3 כוכבים הצביעו 2
עוגיות תמרים
מגולגלות תמרים עם אגוזים
זמן הכנה
40 דקות
זמן אפיה\בישול
30 דקות
סה"כ זמן
1 שעה 10 דקות
 

מתכון מגולגלות תמרים עם אגוזים. אלה הן עוגיות פרווה טעימות במיוחד מבצק פריך עם תמרים ואגוזים מאוד קלות להכנה שבהנף יד יכולות להיות עוגיות רגילות.

סוג הארוחה: עוגיות
מטבח: ישראלי
מילות מפתח: מגולגלות
כמות סועדים: 10
מחבר: Easy Recipes
מצרכים
  • 350 גרם קמח תופח חבילה קטנה, או כ 1/4 2 כוסות
  • 200 גרם מחמאה
  • 1/3 כוס סוכר
  • 3/4 כוס מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 סוכר וניל
  • 1 כפית ברנדי לא חובה
למלית:
  • 1 חבילה ממרח תמרים 450 גרם
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים
  • 3 כפות קינמון
הוראות הכנה
  1. בקערה גדולה שמים את כל חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. את הבצק מכניסים למקרר למשך חצי שעה.
  2. לאחר חצי שעה מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשני כדורים. מרדדים בעזרת מארוך כל כדור בנפרד על שיש או משטח עבודה מקומח היטב לעובי של 1/2 סנטימטר.
  3. על הבצק יש למרוח באחידות את ממרח התמרים, שכבה נדיבה. על שכבת התמרים יש לפזר את האגוזים הקצוצים ולאחר מכן את הקינמון.
  4. מגלגלים את הבצק לרולדה בעדינות, לא ללחוץ על הגליל. את הגליל יש להניח על נייר אפיה בתבנית אפיה. בשלב הזה אני חורץ בעדינות את הבצק, יוצר סימונים קטנים שיעזרו לאחר מכן בחיתוך העוגיות שכל הרולדה המגולגלת תהיה אפויה.
  5. את הרולדה מכניסים לתנור האפיה לחום של 165 מעלות למשך 30 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
  6. רק לאחר שהגליל מתקרר לגמרי חותכים את הגליל ויוצרים ממנו עוגיות לגודל המתאים.מפזרים אבקת סוכר ומגישים. אם אתם שומרים על העוגיות בקופסא, מומלץ לפזר את אבקת הסוכר בסמוך למועד ההגשה ולא לפני הכנסתן לקופסאת האחסון.
הערות

אלה הם עוגיות פרווה אך בקלות אפשר להפוך אותם לעוגיות חלביות נהדרות. אפשר את המחמאה להמיר לחמאה ואת מיץ התפוזים להמיר בכוס אשל או 3/4 כוס חלב.
משני גלילים מוכנים יוצאים כ 35 עוגיות.