5 כוכבים הצביעו 1 הצבעה
פשטידת בטטה
פשטידת בטטה וגבינות טעימה להפליא
זמן הכנה
20 דקות
זמן אפיה\בישול
35 דקות
סה"כ זמן
55 דקות
 
פשטידת בטטה נהדרת עם גבינות במיוחד לחג שבועות. המתכון לפשטידה מחולק לשלושה חלקים. הכנת הבצק, הכנת המילוי, והכנת רוטב רויאל.
סוג הארוחה: פשטידה
מילות מפתח: פשטידת בטטה
כמות סועדים: 8
מחבר: Easy Recipes
מצרכים
לבצק הפריך
  • ½ 1 כוסות קמח רגיל
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • ½ כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מים קרים
למלית
  • 2 בטטות פרוסות דק במנדולינה
  • 1 בצל גדול פרוס לקוביות
  • 2 כפות שמן זית לטיגון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל
לרוטב רויאל
  • 1 שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל
הוראות הכנה
הכנת הבצק
  1. במערבל מזון לערבל קמח וחמאה לתערובת פירורית, להוסיף ביצה וכף אחת של מים.התערובת אמורה להאסף לכדור בצק אחיד, במידת הצורך יש להוסיף כף נוספת של מים, רק אם נראה שהבצק קשה מדי.
  2. לאחר מספר דקות של לישה להוציא את הבצק ולעטוף את הבצק בניילון נצמד, לקרר במקרר שעתיים מינימום.
הכנת המלית
  1. לפרוס בטטה במנדולינה לפרוסות דקות ולטגן במחבת עם כף שמן זית.
  2. להניח את הבטטה המטוגנת בצלחת בצד ולטגן את הבצל בכף נוספת של שמן זית. לאחר שהבצל הזהיב להוסיף את הבטטה להוסיף מלח ופלפל ולהוריד מהאש להניח לצינון מוחלט.
הכנת הרוטב
  1. לטרוף את הביצים היטב, להוסיף שמנת מתוקה מלח ופלפל.
חיבור המרכיבים יחד
  1. לאחר קירור הבצק להוציא מהמקרר ולרדד לעלה בעובי 1 ס"מ, להכניס את עלה הבצק בעזרת המערוך לתבנית פיירקס בגודל 24", מעל הבצק לפזר את תערובת הבטטה והבצל בשכבה אחידה. מעל הכל לשפוך את הרוטב רויאל.
הערות

מעל הרוטב אפשר לפזר מעט גבינה צהובה מגורדת או גבינת פרמזן מגורדת הכל בהתאם לטעמכם האישי. לאפות את הפשטידה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כחצי שעה או עד שהיא מזהיבה.
לפרוס בטטה במנדולינה לפרוסות דקות ולטגן במחבת עם כף שמן זית. להניח את הבטטה המטוגנת בצלחת בצד ולטגן את הבצל בכף נוספת של שמן זית. לאחר שהבצל הזהיב להוסיף את הבטטה להוסיף מלח ופלפל ולהוריד מהאש להניח לצינון מוחלט.