צ'ילי קון קרנה היא ארוחה נהדרת לסוף השבוע, שיש לכם קצת יותר זמן. זה מתכון צ'ילי שנמצא אצלנו כבר שנים וזכה לשבחים רבים. אני בטוח שתהיו מאוד מרוצים. אתם יכולים לשנות את המתכון מעט בעיקר את התבלינים בכדי לקבל צ'ילי קון קרנה מושלם עם הטעמים שאתם אוהבים.
זו מנה שמתבשלת באיטיות! קל מאוד לקצר את התהליך על ידי קיצור זמן הבישול, אך תהיו בטוחים שאתם מקריבים טעם בשביל נוחות.
צ'ילי קון קרנה אמיתי הוא נזיד חריף המתבשל לאט מאוד. וישנם הרבה גרסאות למאכל. מכינים אותו מבשר קצוץ או בשר טחון יחד עם עגבניות, שעועית, בצל ופלפלים עם שילובים שונים של תבלינים.
אפשר להשתמש בסוגי שעועית שונים ובצבעים שונים, שעועית אדומה, שעועית לבנה, מנומרת או שחורה. אפשר להשתמש בשעועית מקופסת שימורים, בשעועית קפואה או כזו בגרגרים שהשרתם והכנתם לילה לפני. גם בנוגע לעגבניות אין נוסחה חד משמעית. אפשר להשתמש בעגבניות מקופסאות שימורים או טריות.
צ'ילי קון קרנה אפשר לשמור במקרר 3 עד 4 ימים ואפשר גם להקפיא למשך חודש. מומלץ להגיש צ'ילי קון קרנה עם אורז לבן בדומה להגשה המסורתית, עם תפוחי אדמה אפויים בתנור, עם נאצ'וס או טורטיה.
אני באופן אישי מאוד אוהב לאכול את המנה עם נאצ'וס, אני מפזר אותם בתחתית הצלחת ומוזג מעל 2 כפות גדושות של צ'ילי קון קרנה אמיתי, ממש כמו במקסיקו.
אם אתם בקטע של מנות עיקריות עם בשר בקר אל תפספסו את המתכונים המיוחדים האלה: אורז עם בשר טחון ארוחה מלאה תוך פחות מ – 25 דקות, צלי בקר ביין אדום עם ארטישוק ירושלמי מכתף 5, כרוב ממולא בשר ואורז טעים בטירוף בקלי קלות, פלפלים ממולאים באורז ובשר בקר טחון, והמתכון המנצח שלנו להמבורגר המבורגר בקר ביתי מושלם טעים במיוחד!
אם החלטתם להכין את המתכון הזה (בהחלט מומלץ), ידעו אותנו! השאירו תגובה, כדי שנוכל לראות מה אתם חושבים, עדכנו איך יצא לכם. ואל תשכחו לשתף!

- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- 1 בצל גדול
- 1/2 3 כוסות שעועית (אדומה,לבנה, מה שמתחשק).
- 4 עגבניות טריות מגורדות בפומפיה גסה
- 1 קופסאת שימורים של עגבניות מרוסקות
- 4 שיני שום גדולים
- 1 פלפל ירוק או אדום חריף טרי
- 1 גמבה אדומה (פלפל אדום)
- 2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
- 2 כפות פפריקה חריפה (מומלץ מעושנת)
- 1 כף כמון
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- 1 כוס מים
נתחיל בחיתוכים: לקצוץ את הבצל לקוביות בינוניות, את הגמבה לקוביות קטנות ואת הפלפל החריף לעיגולים.
- במחבת גדולה לטגן את הבצל עד שמזהיב להוסיף את שיני השום הכתושות ולערבב, בשלב זה ניתן להוסיף את הבשר ולפורר אותו תוך כדי טיגון עד שצבעו הופך אפרפר.
- לאחר שכל הבשר מפורר ומטוגן היטב מכל צדדיו ניתן להוסיף את קוביות הגמבה והפלפל החריף לערבב היטב ולהמשיך לטגן על להבה נמוכה את הכל עוד כ- 5 דקות.
- לאחר 5 דקות בערך ניתן להוסיף את כל התבלינים (פפריקה אדומה, פפריקה מעושנת, כמון, צ'ילי, מלח, פלפל) לערבב היטב.
- כעת ניתן להוסיף את העגבניות המרוסקות ואת שימורי העגבניות בתוספת כוס מים.
- לערבב היטב ולבשל כשלושת רבעי שעה על להבה נמוכה (לערבב מידי פעם ולהוסיף מים לפי הצורך – למי שמעונין ברוטב סמיך אין צורך להוסיף מים – מי שרוצה רוטב נוזלי יכול להוסיף כוס מים נוספת).
- לאחר 3/4 שעה מוסיפים את השעועית המוכנה מערבבים היטב, טועמים לתיקון טעמים (מלח חריפות) ומבשלים כ- 1/4 שעה נוספת.
ניתן להגיש על אורז לבן או בתוספת נאצוס.
הבישול יהיה על להבה נמוכה, ונדרש ערבוב מדי פעם בכדי שהתבשיל לא ידבק לתחתית.
מיטל
יצא מעולה! טעם עשיר ומתכון נוח ומובן! תודה 🙂
גל
איזה גודל של קופסת שימורים לעגבניות המרוסקות ? 800 גרם?