לפני מספר ימים בעודי מחנה את הרכב בחניון ליד מקום העבודה, כמעט התפוצצתי מהריחות שהגיעו מהמאפיה הקרובה. בזמן האחרון זה קורה לי הרבה, אני מריח משהו ומרגיש צורך עז לנגוס. הריח היה חד משמעי של עוגיות שמרים עם קינמון, אך הלחץ להספיק לעבודה מנע ממני לעבור דרך המאפיה ולקנות לי איזה עוגת קינמון טרייה וחמה.
הגעתי לעבודה ומיד איך שנכנסתי הודיעו לי על תקלה באחד השרתים בחברה, התקלה מיד גרמה לי לשכוח את הצורך העז לעוגת השמרים, אבל בשעות הצהריים נזכרתי שוב בריחות הבוקר והחלטתי שאיך שאני מגיע הביתה אני מכין לנו עוגת שמרים או יותר נכון לומר רולדת שמרים בצורת שושנים עם קינמון. אני מאוד אוהב את העוגה הזו היא מאפשרת בקלות את הפרדת השושנים והחלוקה נהפכת לקלה מאוד ללא צורך בסכין. כל אחד לוקח כמה שושנים שהוא רוצה בלי הרבה לכלוך.
הרבה אנשים נרתעים מעבודה עם שמרים הם מפחדים שזה לא יצליח להם, הם חושבים שהתהליך עצמו מסובך ומצריך הרבה זמן ולכן הם בכלל לא מתקרבים למתכונים הכוללים שמרים. לאלה מכן הנמנים עם אותם חוששים אני מתחייב לכם עוגת השמרים הזו לא כוללת צעדים מורכבים, היא מאוד פשוטה וקלה להכנה והתוצאה היא מדהימה, אוורירית רכה, מתוקה, דביקה וטעימה כמו שעוגיות שושנים עם שמרים צריכות להיות. או במילים אחרות עוגיות שמרים מושלמות!
אתם תראו בעצמכם איך שתוציאו את עוגיות השמרים מהתנור תהיו מהופנטים ולא תאמינו למראה, הם פשוט נראות רכות ומושלמות כבר לפני הזיגוג בסוכר הלבן. אגב, זיגוג עוגיות שמרים כלל לא הכרחי ואני אישית מעדיף אותם בלי הציפוי אך הילדים מאוד לוחצים ואני נכנע ברוב המקרים. למרות שמידי פעם אני גונב לי איזה חתיכה מוכנה של עוגת קינמון לפני הזיגוג.
לפניכם מתכון להכנת עוגיות שמרים קלות להכנה וטעימות להפליא. אם גם לכם יש מתכון מנצח לעוגיות שמרים שתפו אותנו.

- 4 כוסות קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית מלח
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כוס חלב חמים או מים
- 75 גרם חמאה מומסת
- 2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות של קינמון טרי
- 75 גרם חמאה מומסת
- לצורך הכנת הבצק נזדקק למיקסר. לקערת המיקסר נכניס את כל המצרכים היבשים נערבב אותם היטב בעזרת כף. לאחר הערבוב הידני נכניס פנימה את החלב החמים הביצים והחמאה המומסת ונפעיל את המיקסר בהתחלה במהירות איטית ולאחר מכן במהירות גבוהה למשך 5 דקות.
- נקמח במעט קמח קערה גדולה ונוציא את הבצק לתפיחה במקום חמים כ- 40 דקות. הבצק צריך להכפיל את נפחו.
- לאחר שהבצק תפח מוצאים אותו למשטח מקומח לוחצים עליו קלות עד להוצאת האוויר ומשאירים אותו במצב הזה ל 5 עד 10 דקות.
- עד שהבצק מוכן מכינים את המילוי. את הסוכר והקינמון מערבבים יחד. ובצלוחית קטנה ממיסים את החמאה.
מרדדים את הבצק על המשטח המקומח לריבוע בגודל 50 על 50 ס"מ ומורחים אותו בחמאה המומסת, מפזרים על כל המשטח את תערובת הסוכר והקינמון.
- את המרובע מגלגלים לגליל אחד בצורה שווה. וחותכים ממנו חתיכות ברוחב של 4 סנטימטר.
- מניחים את הגלילים שחתכנו בתבנית משומנת (אני מעדיף פיירקס גבוהה) במרווחים של סנטימטר עד שתיים אחד מהשני. לאחר שהשושנים נמצאים בתבנית האפיה יש להתפיח אותם תפיחה נוספת של 20 דקות.
- לאחר ההתפחה מכניסים את התבנית לתנור למשך 20 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות או עד להזהבת העוגיות.
יש להקפיד מאוד על חום התנור וזמן האפייה. לקראת הסיום רצוי לעמוד ליד התנור לראות שהעוגיות לא משחימות יתר על המידה.
ענבל
העוגה נראת נהדרת וטעימה בטרוף.
חולה על ריחות של מאפי שמרים ובייחוד בבוקר 🙂
ציקי
שלום, רציתי לדעת איך אתה מכין את הזיגוג. לא רשום במתכון. תודה.
EasyRecipes
הי ציקי,
צודקת!
זיגוג הסוכר מורכב מ-4 מצרכים:
1 חבילה של אבקת סוכר (כוס אבקת סוכר)
1 כפית תמצית וניל
1 כף חלב
2 גרם חמאה מומסת
מערבבים יחד את כל המצרכים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. אם התערובת נוזלית מדי מוסיפים עוד קצת אבקת סוכר. במידה והתערובת סמיכה אפשר להוסיף מעט חלב. אנחנו מכניסים את התערובת למזלף ומקשטים את העוגיות מעל בעודם חמות.
אפשר להכין את זיגוג הסוכר גם בלי חמאה מומסת. ובמקום כף אחת של חלב לשים 2 כפות לפחות.
את התערובת לזיגוג יש לערבב היטב רצוי עד שהסוכר ימס.
מיכל
זה נראה ממש טעים!
תודה על השיתוף
שמחה
היי..כשרשמת לערבב במיקסר שכחת להזכיר באיזה כלי: וו גיטרה או לישה ? אשמח לתשובה תודה.
EasyRecipes
הי שמחה,
אנו משתמשים ב- וו לישה רגיל.
המשך יום קסום.
מלכי
האם יש זיגוג פרווה?
EasyRecipes
אפשרי בהחלט להכין זיגוג סוכר פרווה. המרכיב העיקרי בזיגוג הוא אבקת הסוכר ואפשר לשלב כל נוזל בטמפרטורת החדר, מים וכדומה.
אפשר להכין זיגוג סוכר מעולה ממיץ הדרים. את אבקת הסוכר יש לערבב עד שהעיסה נוזלית (נדבקת לכף). לזיגוג עדין מאוד אפשר לחמם מעט את המרכיבים.
מתכון לזיגוג פרווה:
2 כפות מים חמים, כף מיץ תפוזים, 5 טיפות של מיץ לימון וכמובן 100 גרם של אבקת סוכר. לערבב היטב עד לקבלת המרקם הרצוי.
anat
ניראה מעולה תודה
מאיה
הי,
נראה מזמין ביותר.
2 שאלות:
1. במה ניתן להמיר את החמאה במילוי אם רוצה פרווה
2. אם מעוניינת לעשות בתבניות אישיות, יתאים?
EasyRecipes
הי מאיה,
לשאלתך,
1. התחליף לחמאה יכול בהחלט להיות מרגרינה או מרגרינה בטעם חמאה.
2. אני לא רואה בעיה בכלל! אפשרי להכין את רולדת הקינמון בכל גודל של תבנית ובכל גודל שמתחשק. אישי נשמע מעולה.
בהצלחה.
טלי
אין לי מיקסר. האם לישה ביד תפגע באיכות הבצק?
האם אוכל ללוש ביד?
אודה על תשובתך.
EasyRecipes
הי טלי,
לישה ביד לא תפגע באיכות הבצק ההפך!
לישה במיקסר היא לישה קבועה ואחידה, בלישה ידנית אין אחידות ואנו משנים את הבצק וכתוצאה מכך השמרים מתפתחים טוב יותר.
לישה ידנית היא גם כושר מצוין.. יש ללוש את הבצק בין 8 ל – 10 דקות (תלוי מאוד בכמות הבצק).
חשוב לרחוץ היטב את הידיים לפני הלישה.
טלי
תודה רבה על תשובתך המהירה.
אאפה מחר ואשוב לעדכן
טלי
הבצק נוח מאוד לעבודה והרולדות, עוד לפני האפיה מפיצות ריח משגע.
יצאו טעימות מאוד ורכות.
תודה רבה
וסוף שבוע מהנה.
EasyRecipes
שמחנו מאוד לשמוע שיצא לך מוצלח.
סוף שבוע מקסים
איילה
אפשר לשמור במקרר את הבצק לכמה שעות?
EasyRecipes
הי איילה,
אפשרי לשמור את הבצק במקרר למספר שעות.
יש לכסות אותו בשקית ניילון (לא ניילון ניצמד).
סיון
אפשר להחליף את המילוי בממרח נוטלה?
EasyRecipes
הי סיון,
ממרח נוטלה, ממרח לוטוס, ואפילו חמאת בוטנים יכולים בהחלט להשתלב נהדר ואף לשדרג מאוד את עוגת השמרים.
כמו תמיד אני ממליץ לבצע ניסוי על חלק מהבצק. תכיני מספר רולדות שמרים, כל אחת עם מילוי אחר.
בתאבון
אפרת
אוי אוי אוי.
יאללה החלטתי להפסיק לפחד.
קניתי שמרים…..נראה לי לא יבשים (ממקרר החלב בסופר)
כמה לשים? כמה זה 2 כפות שמרים יבשים בשמרים לא יבשים? מי ממונה על הכמויות בבית הזה?
תודה מראש וכו'
🙂
EasyRecipes
היי אפרת,
שמרים יבשים מגיעים בדרך כלל בשקיק ניילון והמראה הוא אבקתי (גם בחבילות הגדולות יותר). שמרים טריים
בדרך כלל מגיעים בצורת קוביה דחוסה.
אני לא ממליץ להחליף את השמרים היבשים בשמרים טריים. צורת העיבוד שונה,
זמן התפיחה גם הוא ככל הנראה יהיה שונה וכמובן התוצאה הסופית שתתקבל כתוצאה
משימוש בשמרים טריים לא תהיה דומה.
מרב
וואווווווווו!
זו ללא ספק העוגה המועדפת בבית בחודש האחרון. גיליתי אותה לפני חודש וכל שבת כולם מחכים לה (והיא נגמרת מהר מדי…).
הכנתי גם עם שוקולד, אך היה חסר בטעם את הקראנצ'יות של הקינמון והסוכר. אתה חושב שאולי סוכר וקקאו יתנו את אותו אפקט?
EasyRecipes
היי מרב
ממש כיף לנו לשמוע שזו הפכה להיות העוגה המועדפת עליכם בבית.
בקשר לשאלתך, שילוב של סוכר וקקאו יכולה להיות אפשרות מצויינת!
את תמיד יכולה לנסות ולגוון על חלק מהבצק, לפעמים גם אנחנו מכינים חצי עם קינמון וסוכר ועל החצי השני אנו מורחים ממרח לוטוס.
עדכני אותנו איך יצא 🙂
האנה
קמתי הבוקר מוקדם והכנתי את זה ואת הלחמניות מתוקות עם חלב. העוגת שמרים יצאה ממש מעולה. חבל שאני לא יכולה להעלות תמונה. הלחמניות פחות עלו לי יפה מאשר בתמונה שלכם.
אני משום מה לא מצליחה להעלות אפילו קישור לתמונה אבל אפשר לראות את זה בפייסבוק שלי Hannah Hen Avgy
שלומית
טעים ויוצא פריך אהבנו מאוד
שונית וינברגר
הכנתי וכולם ממש אהבו!!!!!! עוגה פשוט מעולה!!!!
סמאח
עוגיות סוף הדרך
סיגל
יצא לי ממש ממש טעים, כולם אהבו, איזה כיף שיש כאלה מתכונים טובים תודה רבה
טילו
יצא מושלם!!!
ניסיתי גם נוטלה ואגוזים אבל לא התלהבתי כמו מהקינמון שיצא מושלם וטעים! תודה רבה זה מדהים!!!
דנה
מתכון מעולה, פעם ראשונה שאני עובדת עם בצק שמרים ויצא פשוט מושלם. תודה 🙂
נוף
לא ברור באיזו תבנית להשתמש.. איזה גודל?
EasyRecipes
היי נוף
כל תבנית תתאים. אנחנו משתמשים בפיירקס 40 על 30.
רעות
אפיתי את עוגיות השמרים לתה לפני ואחרי הצום.
הביקוש היה אדיר!!!!! מומלץ ביותר!
תודה רבה וגמר חתימה טובה(;
מירית
היי רציתי לדעת אם אוכל להשתמש בקמח שמרים?
EasyRecipes
היי מירית,
לא בדקתי אך לא נראה לי שתהיה בעיה להשתמש בקמח המכיל כבר שמרים.
בהצלחה
לאה
האם למרוח את קרם אבקת הסוכר או לזלף
EasyRecipes
היי לאה,
את קרם אבקת הסוכר יש לזלף על העוגיות. מומלץ להמתין מעט שהעוגיות יתקררו לפני הזילוף.
בהצלחה!
טלי
האם קיימת אופציה לציפוי בסירופ סוכר סמיך (שנשאר שקוף ולא נהיה לבן)?
EasyRecipes
היי טלי,
אפשר בהחלט. ערבבי מספר כפות של סוכר עם מעט מים חמים עד שהסוכר נמס.
ובעזרת מברשת מרחי את העוגיות ברוטב מיד עם הוצאת העוגיות מהתנור.
בהצלחה
טלי
זו עוגה אלוהית. לא פחות.
זהו, נכנסת ל"מועדפים".
תודה.
אילה
בוקר טוב,
ראשית אני רוצה להחמיא לכם על הכתיבה היפה, האתר היפה עם מתכונים נהדרים.
ראיתי שבמתכון אתם מכניסים הכל ביחד כולל המלח והשמרים. האם נכון?
תודה
אילה
EasyRecipes
היי אילה,
תודה רבה על המחמאות!
בקשר לשאלה שלך, כן מערבבים יחד את כל המצרכים היבשים שזה כולל את המלח והשמרים יחד.
בהצלחה!
חני
לא צריך להבריש בביצה לפני האפייה?
EasyRecipes
היי חני,
אפשר להבריש בביצה שעורבבה יחד עם כף אחת של מים את העוגיות לפני הכנסתם לתנור.
אנחנו לא מברישים בביצה בכדי שהזיגוג או מי הסוכר יחלחלו פנימה לתוך העוגיות.
המשך יום מקסים
אפרת
יואו זה יצא מעולה … ניסיתי הרבה מתכונים ואת זה אני מהיום מאמצת
רובי
אחלה מתכון! פעם ראשונה יצא מעולה פעמים אחרות כבר לא כל כך.. משום מה הבצק לא תפח כמו שצריך והתוצאה הסופית לא יצאה רכה ונימוחה אלה יבשה יותר דומה ללחם.. נסיתי כמה פעמים תמיד יצא אותו הדבר אני לא מצליחה להבין מה הבעיה??
אורלי
מוטב מאוחר מאשר בככל לא…..
גיליתי את הבלוג המדהים לאחרונה.
הספקתי כבר להכין את עוגת הגבינה המהממת,
הבלינצס, פשטידת קישואים,
כמובן לחג שבועות.
הכל נחל הצלחה, הסברים מדוייקים,וטעם גן עדן.
שאלה לגבי שבלולי שמרים קינמון , האם להשתמש בסוכר לבן רגיל למלית?
תודה רבה
ואמשיך לעדכן
EasyRecipes
היי אורלי,
כיף לשמוע נותן לנו מוטיבציה להמשיך לכתוב ולשתף!
לשאלתך, במלית יש להשתמש בסוכר לבן רגיל.
בהצלחה
אורלי
בוקר טוב,
בשולחן השבת כיכבו המתכונים המדהימים שלכם:
עוף עם אורז וחומוס, סלט חסה ואגסים, בורגול בשר טחון,
וכמובן שבלולי שמרים קנמון.
שהם רכים וטעימים בטירוףףףףף!
הכל היה כל כך טעים, והסירים הריקים יעידו על כך,
מתכונים ברורים ,הסברים מפורטים ושאפו ענק לכם!
ללא ספק גם השבת מתכננת להרכיב ארוחה מהבלוג שלכם,\וכמובן אעדכן,
תודה רבה,
ממני אורלי
EasyRecipes
היי אורלי
מרגש מחדש לשמוע שאנשים מכינים את האוכל שלנו.
אני ממש שמח לשמוע שנחלת הצלחה בכל מה שהכנת עד היום מהבלוג.
ועל כך תודה רבה!
טלי
ממכר!
ענתי
כמה יוצא במשקל הקמח? לפי איזה כוס?
EasyRecipes
שלום ענתי,
1 כוס = 240 מ"ל ובגרמים: 140 גרם.
Ami Goldfarb
היי!
המתכון אגדי!
שאלה קטנה – ניתן להכין כמות גדולה יותר של בצק ולאחסן אותה במקרר/מקפיא כך שכעבור שבוע-שבועיים מזמן ההכנה ניתן יהיה פשוט לגלגל את הבצק עם המילוי ולהכניס לתנור (לחסוך את הכנת הבצק עצמו)?
EasyRecipes
היי
אני שמח שאתה אוהב את המתכון!
בנוגע לשאלה שלך. אף פעם לא בדקתי את האפשרות הזו ולכן אין לי תשובה ברורה.
אני יכול רק להמליץ בפעם הבאה שאתה מכין את הבצק להוציא קצת בצק ולהקפיא.
אשמח לדעת גם אם זה מצליח.
נעמה
האם אפשר להשתמש בקמח שמרים,(במקום השמרים ואבקת האפיה)?
עינת
שלום , העוגה יצאה פשוט מושלמתתתתתת אין מיליםם.
איך אני הופכת את העוגה לפרווה ולא חלבית?
רלי
הבצק יצא מושלם!!
הכנתי עם קמח שמרים של אסם.
ובמילוי השתמשתי בסוכר חום אמיתי..פשוט מעולה!!
אושרה
היי
כמה עוגיות/עוגות יוצאות לערך מהכמות הזאת ?
האם יש אופציה לכמות גדולה יותר אם כן אשמח לכמויות המתאימות לכמות כפולה מזו
תודה
EasyRecipes
היי אושרה,
אנו מכינים את העוגיות ומניחים בתבנית של 40 סנטימטר על 28.
בתבנית הזו נכנסים כ 15 עוגיות גדולות(קחי בחשבון שצריך לפתוח מרווחים בין העוגיות הם מכפילות את הגודל שלהם בזמן האפיה).
את כמובן יכולה להכין את העוגיות הרבה יותר קטנות, כך יכנסו לך יותר עוגיות בתבנית.
בכדי להכין כמות כפולה של עוגיות שמרים פשוט הכפילי את כמות המצרכים.
בהצלחה ובתאבון
אורית
תודה רבה!! המתכון היחיד שמצליח לי בצורה הכי מושלמת!! עוגה אליפות!!! הכי מומלץ שיש!! תודהה!!
EasyRecipes
היי אורית,
תודה רבה על הפרגון! שמח מאוד שמצליח לך:)
מיטל
פשוט מעולה! עשיתי עם חצי קמח כוסמין וחצי קמח לבן.. למילוי הוספתי אגוזי מלך גרוסים ובסיום שפכתי כפי שהמלצת את מי הסוכר.. יצא מדהים!
נאוה
יותר מדי טעים…..הכנתי כמות ל-3 ( דרך אגב, המד כמויות ממש מוצלח )
"והלך" על ארוחת הערב . מי לוקח אחריות על זה ??
אינה
מתכון פשוט אליפות!!!! אין דברים כאלה! משתמשת בבצק הזה לעוד מילויים… נוטלה, ממרח פרג.. הכל יוצא פשוט מושלם!
רבקה
שלום, האם אפשר להמיר את החמאה בשמן?
EasyRecipes
היי,
נכון שלפעמים אפשר להמיר את החמאה בשמן אך לא כל המתכונים מקבלים באהבה את השינוי.
במקרה שלנו בעוגיות השמרים לא בדקתי את ההמרה.
למה חמאה ולא שמן? ובכן, שימוש בשמן יניב עוגיות רכות ושימוש בחמאה יספק להם מרקם מעט קראנצ'י. אני מעדיף את העוגיות האלה פחות רכות.
את מוזמנת לבדוק ולעדכן אותנו, אפילו על חצי מהכמות.
תמר
היי , יש אפשרות להחליף את החמאה בשמן ולא מרגרינה?
EasyRecipes
הי תמר, אפשרי בהחלט.
ענבל
הבצק יוצא מאוד דביק למה?
EasyRecipes
היי ענבל,
הבצק אמור לצאת מעט דביק, אין ממה לחשוש.
סיון
יצא מדהים!!! תודה!
דורית
יצא מושלם הבצק אוורירי ורך מאוד
יהודית
בצק מוצלח ונוח לעבודה. הפחתתי בכמויות הסוכר והעוגה טעימה מאד.
EasyRecipes
תודה רבה יהודית.
טל
היי
האם יש אפשרות להכין את הבצק ערב קודם, ולשים אותו במקרר להתפחה ללילה?
EasyRecipes
אפשר בהחלט