רוטב שמנת פטריות הוא רוטב פסטה עשיר וקרמי בעל מרקם קטיפתי טעים במיוחד! אבל, הוא מתאים לא רק לפסטה! רוטב הפטריות שלפניכם יכול לשמש לכם: כרוטב שמנת פטריות לניוקי, רוטב שמנת פטריות לספגטי ואנחנו משתמשים ברוטב גם לבורקסים ולסטייק טוב. הרוטב הזה פשוט נהדר!
המתכון שלפניכם מורכב ממספר מצומצם של מרכיבים פשוטים מאוד, והוא מספק תוצאה נפלאה עשירה בטעמים פעם אחר פעם.
המרכיבים העיקריים לרוטב הם: יין, אבקת מרק פטריות, חמאה, שמנת מתוקה וכמובן פטריות טריות. כל סוג של פטריות טריות יתאימו מפטריות בר ועד פטריות מבויתות. אנחנו משתמשים בעיקר בפטריות פורטבלו ובפטריות שמפניון טריות שנותנות לרוטב טעם נוסף מאוד מיוחד.
למה להשתמש בפטריות טריות לרוטב שאפשר להוסיף רק אבקת מרק בטעם פטריות? ובכן, לדעתי זו חובה והטעם שונה לחלוטין. שהפטריות הטריות מטגנות יחד עם החמאה הם מגירות נוזלים באופן טבעי, המיצים האלה הם החלק הארי של הרוטב ומה שנישאר הוא רק להוסיף מגע של שמנת בכדי לקבל רוטב סמיך, עשיר וקרמי.
התוצאה? פסטה ברוטב שמנת פטריות בעלת רוטב משי עשיר בטעמים, סמיך עם המון פטריות ערבות לחך. המנה עצמה היא לא דלת קלוריות, אך זה לא אמור למנוע מכם להוסיף לחגיגה הזו גבינת פרמז'ן מגורדת שהמנה מוכנה.
אנו ממליצים לכם לנסות מתכונים נוספים עם אטריות ופסטה. אל תפספסו את המתכונים: אטריות רחבות עם בשר טחון וכרוב בקלי קלות, ואת המתכון הנהדר אטריות רחבות עם סולת ובצל מטוגן התוספת שתופסת.

- חבילה פסטה מכל סוג אנחנו השתמשו בפטוצ'יני חבילה גדולה
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון
- 1 קופסת שימורי פטריות חתוכות
- 3 חבילות שמנת מתוקה
- 50 גרם חמאה
- מלח פלפל שחור, אגוז מוסקט
- 2 כפות אבקת מרק
- 1 שקית רוטב פטריות
- ½ כוס יין לבן
- לפרוס את הפטריות לפרוסות דקות. בסיר בינוני לטגן את הפטריות בחמאה עד שהן מזהיבות. להוסיף את הפטריות המשומרות ולהמשיך לטגן עוד 2 -3 דקות. להוסיף לפטריות את השמנות ולבשל על אש נמוכה 5 דקות, להוסיף אגוז מוסקט, מלח, פלפל שחור, אבקת מרק, ושקית רוטב פטריות ולערבב היטב שלא יהיו גושים. להוסיף את היין ולבשל כ- 10 דקות על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם מעט. (ראה עוד בהערות).
- לבשל את הפסטה במי מלח לפי הוראות ההכנה על גבי האריזה. לאחר הבישול לסנן את הפסטה ממים ולשפוך מעט שמן זית תוך כדי ערבוב בכדי שהפסטה לא תדבק.
- להניח את הפסטה בקערה גדולה ולפני מועד ההגשה לשפוך את הרוטב מעל ולערבב היטב כך שהרוטב יכסה את כל הפסטה.
ניתן להשתמש בכל סוג פסטה.
השתמשנו ב- 3 שמנות, מכיוון שחבילת הפסטה שלנו היתה גדולה מהרגיל, ורצינו הרבה רוטב שיכסה את כל הכמות.
בענין התיבול: מלח פלפל ואגוז מוסקט הם ענין של טעם, תתחילו עם כפית מלח, חצי כפית פלפל וחצי כפית אגוז מוסקט, תטעמו ותתקנו בהתאם.
אורית
הרוטב יצא מעולה, הוספתי גם בצל בהתחלה לפני הפטריות.
מור
שמים שמנת מתוקה לבישול או שמנת מתוקה רגילה?
EasyRecipes
הי מור,
שמנת מתוקה לבישול.