5 כוכבים הצביעו 1 הצבעה
אורז עם בשר טחון
אורז עם בשר טחון
זמן הכנה
10 דקות
זמן אפיה\בישול
15 דקות
סה"כ זמן
25 דקות
 

אורז עם בשר טחון. כיף לשלב עם המנה הבשרית הזו גם ירקות טריים ולהפוך את כל הארוחה למזינה מאוד שכוללת את רוב אבות המזון. אורז עם בשר טחון זו מנה נהדרת ארוחה של ממש מלאה בחלבון.

סוג הארוחה: מנות עיקריות
מילות מפתח: אורז עם בשר
כמות סועדים: 5
מחבר: Easy Recipes
מצרכים
  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 3 בצלים בינוניים
  • 5 שיני שום
  • 2 גזרים
  • 2 עגבניות
  • 1 כפית גדושה מלח ים
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית קימל טחון
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1 כפית פלפל צ'ילי גרוס
  • 1 כפית ראס אל חנות לא חובה- אנחנו הוספנו - יצא מדהים
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות שמן זית
  • ½ 1 כוסות אורז לבן מוכן
המלצה להגשה על כל המנה
  • סלט ירקות קצוץ דק (אופציה)
הוראות הכנה
  1. קוצצים את הבצל יחד עם השום ומטגנים במחבת עם 3 כפות שמן זית עד שאין יותר נוזלים במחבת(אין צורך בהשחמה).
  2. מגרדים את העגבניות ואת הגזר על פומפיה גסה.
  3. בקערה גדולה מערבבים את הבשר יחד עם העגבניה והגזר ומוסיפים את כל התבלינים כולל הפטרוזיליה.
  4. את כל התערובת של הבשר הטחון מניחים מעל הבצל המטוגן במחבת ללא ערבוב ונותנים לבשר להתבשל מלמטה במשך 5 דקות לפחות עד שכל הנוזלים נעלמים.
  5. לאחר 5 דקות תוך כדי בישול מתחילים לערבב יחד את הבשר במחבת ובעדינות ומפוררים אותו בעזרת כף מעץ כל מספר דקות מערבבים קצת כך במשך 10 דקות.
  6. הבשר מוכן לאחר 15 דקות.
  7. את הבשר כולל הנוזלים שנשארו במחבת מוזגים מעל צלחת אורז לבן - בתאבון.