4.2 כוכבים הצביעו 5
עוגיות שוקולד צ'יפס
עוגיות שוקולד צ'יפס
זמן הכנה
5 דקות
זמן אפיה\בישול
9 דקות
סה"כ זמן
14 דקות
 

עוגיות שוקולד צ'יפס רכות מושלמות. המתכון קל במיוחד ומיועד גם לילדים שרוצים להכין עוגיות שוקולד צ'יפס רכות במיוחד נימוחות ללא מיקסר.

סוג הארוחה: עוגיות
מילות מפתח: עוגיות שוקולד צ'יפס
כמות סועדים: 6
מחבר: Easy Recipes
מצרכים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1 כף גדושה אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 5 כפות סוכר חום
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים
  • 2 כפות חלב
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס לבן או חום או מעורבב
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור ל 190 מעלות.
  2. ממיסים את החמאה בכלי זכוכית קטן במיקרו במשך דקה.
  3. לוקחים קערה גדולה מכניסים בה את החמאה המומסת יחד עם הסוכר הלבן והסוכר החום ומערבבים היטב כ 2 דקות.
  4. מוסיפים לקערה את הביצים וממשיכים לערבב עוד כ 2 דקות. לאחר 2 דקות ערבוב מוסיפים את כל שאר המצרכים פנימה תוך כדי ערבוב כולל את השוקולד צ'יפס ומערבבים עד לקבלת בצק דביק אחיד.
  5. מרפדים תבנית אפייה בניר אפיה ובעזרת 2 כפות מכינים מהבצק כדורים קטנים. את הכדורים מניחים על ניר האפיה במרווחים של 2 סנטימטר בין עוגיה לעוגיה( כ 12 עוגיות בתבנית).
  6. אופים את העוגיות כ 9 דקות בטמפרטורה של 190 מעלות או עד שהם מזהיבות בצדדים.
  7. את העוגיות מוציאים בעדינות מתבנית האפייה ומניחים אותם על רשת להתקרר במשך 10 דקות.
הערות

מומלץ להכין כמות כפולה של בצק ולהקפיא בדומה להסברים בפוסט.
הניחו לעוגיות להתקרר היטב לפני שאתם מאחסנים אותם(אם ישאר מה לאחסן...).
בכדי לקבל צורה מושלמת מומלץ להקפיא את הבצק ולפרוס ממנו עיגולים.
אפשר להעזר במיקסר להכנת הבצק.