לכל אוהבי הארטישוק שנמצאים במרדף אחר מתכונים עם ארטישוק יש לנו עבורכם מנה עיקרית בהשראה יוונית! מנה נהדרת וקלה להכנה שמבוססת על טעמים ים תיכוניים! גם אם המנה בתמונה שלפניכם נראת מורכבת היא ממש לא כזו. בסך הכול שילבנו תחתיות ארטישוק יחד עם קציצות בשר בקר ברוטב. בלי מאמץ בלי להתעסק עם מילוי או ציפוי הכול מתבשל יחד בסיר מפיץ ריח נהדר בבית והתוצאה הסופית היא מנה עיקרית נהדרת שתשתלב מצוין עם אורז לבן או כל תוספת אחרת.
תחתיות ארטישוק, או לבבות ארטישוק כפי שחלק מכם מכיר אותם הם הבסיס הבשרני שהוא החלק הפנימי הרך והאכיל של הארטישוק. לבבות ארטישוק הם מרכיב רב-תכליתי ובריא מאוד, ניתן להשתמש בלבבות ארטישוק בעיקר בבישול ובסלטים. טעמו המיוחד של הארטישוק מוסיף טוויסט ים תיכוני לכל מנה.
מיתוסים רבים ואף אגדות נכתבו על הארטישוק במיתולוגיה היוונית העתיקה. היוונים התייחסו לצמח הארטישוק כאל צמח אהבה, חלקם אף האמין שבצמח ישנם סגולות להולדת בן זכר.
לארטישוק יתרונות בריאותיים רבים הוא צמח עשיר בנוגדי חימצון, כפי שאתם בטח כבר יודעים נוגדי החימצון הם חומרים מועילים המגנים על הגוף שלנו. בנוסף ארטישוק והעלים שלו מספקים גם הגנה מפני מחלות כגון מחלות לב ואלצהיימר.
תרופה טבעית לבעיות עיכול!
אם עד עכשיו לא הצלחנו לשכנע אתכם שארטישוק הוא צמח בריא שכדאי לכם להוסיף אותו באופן קבוע לתזונה שלכם, אולי כדאי לכם לשקול גם את זה: אכילת לבבות ארטישוק טובה למערכת העיקול! ארטישוק מגביר את יכולתו של הכבד ליצר מיצי מרה, שהוא נוזל קריטי בתהליך העיקול של המזון שאנו אוכלים. לבבות ארטישוק הם גם מקור מצוין לסיבים תזונתיים.

- 700 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל גדול מגורד גס
- 4 שיני שום כתושות
- 1 ביצה
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 חבילה פטרוזיליה קצוצה
- 12 יחידות תחתיות ארטישוק (ארטישוק קפוא מופשר)
- 1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
- 5 גבעולי סלרי שלמים עם העלים
- צרור עלי פטרוזיליה
- 1 כפית גדושה כמון
- 1/4 כפית כורכום
- 1 כפית מלח
- 1 כף אבקת מרק
- ½ לימון סחוט
- בסיר עם מים רותחים חולטים את תחתיות הארטישוק כ- 5 דקות, מסננים ומצננים. לאחר הצינון חותכים כל תחתית ארטישוק לרבעים.
- על פומפיה גסה מגרדים בצל גדול וסוחטים את הנוזלים.
- בקערה גדולה מניחים את הבשר הטחון עם הבצל המגורד, שיני השום הכתושות, פטרוזיליה קצוצה, ביצה והתבלינים ומערבבים היטב לאיחוד החומרים.
- מטגנים את הקציצות בשמו עמוק במחבת גדולה עד להזהבה ומניחים על נייר סופג.
- בינתיים, בסיר גדול מטגנים את קוביות הבצל עד לגוון שקוף. מוסיפים את הקציצות המטוגנות ואת תחתיות הארטישוק החתוכות, מוסיפים מים עד קצת מעל הקציצות ותחתיות הארטישוק, מוסיפים תבלינים (מלח, כמון, כורכום ואבקת מרק) מניחים מעל את צרור עלי הפטרוזילה ואת גבעולי הסלרי ומבשלים ביחד כ- חצי שעה או עד שחתיות הארטישוק מוכנות. לאחר שכיבינו את הגז יש לסחוט חצי לימון לסיר ולערבב.
כתיבת תגובה