אם אתם אוהבים קישואים אל תחמיצו את הפשטידה הזו, פשטידת קישואים וגבינות קלה להכנה, 20 דקות עבודה ממש קלה ולתנור. פשטידת קישואים יכולה להיות תוספת מפוארת וטעימה למנת בשר או כמנה עיקרית צימחונית מספקת. באופן אישי נראה לי שפשטידות תואמות מאוד את קצב חיינו האינטנסיבי. זה מאכל אידאלי לעסוקים שביננו שרוצים להספיק הכול וגם להכין אוכל קל במהירות.
בשבילי, קישואים מזוהים עם קיץ, והפשטידה הזו כל כך טעימה שאני ממש נהנה להפוך אותה לארוחת צהריים קייצית קלה או לארוחת ערב.
השבוע היינו במטבח ללא הפסקה, ההכנות לחג השבועות בעיצומן, אנחנו מארחים השנה יותר מ 20 איש. חג שבועות מתחיל אצלנו כבר שבועיים לפני החג עצמו, מארגנים מתכונים מכינים רשימה מסודרת ומתארגנים לקניות של כל המצרכים הדרושים להכנת המאפים והפשטידות. חג שבועות הנוכחי נופל נהדר יש המון זמן לבשל ולאפות.
השנה הדגש הוא על אוכל בריא כמה שפחות פחמימות, פשטידת קישואים מתאימה בול לתאור הזה. זו פשטידה טעימה, קלה להכנה שמשלבת בריאות והכי חשוב זו פשטידה ללא קמח! אני לא סופר קלוריות, פשוט לא משתמש במוצרים גדושי שומן (חוץ מהגבינות כמובן) ומשתדל להכניס הרבה ירקות לתפריט.
ישנן גירסאות רבות לפשטידות, פשטידות כוללות לפעמים מגוון רחב של מרכיבים. אך יש מספר מרכיבים שהם בגדר חובה בכל פשטידה טובה. ביצים, גבינות, וחלב כמעט תמיד ישמשו כבסיס לפשטידה, ולתערובת הזו אפשר להוסיף המון סוגים של ירקות או לחילופין להכין פשטידה מירק אחד כך שטעם הירק יהיה מאוד דומיננטי.
קחו לדוגמא פשטידת ברוקולי היא מורכבת מגבינות ביצים קצת בצל מטוגן וכמובן ברוקלי. פשטידת פיטריות מכינים בדיוק אותו דבר! גבינות, ביצים, קצת בצל מטוגן וכמובן פיטריות.
בדרך כלל שאני מכין פשטידת קישואים אני מכפיל את הכמויות, אני מחלק לשניים את הכמות ומכניס לתנור שני תבניות במקביל.
פשטידה אחת אנחנו אוכלים באותו יום ופשטידה נוספת אני מקפיא וכל מה שנשאר אחר כך זה לחמם ולהגיש.
התוצאה הסופית פשטידת קישואים נהדרת!
מרשימה
מלאת גבינות
טעימה במיוחד
קלה להכנה
ללא קמח
שאני חושב להקפיא אחת מהפשטידות אני נוהג להשתמש בתבניות אלומיניום חד פעמיות, אני כותב את הפוסט ונזכר שיש לי פשטידת תרד נהדרת עם גבינות במקפיא :).

- ½ 1 ק"ג קישואים מגוררים גס על פומפיה
- ½ כוס שמיר קצוץ
- 3 בצלים קצוצים דק
- 150 גרם גבינה מלוחה מפוררת
- 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
- ½ גביע קוטג'
- כפית מלח או לפי הטעם
- כפית פלפל לבן או שחור או לפי הטעם
- 5 ביצים
- 50 גרם מרגרינה
- תבנית אפייה בגודל : 28X24 סנטימטר
- מחממים תנור ל 180 מעלות
- ממיסים את המרגרינה במחבת ומטגנים בה את הבצל הקצוץ עד שיזהיב.
- לאחר שהבצל הזהיב מכניסים את הקישואים לאחר שסחטתם אותם מנוזלים ומטגנים יחד כ 10 דקות. לאחר 10 דקות מורידים מהלהבה ומאפשרים לקישואים להתקרר במחבת כ 10 דקות.
- בינתיים, לוקחים קערה עמוקה ומכניסים אליה את כל שאר המצרכים: ביצים, גבינות, את השמיר והתבלינים. לתערובת הזו מוסיפים את הקישואים עם הבצל שהכנו קודם. מערבבים הכל יחד היטב.
- משמנים תבנית במעט מרגרינה או שמן, אפשר לרפד את תבנית האפייה בנייר אפיה ולשמן אותו מעט. מעבירים את התערובת המוכנה לתבנית האפייה, משטחים את התערובת ומקשטים בעיגולי קישואים ושמיר (זו רק אופציה, ראו בתמונות).
- את פשטידת הקישואים אופים במשך 50 עד 55 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות או עד שהיא מקבלת גוון זהוב.
- יש להניח לפשטידה להתקרר כ 10 דקות לפני ההגשה.
מומלץ לאפשר לפשטידה להתקרר לפחות 10 דקות לפני ההגשה.
מומלץ לקשט את הפשטידה בעלי שמיר וחתיכות של קישואים ולפזר מעל טיפה גבינה צהובה.
הכמויות מותאמות לתבנית אפייה מלבנית בגודל : 28X24 סנטימטר.
כתיבת תגובה