5 כוכבים הצביעו 1 הצבעה
קשיו בתוך תיבה מזהב
אגוזי קשיו מתובלים
זמן הכנה
8 דקות
זמן אפיה\בישול
22 דקות
סה"כ זמן
30 דקות
 
קשיו מתובלים עם המון פלפל חריף. הם פריכים, טעימים מאוד, מעט מתוקים, חריפים וממכרים. קשיו הוא חטיף בריאות מלא אנרגיה, ומומלץ לשלב אותו בכל סלט,
סוג הארוחה: חטיף, חטיפים
מילות מפתח: קשיו
כמות סועדים: 6
מחבר: Easy Recipes
מצרכים
  • 2 כוסות קשיו טבעי לא קלוי (250 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/4 כפית כמון
  • 1 כפית מלח שטוחה
  • 1 כף גדושה של צ'ילי חריף
  • 1 כף פפריקה חריפה מרוקאית
  • 1/4 כוס מים
  • כמה טיפות TABASCO
  • מיץ מחצי לימון
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור אפייה לטמפרטורה של 170 מעלות.
  2. מניחים את הקשיו בתבנית האפיה ומכניסים לתנור למשך 8 דקות.
  3. בינתיים, לסיר קטן מכניסים סוכר חום יחד עם 1/4 כוס מים ומביאים לרתיחה על להבה קטנה.
  4. מיד שהסוכר נמס מוסיפים את הצ'ילי, הכמון המלח והפפריקה החריפה מערבבים עד שכל החומרים מתמזגים יחד ומסירים את הסיר מהאש.
  5. לתערובת התבלינים בעודה בסיר מוסיפים את הקשיו ומיץ לימון ובוחשים הכול יחד עד שאגוזי הקשיו מצופים בצורה אחידה.
  6. לוקחים תבנית אפיה ומרפדים אותה בנייר אפיה. את הקשיו מפזרים בצורה אחידה על נייר האפייה ומכניסים לתנור למשך 14 דקות על חום של 170 מעלות. כל מספר דקות יש לערבב את הקשיו בתבנית.
  7. לאחר 14 דקות מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים אותה בצד להתקרר למשך 10 דקות.
  8. הקשיו נדבקים לנייר האפיה אך שהם מתקררים הם נפרדים ממנו בקלות.
  9. בעזרת הידיים לוקחים חופן מלא קשיו ומשפשפים יד ביד עד שכל שאריות הסוכר נשברות והקשיו נשארים נקיים.
  10. את הקשיו מעבירים לכלי המאפשר סגירה הרמטית לצורך שמירה על הפריכות.