כפי שמעידים מספר מתכוני פשטידות שהכנו, מהר מאוד אפשר להבין שאנחנו אוהבים מאוד פשטידות. מתכון לפשטידה נוספת שאנחנו רוצים לשתף אתכם הוא פשטידת תפוחי אדמה ושמנת טעימה עם קרום פריך במיוחד אשר מתאימה לילדים ולמבוגרים. המתכון משלב תפוחי אדמה ביצים קשות ושמנת חמוצה, לפשטידה הזו רצוי לא להוסיף ירקות וגבינות מסוגים שונים. פשטידת תפוחי אדמה משמשת כארוחה בפני עצמה והתוספת היחידה שמומלץ להוסיף למנה הזו היא רק סלט.
אם אני זוכר נכון אז הפשטידה הזאת הייתה הפשטידה הראשונה שפזית הכינה בהשראת מתכון מצוין שקיבלנו מסבתא שלי. אני זוכר את ההתלהבות, זה היה פשוט נפלא. מאז אנחנו מכינים את הפשטידה הזאת לפחות פעם בחודש. אני מבטיח לכם שאתם הולכים להתמכר לפשטידה הקלה הזאת, הילדים ממש אוהבים אותה.
אנחנו משתמשים המון עם תפוחי אדמה בבישול שלנו ואני מאמין שגם אצלכם בבית בכל זמן נתון יש מספר תפוחי אדמה בהישג יד. למי מכם שלא אני מצרף מספר כללי ברזל בקניית תפוח אדמה:
אז איך בוחרים את ירק השורש הכי מבוקש בעולם הכולל אין סוף של זנים וצבעים, ואיך מאחסנים אותו. שאנחנו מסתובבים בשווקים אנחנו מאוד מקפידים בבחירת תפוחי האדמה שאנו קונים. חשוב להימנע מתפוחי אדמה סדוקים, או מכאלה שיש להם נבטים, תפוחי אדמה עם נבטים בדרך כלל עמדו חשופים לאור כבר הרבה זמן ולכן מאוד יכול להיות שהם לא טריים ואפילו רכים. תפוח אדמה צריך להיות חלק ככל האפשר בעל צורה אחידה ובעל מרקם קשה. את תפוח האדמה חשוב לשמור במקום קריר מאוורר היטב ולא חשוף לאור. מאוד לא מומלץ לאחסן תפוחי אדמה בשקית ניילון כי רוב הסיכויים הם שהם יעלו עובש מהר מאוד. אנחנו מאחסנים תפוחי אדמה באחת המגרות במקרר, מהר מאוד הבנו שהם מחזיקים בדרך הזו הרבה יותר זמן.
אני מצרף מספר תמונות להמחשה כולל הסבר קצר, חבל שאין באפשרותי להעביר לכם את הריחות שהפשטידה מפיצה לאחר שאתם מוציאים אותה מהתנור.
מרתיחים מספר ביצים קשות עם תפוחי אדמה עד שתפוחי האדמה מתרככים, אפשר בקלות לבדוק אם תפוח האדמה מוכן בעזרת סכין, פשוט לנעוץ את הסכין בתפוח אדמה אחד ולראות אם הוא רך ומוכן.
לאחר שהביצים ותפוחי האדמה מוכנים מוציאים אותם מהמים ומניחים להם להתקרר.
את תפוחי האדמה והביצים מקלפים, חותכים בצורה חופשית ויוצרים שכבות בתבנית. שכבה תפוח אדמה שכבה ביצים קשות מוסיפים מלח פלפל ושמנת, מעל השמנת לחתוך שכבה נוספת של תפוח אדמה ומעל ביצים קשות, שוב מלח ופלפל ולכסות בשמנת השנייה. מעל השכבה האחרונה מפזרים פירורי לחם ומספר קוביות חמאה ומכניסים לתנור ל 30 דקות או עד שפרורי הלחם מזהיבים.
כדאי לכם לנסות את הפשטידה הזו אני מבטיח לכם שלא תתאכזבו!
רוצים לנסות פשטידות נוספות? אל תפספסו את המתכונים פשטידת קישואים עם גבינות, פשטידת ברוקולי שמאוד קל להכין אותה ואת הפשטידה המנצחת שמצליחה תמיד פשטידת פטריות מלאה בגבינות עם בצל.

פשטידת תפוחי אדמה עם שמנת נפלאה וקלה להכנה. פשטידת תפוחי אדמה ושמנת טעימה עם קרום פריך במיוחד אשר מתאימה לילדים ולמבוגרים. המתכון משלב תפוחי אדמה, ביצים קשות ושמנת חמוצה.
- 4 תפוחי אדמה גדולים
- 6 ביצים
- 2 מיכלים שמנת חמוצה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל
- 50 גרם חמאה
- 5 כפות פירורי לחם
- לבשל את תפוחי האדמה והביצים עד לריכוך תפוחי האדמה.
- לצנן היטב, לקלוף את הביצים והתפוחי אדמה, לקחת תבנית ולמרוח אותה במעט חמאה.
- הפשטידה הינה פשטידת שכבות: לחתוך בצורה חופשית שכבה של תפוח אדמה ומעליה שכבה של ביצים קשות, לפזר מלח ופלפל שחור, לכסות את השכבה הראשונה של התפוח אדמה והביצים בשמנת חמוצה אחת, מעל השמנת לחתוך שכבה נוספת של תפוח אדמה ומעל ביצים קשות, שוב מלח ופלפל ולכסות בשמנת השנייה.
- מעל הכל לפזר באופן אחיד פירורי לחם, לחתוך קוביות קטנות של חמאה ולהניח מעל פירורי הלחם.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כחצי שעה או עד שהשכבה העליונה מזהיבה.
בתחתית הפשטידה יישארו נוזלים אשר יתאדו ויספגו לאחר צינון הפשטידה.
את הפשטידה לא חותכים עם סכין, אלא בעזרת כף מניחים את הכמות הרצויה בצלחת.
כתיבת תגובה