מתכון עשיר בטעמים של ריבת דובדבנים עם חתיכות גסות של אפרסקים מושלם למריחה על לחם טרי שרק יצא מהתנור, הריבה מצוינת להכנת עוגות ועוגיות וסתם לערבב כפית בבוקר עם יוגורט. למתכוני ריבות דובדבנים יש המוסיפים פקטין ולנו בדיוק אזל הפקטין, החלטנו להוסיף ג'לי בזק בטעם פטל, וואוו, זה שדרג את הריבה, ממש עלינו על סקופ ואנחנו מרוצים עד הגג.
רמת ה"פקטין" שהוא הסוכר הטבעי, נמוך מאוד בדובדבנים ומומלץ להוסיף כ – 50 גרם פקטין ל 800 גרם דובדבנים מגולענים. בכדי לשמור הטעם ועל צבע יפה מומלץ לבשל את הדובדבנים רק מספר דקות. בריבה שלנו היום שברנו את כל המוסכמות, לא הוספנו פקטין ובישלנו את הריבה בישול ארוך.
בתחילת הקיץ לקראת חודש יוני עונת הדובדבנים בשיאה, בעונה הזו אנחנו אוגרים ריבות דובדבנים ונהנים כל השנה, הריבות משמשות אותנו לאחר מכן לאפיית עוגות ועוגיות במשך כל השנה. אנו משמרים את הריבה בצנצנות זכוכית מעוקרות. לעיקור צנצנות אנחנו מרתיחים מים בסיר גדול ומניחים את הצנצנות מספר דקות לרתיחה, את הצנצנות מוצאים בזהירות ממש לפני המזיגה של הריבה מניחים על מגבת שלא יבואו במגע עם השיש, הצנצנות חייבות להיות חמות מאוד, ואסור שיבואו במגע עם משטח קר כי הם יסדקו בגלל שינוי הטמפרטורה הקיצוני. סיבה נוספת לכך שהצנצנות חייבות להיות חמות היא הריבה הרותחת שאנו אמורים להכיל בצנצנות, גם היא יכולה לגרום לצנצנות להיסדק במידה והם קרות.
הדובדבן הוא פרי טעים מאוד אך גם מלכלך מאוד. הוצאת החרצנים מהדובדבן יכולה להיות מלכלכת לכן חשוב מאוד לגרען את הדובדבן בסביבה מתאימה. אנחנו שוטפים את הדובדבנים לאחר שהנחנו אותם במסננת ואת המסננת אנחנו מניחים בכיור, בכיור אנו גם חולצים את החרצנים בעזרת לחיצה על הדובדבן בעזרת האגודל אני מזהיר מראש יהיה לכלוך. את הדובדבנים המגולענים אתם יכולים לשמור עד ההכנה במקרר עם ¼ כוס לימון סחוט כך הם לא יאבדו את הצבע המיוחד שלהם.
עדיין נשארו לכם קצת דובדבנים? יש לנו מתכון לעוגת דובדבנים גבוהה ואוורירית במיוחד זו עוגה נהדרת טעימה ומאוד קלה להכנה.
אני אשמח לשמוע על המתכון המיוחד שלכם לריבות. שיהיה לכם המון מתוק.

- 1/2 ק"ג דובדבנים מגולענים
- 1/2 ק"ג אפרסקים
- 1/2 ק"ג נקטרינה
- 4 כפות מיץ לימון
- 1/4 כוס מים
- 2 כפות ג'לי בזק בטעם פטל
- 1 ק"ג סוכר
- 3 צנצנות סטנדרטיות ריקות מעוקרות
- מגלענים את הדובדבנים, חותכים את הפירות לחתיכות קטנות, מכניסים את הפירות לסיר עם רבע כוס מים ומבשלים כ – 10 דקות.
- לאחר 10 דקות מוסיפים את הסוכר, הלימון והג'לי ומבשלים עוד 30 דקות על אש נמוכה.
- לאחר שהריבה מוכנה יש לקחת 3 צנצנות ולעקר אותם. בעוד הצנצנות חמות כאשר הם על מגבת או משטח מבודד יש לצקת את הריבה בעזרת מצקת לצנצנות.
- את הצנצנות יש להשאיר פתוחות כחצי שעה ולאחר מכן לסגור ולאחסן במקום קריר.
אנחנו תמיד משאירים צנצנת אחת על השיש בטמפרטורת החדר ואת שאר הצנצנות עם הריבה המוכנה אנחנו מאפסנים במקרר או במקום קריר אחר.
כתיבת תגובה