אחד המאכלים הנפוצים מאוד בתקופת האביב ובטח בחג שבועות הם פשטידות. אתם בטח מכירים מספר מתכוני פשטידות, המשלבים גבינות וירקות טריים או קפואים, עם תחתית בצק וללא תחתית בצק. פשטידה אפשר לאכול בכול ארוחה: בוקר, צהריים וערב, היא משתלבת נהדר עם ירקות טריים ובעיקר עם סלטים.
כבר מזמן פשטידות הפכו להיות חלק מארוחת הבוקר שלנו, במיוחד בימי שבת בבוקר. מידי פעם אנחנו מכינים יותר מפשטידה אחת. אתם יודעים, לכל אחד מבני המשפחה יש את הפשטידה המועדפת. אני ואישתי אוהבים מאוד פשטידת ברוקולי עם גבינות והילדים שלי לעומת זאת מאוד אוהבים פשטידת פטריות.
מאוד קל להכין פשטידות, ולא משנה איזו פשטידה אתם בוחרים להכין: פשטידת ברוקלי עם גבינות, פשטידת פטריות או כל פשטידה אחרת. רוב רובם של המתכונים שתמצאו ישלבו מספר סוגי גבינות, מספר ביצים, ירקות ותבלינים.
אתם יודעים מה, בואו נכין יחד פשטידת ברוקולי עם גבינות תראו עד כמה זה פשוט וקל. תכינו את כל המצרכים לפי המתכון שבתחתית העמוד שיהיו בהשיג יד. בגדול, נזדקק ל 3 ראשי ברוקולי בינוניים או חבילה (750 גרם)ברוקולי קפוא. 3 ביצים, גבינה קוט'ג, גבינה מלוחה עדינה, גבינה צהובה מלח ופלפל. אם מתחשק לכם אפשר להוסיף זעתר טרי, ובזיליקום, ממש מספר עלים לא יותר מידי.
אני השתמשתי בברוקלי טרי, חותכים את הגבעול ומפרידים לפרחים קטנים. את הפרחים מכניסים למים רותחים למשך 5 דקות. לאחר 5 דקות מוציאים אותם למסננת ומאפשרים להם להתקרר. אפשר לזרז את תהליך הצינון בעזרת זרם מים קרים אך חשוב לאחר מכן שהפרחים יהיו עד כמה שאפשר יבשים (ללא מים). בזמן שהמים רותחים, כבר אפשר להדליק את התנור ולכוון אותו לטמפרטורה של 180 מעלות.
מכניסים את כל שאר המצרכים לקערה עמוקה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. את הברוקולי המוכן מוסיפים לקערה ומערבבים עוד מספר שניות. תתפלאו אבל כבר מסיימים. שמנו במעט שמן תבנית פירקס, צקו את הבלילה שנוצרה פנימה ותכניסו לתנור ל 40 דקות או עד לקבלת צבע זהוב מעל.
מתכוני פשטידות מעולות נוספים שיכולים לעניין אתכם:
פשטידת תפוחי אדמה קריספית עם שמנת חמוצה
פשטידת תרד קלה מאוד להכנה וטעימה להפליא
פשטידת תירס מעולה עם גבינה בולגרית
פשטידת בטטה בשילוב גבינות בטעם משגע

- 3 ראשי ברוקולי טרי בגודל בינוני או 750 גרם ברוקולי קפוא.
- 6 עלי בזיליקום
- גבעול זעתר טרי
- 1 בצל סגול
- 1 קוט'ג
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 3 ביצים
- 100 גרם גבינה בולגרית
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית מלח
- ½ כוס גבינה צהובה מגורדת
- 2 כפות שמן
- אם אתם משתמשים בברוקולי קפוא אין צורך בהרתחה רק בהפשרה. במידה ואתם משתמשים בברוקולי טרי הכניסו אותו למים רותחים למשך 5 דקות ולאחר מכן הוציאו אותו למסננת ואפשרו לו להתקרר.
- לאחר שהברוקולי התקרר חתכו אתו לחתיכות בינוניות (אפשר לראות בתמונה את הגודל הרצוי).
- קצצו את הבצל הסגול לקוביות קטנות, את עלי הזעתר והבזיליקום אפשר לחתוך בידים או לקצוץ לחתיכות קטנות.
- הכניסו את כל הגבינות , הביצים ושאר המצרכים לקערה גדולה וערבבו היטב עד לקבלת עיסה אחידה. הוסיפו לעיסה את הברוקולי ערבבו עוד מספק שניות.
- שמנו תבנית אפיה במעט ספרי שמן או שמן רגיל וצקו את התערובת לתבנית.
- את התבנית יש להכניס לתנור למשך 40 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.
מומלץ לאפשר לפשטידה להתקרר לפני ההגשה.
לאה
היי,
באיזה גודל תבנית מומלץ להשתמש לכמות?
תודה
EasyRecipes
היי לאה,
תבנית בגודל 24 – 26. הפשטידה נשארת כמעט באותו הגובה שלאחר יציקת הבלילה.
אסף
מתכון מעולה, הכנתי עם לקט ירקות קפואים (ברוקולי, כרובית וגזר גמדי) ויצא טעים מאוד.
תודה!!
חיה
היי לא צריך קמח בכלל?
EasyRecipes
היי חיה,
צודקת, אין צורך בקמח.
אנה
הוספתי קישוא ומדליוני תרד – יצא מצויין!