כמו ישראלים רבים אחרים, גם אנחנו כבר מתכננים תפריט לחג השבועות. חג שבועות הוא אחד החגים האהובים עלי! זה חג כיפי עם הרבה אוכל, עיזבו עכשיו את הקלוריות בצד. רוב האוכל בחג הזה משלב גבינות מאפים וסלטים, יש בחג הנפלא הזה המון מאכלים קלים ואפשר לטעום מהכול בלי להרגיש את אותה תחושה כבדה שמגיעה לאחר שאוכלים יותר מידי.
בעודנו מכינים את תפריט החג נזכרנו במתכון מוצלח מאוד של עוגיות שבלולי שמרים מלוחות שאפשר למלא אותם כמעט בכול מה שעולה לכם בראש והן תמיד יוצאות נהדר. עוגיות השמרים היפיפיות האלה הופכות כל ארוחה למושלמת, במיוחד כאשר מגישים אותן לצד סלטים או ממרחי גבינה.
לא יכולתי להתאפק, צריך סבלנות של ברזל להתאפק עד לחג שבועות… הכנו את עוגיות השמרים במוצאי שבת האחרונה. שילבנו מספר סוגי גבינות ופיזרנו קצת זעתר. וואו! פשוט וואו! יצא משגע, פירורי הגבינה הצהובה שפיזרנו למעלה נתנו מרקם קריספי מטורף, גבינת הקוטג ששולבה כמילוי גרמה לשבלולי השמרים להיות רכים מבפנים, והגבינה הבולגרית סיפקה את המליחות המושלמת.
נכון, מדובר בבצק שמרים. אני יודע שיש אנשים שממש חוששים להכין מאפים עם שמרים. אז אני אומר… אין לכם ממה לחשוש, זה הרבה יותר קל ממה שאתם חושבים. לוקחים את כל מצרכי הבצק ומערבבים יחד היטב בקערה, לאחר מכן לשים 7 דקות בעזרת הידיים, התפחה קצרה וזהו. זה בצק מאוד קל להכנה נעים לעבודה ואין צורך במיקסר.
יצאה לנו כמות נכבדת של עוגיות, אני לבד חיסלתי 5 שבלולים. למחרת בבוקר לקחתי את השאריות לעבודה, ועל שבלולי השמרים הייתה פשוט מלחמה. הבנתי, שיש לנו ביד מתכון קל מנצח לחג השבועות הקרוב.

- 3 כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- ¼ כוס שמן
- 1 כפית מלח מחוקה
- 1/4 1 כוס מים
- ½ 1 קופסה קוטג מנוקזת מנוזלים
- 100 גרם גבינה מלוחה במליחות עדינה.
- ½ כוס גבינה צהובה מגורדת
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות זעתר
- בקערה עמוקה לערבב בעזרת הידיים את כל המצרכים לבצק. שהבצק הומוגני להעביר את העיסה לשיש ולהתחיל ללוש כ 5 דקות.
- לאחר הלישה להניח את הבצק לתפיחה למשך 45 דקות או עד שהבצק מכפיל את ניפחו(זה מאוד תלוי בטמפרטורה שיש לכם בחדר).
- לאחר התפיחה חלקו את הבצק לשני חלקים ורדדו כל חלק בניפרד לעלה בעובי של 5 מילימטר. (הגודל הממוצע של כל עלה 30 על 45 סנטימטר).
- על כל עלה, יש למרוח ½ מכמות שמן הזית, ½ מכמות הקוטג, ½ מכמות הגבינה הצהובה, וחצי מכמות הגבינה המלוחה וכף זעתר. חשוב מאוד לנקז את הנוזלים מהקוטג. ככל שיהיו פחות נוזלים ככה תישמר צורת השבלול.
- מכל עלה ליצור גליל ולחתוך ממנו רצועות ברוחב של 5 סנטימטר.
- את הרצועות שפרסתם יש להניח על נייר אפיה במרווחים גדולים כאשר החלק הפתוח מונח כלפי מעלה.בעזרת הידיים פתחו מעט את היחידות עד שמתקבלת צורה עגולה, על הצורה שיצרתם פזרו מעט שבבי גבינה צהובה (6-8 פירורים בכדי ליצור מרקם קריספי). קחו בחשבון השבלול מכפיל את השטח שהוא תופס בתבנית האפיה.
- הכניסו את שבלולי השמרים לתנור למשך 40 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.
חשוב מאוד לנקז את הנוזלים מהקוטג. ככל שיהיו פחות נוזלים ככה תישמר צורת השבלול.
את המילוי אפשר להכין עם גבינות, טונה, זיתים שחורים, פלפלים קלויים, פסטו ועוד.
ענבר
מעולם לא יצא לי משהו טעים כל כך, שקיבל כל כך הרבה מחמאות. תודה רבה!
יערית
נראה מעולה! שאלה? לא מוסיפים סוכר לבצק? נ.ב הכנתי את ההמבורגר הביתי ואת הבורגול עם הבשר הטחון
יצא פשוט מ-ו-ש-ל-ם !!! תודה רבה
לימור
שלום
האם יש אפשרות להכין את השבלולים עם קמח כוסמין מלא?
תודה רבה
EasyRecipes
היי לימור,
לא בדקנו את האפשות להכין את שבלולי השמרים עם קמח כוסמין.
לא חושב שצריכה להיות בעיה, אך קחי בחשבון שהטעם, המרקם וזמן התפיחה משתנה.
ספרי לנו איך יצא במידה ואת מכינה את השבלולים עם קמח כוסמין.
בהצלחה