3.67 כוכבים הצביעו 3
פיצה עם תוספות
מתכון לפיצה ביתית דקה בסגנון איטלקי
זמן הכנה
40 דקות
זמן אפיה\בישול
25 דקות
סה"כ זמן
1 שעה 5 דקות
 
מתכון לפיצה בסיגנון איטלקי להכנה מהירה. מתכון שמתאים למתחילים ומתקדמים. הפיצה קלה מאוד להכנה ויוצאת טעימה להפליא.
סוג הארוחה: מנה עיקרית, מתכון לפיצה
מטבח: איטלקי
מילות מפתח: פיצה
כמות סועדים: 5
מחבר: Easy Recipes
מצרכים
לבצק
  • ¾ כוס מים פושרים חמימים.
  • כף שמרים יבשים
  • קמצוץ סוכר
  • 2 כוסות קמח רצוי מנופה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מעט שמן זית נוסף לשימון
לרוטב
  • 3 גבעולים של אורגנו טרי
  • 1/4 כפית אורגנו יבש
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 1 רצועות של אנשובי
  • 2 שיני שום טרי כתוש
  • 1/4 כפית פלפל צ'ילי אדום גרוס
  • 1/2 קופסא של עגבניות שלמות מוכנות ללא קליפה.
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
תוספות
  • 350 גרם גבינה מגורדת על פומפיה
  • רצועות בצל, זיתים ירוקים, עגבניות שרי תמר, פטריות ולמי מכם שרוצה רצועות של נקניק.
  • התוספות הם לשיקול דעתכם ומה שמתחשק הולך.
הוראות הכנה
אופן הכנת הבצק
  1. לוקחים צלחת ומניחים בתוכה את המים הפושרים. למים מוסיפים את הסוכר והשמרים. מערבבים בעזרת כפית עד שאבקת השמרים מתמוססת ומניחים לקערה לנוח 5 דקות.
  2. מניחים את הקמח בקערה גדולה (מומלץ לנפות ישר לתוך הקערה) מוסיפים את המלח ומערבבים. יוצרים גומה קטנה בקמח מוסיפים לגומה את השמן ואת תערובת השמרים שישבה בצד. את הכול מערבבים בעזרת סכין או כף (לא נוגעים עם הידיים בבצק).
  3. לאחר שמתקבלים גושים והנוזלים נספגו יש להוציא את הבצק למשטח עבודה וללוש 2 דקות.
  4. את הבצק יש להניח בקערה משומנת בשמן זית ולכסות בניילון נצמד למשך 30 דקות.
  5. לאחר 30 דקות הבצק מוכן ואפשר לרדד אותו לכל עובי וצורה.
אופן הכנת הרוטב
  1. הדרך הקלה והמהירה ביותר להכנת הרוטב היא להוסיף שמן למחבת לטגן את האנשובי (ממש למעוך אותו) לטגן את השום כ 30 שניות ולהוסיף את שאר המרכיבים והתבלינים שהעגבניות המרוסקות נכנסות אחרונות לאחר שמעכתם אותם מעט בעזרת הידיים.
  2. את הרוטב יש לבשל על הכיריים על להבה נמוכה כ – 20 דקות.
מכינים את הפיצה
  1. מרדדים את הבצק לעיגול, מעליו שופכים את הרוטב ובעזרת מרית או כף יוצרים שכבה אחידה.
  2. מעל הרוטב מפזרים גבינה צהובה על הגבינה מניחים את כול התוספות. אפשרי בהחלט לפזר עוד גבינה צהובה מעל התוספות בכדי שחס וחלילה לא יפול לנו איזה זית לאחר האפיה.
  3. את הפיצה אופים כ – 20 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות. או עד שהיא מקבלת גוון זהוב ויפה.
  4. זהירות זה חם וממכר בהחלט.
הערות

הפיצה לא כשרה במתכונת הנוכחית ובכדי להפוך אותה לכשרה יש להוציא את הנקניק.