קליפות תפוזים מסוכרות זה מעדן אמיתי ואני משתמש בו בדרך כלל באפייה, תמיד יש לי קליפות תפוזים מסוכרות בהישג יד. בכלל קליפות הדרים מסוכרות זה משהו שאתם חייבים לנסות להכין לבד בבית.
אחרי שתכינו את המתכון לקליפות תפוזים אתם תהפכו את זה להרגל ותתחילו להתנסות בסוגים נוספים של קליפות הדרים. הדרך היא אותה דרך.
באופן אישי אני לא יכול לעמוד בפיתוי בהכנת קליפות תפוזים מסוכרות משלי. כמובן שאפשר לקנות קליפות הדרים מוכנות אבל הטעם שונה, ומי יודע כמה זמן זה עומד בחנות… אין כמו להכין לבד בבית.
ממש קל להכין קליפות תפוזים מסוכרות, על רגל אחת: לוקחים מספר תפוזים, קולפים את הקליפות, חותכים אותם לרצועות, מרתיחים אותם במים רותחים, מייבשים וטובלים אותם בסוכר. זה באמת פשוט.
קליפות תפוזים מסוכרות הן טעימות וממכרות! זה ממש גן עדן לאוהבי סוכריות וממתקים. אתם יכולים להכין את המתכון הזה מכל פרי שאתם אוהבים.
אני אוהב מאוד לשלב את קליפות התפוז באפייה! הן מוסיפות טעם נהדר של תפוזים לעוגה וממש משדרגות אותה.
עוגת פירות יבשים שאני מכין לא תהיה מושלמת בלי קליפות תפוזים שלא לדבר על עוגת תפוזים. תנסו לדמיין לכם עוגת תפוזים עם קליפות תפוזים, על הטעם המטורף, ועכשיו תחשבו על אותה עוגה בלי.
אז החלטנו, מהיום לא רק שותים מיץ מתפוזים אלה משתמשים גם בקליפות.
לקליפות תפוזים מסוכרים יש טעם נהדר ממש כמו מרמלדה. פשוט סוכריות נהדרות.

מתכון לקליפות תפוזים מסוכרות טעימות במיוחד. קליפות תפוזים מסוכרות זה מעדן אמיתי שאתם חייבים להכין בבית.
- קליפות תפוזים מ 7 תפוזים
- 750 גרם סוכר לבן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- חותכים את החלק העליון והתחתון של התפוז, חותכים אותו לרבעים ומקלפים את הקליפה. יש כאלה שמורידים את החלק הלבן אני לא. פורסים את הקליפה לרצועות של 6 עד 8 מילימטר. מי שרוצה יכול לחתוך עבה יותר.
- מניחים את רצועות הקליפות בסיר, ממלאים את הסיר במים ומתחילים במלאכה הכי קשה שיש בכל המתכון. מרתיחים את הקליפות, חוזרים על תהליך ההרתחה מספר פעמים. איך עושים את זה? אז ככה. בפעם הראשונה מרתיחים את קליפות התפוז למשך 20 דקות, מסננים את המים. ושוב חוזרים על תהליך הרתיחה, שוב 20 דקות. אני חוזר על התהליך מספר פעמים, (אם נוצר קצף חשוב להוציא אותו בעזרת כף) ובכל פעם טועם חתיכה של קליפת תפוז לבדיקה, המטרה היא להוציא את כל המרירות, זה תלוי בכם ובטעם המבוקש. בדרך כלל 3 הרתחות מספיקות. מוציאים את קליפות התפוז לאחר סינון ומניחים בצד ליבוש עד שכל המים ירדו.
- לסיר בינוני מכניסים 500 גרם סוכר ומיץ תפוזים ומניחים על להבה נמוכה. שהסוכר נמס ונוצר סירופ מוסיפים את קליפות התפוז ומביאים לרתיחה. שימו לב הנוזלים מצטמצמים וקליפות התפוז סופגות את הנוזלים. ככל שיש פחות נוזלים כך צריך לשמור יותר, תוך כדי ערבוב איטי (זהירות - לא לשבור את קליפות התפוז).
- כאשר כל הסירופ נספג בקליפות מפזרים את כל הקליפות על נייר אפייה ומניחים ליבוש במשך 5 שעות.
- לאחר 5 שעות לוקחים קערה עם 250 גרם סוכר מכניסים את הקליפות לקערה ומצפים היטב מכל הצדדים עד שהקליפה עטופה לחלוטין בסוכר. לאחר שכל הקליפות מצופות בסוכר מוציאים אותם שוב לנייר אפיה ליבוש נוסף של כמה שעות (אני משאיר אותם לילה שלם ליבוש).
נוגה
נראה טוב תודה רבה