הכי כיף להכין מנה עיקרית שיכולה לשמש כארוחת חג או ארוחה לערב שבת. מנה שאפשר לזרוק את כל המצרכים יחד לסיר גדול ולשכוח ממנה למשך מספר שעות בעוד היא יושבת בתנור או על הגז ומתבשלת לה לאט לאט. צלי בשר נחשבת מנה כזו והיום יש לנו מתכון קל וטעים שכדאי לכם לנסות.
כתף מספר 5 הוא אחד החלקים הנפוצים להכנת צלי בשר בקר. בישול איטי על אש נמוכה ימיס את ריקמת החיבור הקשה וישאיר אתכם עם בשר בקר רך מאוד. הכנת צלי בשר בקר בתנור או על להבת הגז לוקחת זמן ועליכם לפנות כשעתיים וחצי עד שלוש שעות. ההמתנה משתלמת! בסיום הבישול תקבלו מנה טעימה להפליא וחגיגית במיוחד.
ישנם המון מתכוני צלי כתף חלקם ממליצים להשאיר את הנתח שלם וחלק מעדיפים לפרוס אותו מראש. רוב המתכונים משלבים יין אדום, ציר בשר, תפוחי אדמה וסלרי, או פטריות בדיוק כמו המתכון שפרסמנו בבלוג לפני מספר חודשים: מתכון צלי בקר עם פטריות שגם היא מנה נהדרת וקלה שיכולה לשמש כארוחת חג.
הפעם הלכנו על שילוב של יין אדום יבש וארטישוק ירושלמי. המנה משלבת טעמים בעלי מתיקות עדינה שמתקבלת מהקירמול של הבצל בזמן הטיגון יחד עם טעמו המתקתק של הגזר.
אל תהססו לגוון ולהוסיף לצלי שלפניכם ירקות נוספים שאתם אוהבים. אפשר להוסיף ירקות שורש מכול סוג, פלפלים, תפוחי אדמה ואיזה תבלינים שמתחשק לכם. מומלץ להגיש את המנה יחד עם תוספת של אורז או פירה. כמובן אל תוותרו על לחם טוב, חלה או לחמניות בכדי לטבול ברוטב.
אם אתם בעניין של מתכונים עם בשר בקר אל תפספסו את המתכונים המיוחדים שלנו, אלה הם מתכונים ממש קלים להכנה: תבשיל בשר בקר עם יין ופטריות, עראייס פיתה ממולאת בשר טחון במחבת בטוסטר או בתנור, צ'ילי קון קרנה מקורי אמיתי, והבורקס הפריך הנהדר שלנו בורקס בשר עם בצק עלים קריספי וטעים בטירוף.

- 1 ק"ג בשר כתף 5 פרוס כ 8 יחידות
- 4 כפות שמן
- 3 בצלים גדולים קצוצים
- 4 גזרים בינוניים חתוכים לעיגולים של 2 סנטימטר
- 10 שיני שום גדולות
- 3 עלי דפנה
- ½ 1 כוסות יין אדום יבש
- 4 כוסות מים רותחים
- 1 עגבניה בשלה גדולה חתוכה לקוביות
- 5-6 עגבניות מיובשות לא חובה
- ½ ק"ג ארטישוק ירושלמי
- ¼ כפית כמון
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כף אבקת מרק גדושה.
- בסיר גדול שיכול להיכנס לאחר מכן גם לתנור יש לטגן היטב את חתיכות הבשר עד להשחמה ב 4 כפות שמן. להוציא לקערה גדולה את הבשר לאחר שהוא זהוב משני הצדדים.
- השאירו את השמן בסיר, הכניסו פנימה את הבצל הקצוץ ותנו לו השחמה קלה, לאחר שהבצל הזהיב אפשר להכניס לסיר את שאר המרכיבים למעט הארטישוק והתבלינים. נכניס לסיר את עלי הדפנה, הגזר, השום, קוביות העגבניה הרגילה, עגבניות מיובשות ומעל הכול מיזגו את היין ושלוש כוסות מים רותחים.
- בכוס המים הרותחים האחרונה שנישארה לכם להכניס לתבשיל הכניסו את כל התבלינים: אבקת מרק, פלפל שחור, מלח, כמון והפפריקה וערבבו היטב ושפכו לתוך הסיר.
- הכניסו לסיר את חתיכות הבשר, כסו את הסיר והביאו לרתיחה על להבה בינונית. מרגע הרתיחה יש למדוד חצי שעה נוספת של בישול על הגז. לטעום את הרוטב ולתקן איך שאתם אוהבים.
- בישול ארוך בשני שלבים: בשלב הזה אפשר לבשל את הצלי בשני דרכים. הדרך הראשונה היא על להבה נמוכה מאוד במשך שלוש שעות על הגז. או לחלופין אפשר להכניס את הסיר לתנור לטמפרטורה של 200 מעלות למשך שעתיים (חשוב לזכור שצריך סיר חסין אש ללא ידיות מפלסטיק או חומר קשיח אחר).
את הארטישוק אנו מוסיפים כשעה לפני סוף הבישול את החישוב המתאים תעשו בהתאם לדרך בה אתם מעוניינים לבשל את התבשיל (בישול ארוך על להבת הגז או בתנור)
אפשר לבשל את התבשיל על להבת הגז או בתנור. התוצאה יוצאת בדיוק אותו דבר.
מומלץ להגיש עם תוספת של פירה או אורז.
ריו גרנדה
מעורר תיאבון ממש!
דבורה סינטר
מעולה