי לאהוב את המתכון הזה! זה לא אומר שהטונה מציפה את הצלחת אבל בהחלט יש טעם דומיננטי של טונה.

- 1 חבילה פסטה פנה
- קופסא של עגבניות חתוכות לקוביות
- ¼ קופסא רסק עגבניות (50 גרם)
- 2 קופסאות טונה בשמן
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- ½ כפית כמון
- 1 כף פפריקה
- 1 כף אבקת מרק
- ½ כפית תבלין גריל עוף
- כוס מים
- לצקת לתוך סיר גדול 2 כפות שמן, להכניס את קוביות העגבניה ואת רסק העגבניות ולטגן כ- 3 דקות, להוסיף את שיני השום ולטגן עוד כ- 2 דקות, להוסיף תבלינים כמון, פפריקה, אבקת מרק, גריל עוף ומלח לערבב היטב ולהוסיף כוס מים, לבשל על אש נמוכה כ- 10 דקות עד לקבלת רוטב סמיך.
- זה הזמן לטעום ולתקן טעמים, במידת הצורך להוסיף מעט מים.
- בינתיים, בסיר גדול עם מים לבשל את הפסטה לפי הוראות הכנה על גבי האריזה. כשהפסטה מוכנה לסנן ולשפוך מעט שמן זית בכדי שהפסטה לא תידבק.
- לאחר שהרוטב מוכן לשפוך את הפסטה לסיר הרוטב, לסנן את הטונה מהשמן ולשפוך את תוכן הקופסאות לסיר.
- לערבב היטב את הרוטב והטונה עם הפסטה עד לכיסוי מלא של כל הפסטה.
נוני
מאוד אוהבת את הראש שלכם. אוכל טעים וזריז.
EasyRecipes
תודה נוני, אנחנו שמחים לשמוע!
ניר
נראה טוב וגם טעים
אני לא שם שמן על פסטה על מנת שרוטב ידבק לפסטה
יובל
רבע קופסא של רסק עגבניות – באיזה גודל הקופסא? קטנה? גדולה ?
EasyRecipes
היי יובל,
צודקת בהחלט, עדכנו את המתכון.
הכונה היתה ל 1/4 קופסה במשקל 200 גרם.
לצורך הכנת הפסטה טונה השתמשנו ב – 50 גרם של רסק עגבניות.
אילנה
מתכון מעולה!
לא מפסיקה לחרוש על הפסטה הזאת:)
תודה!