אתם חייבים להודות, אין עוגת שוקולד או בראוניז טוב בלי שכבה עבה של קרם. קרם טוב גורם לבלוטות הטעם שלנו לשמוח.
ציפוי שומר על הלחות בתוך העוגה הוא לא מאפשר לאוויר ליבש את העוגה.
ציפוי שוקולד גם מתקן את צורתה של העוגה, סוגר סדקים ומקנה לעוגה מרקם חיצוני יפה וחלק, או משוגע ופרוע.
אנו לא נרבה במילים ציפוי השוקולד שלפניכם יהפוך כל עוגה נסיכה למלכה.
קרם העוגות הזה מורכב רק מחמישה מרכיבים וכל שנדרש להכנת הקרם זה חמאה, אבקת סוכר, קקאו, תמצית וניל ומעט מאוד שמנת מתוקה.
המרקם מדהים ואת החמאה כלל לא מרגישים. יתרון נוסף בקרם הנהדר הזה הוא שאפשר לעצב אותו ולהכניס את העוגה למקרר בכדי לשמור על העיצוב.

- 200 גרם אבקת סוכר
- ¼ כוס קקאו לא ממותק
- 120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 40 מ"ל של שמנת מתוקה כ - 3 כפות
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח
- מנפים את הסוכר ואבקת הקקאו יחד בכדי לוודא שאין גושים.
- בקערה, ערבבו את החמאה במהירות עד לקבלת קרם אחיד ( כ 2 דקות). הוסיפו בהדרגה את אבקת הסוכר והקקאו ולסרוגין תוסיפו את השמנת המתוקה ותמצית הוניל.
- המשיכו להקציף עד לקבלת קרם אחיד ( כ 2 דקות נוספות). במידה והציפוי מתוק מידי הוסיפו נגיעה של מלח.
- אם אתם מעונינים לקבל ציפוי פחות סמיך תוסיפו עוד כף של שמנת מתוקה.
כתיבת תגובה