5 כוכבים הצביעו 1 הצבעה
פוקצ'ה
פוקצ'ה איטלקית
זמן הכנה
2 שעות
זמן אפיה\בישול
22 דקות
סה"כ זמן
2 שעות 22 דקות
 
פוקצ'ה איטלקית נהדרת עם שמן זית ורוזמרין. פוקצ'ה היא סוג של לחם שטוח לא עבה מידי ולא דק מידי. המרקם של הפוקצ'ה הוא עשיר, ובעל קרום פריך, שמנוני מעט ומלוח. מתכון נהדר!
סוג הארוחה: אפיה לחמים ולחמניות
מילות מפתח: פוקצ'ה
כמות סועדים: 5
מחבר: Easy Recipes
מצרכים
  • ¼ 1 כפות שמרים יבשים
  • ¼ 1 כוסות מים
  • ¼ כוס שמן זית איכותי
  • ¼ 3 כוסות קמח לבן רגיל
  • ½ 1 כפיות מלח
  • 1 כף מלח גס לקישוט
  • 1 כף עלי רוזמרין טריים לקישוט
  • 3 כפות שמן זית למטלות נוספות
הוראות הכנה
  1. בקערת המיקסר מכניסים את השמרים, המים, את ¼ כוס שמן הזית ואת הקמח. לשים עם וו לישה במהירות נמוכה כ 4 דקות. לאחר 4 דקות מוסיפים בהדרגה את המלח ומגבירים את מהירות המערבל למהירות בינונית וממשיכים ללוש עוד 10 דקות נוספות.
  2. לאחר הלישה מכניסים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית, מכסים בניילון נצמד ומניחים למשך שעה במקום חמים בבית.
  3. לארח שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח עבודה מקומח ומשטחים אותו בעדינות בעזרת הידיים כמה שפחות להתעסק עם הבצק, אנו מעונינים שבועות האוויר ילכדו בבצק.
  4. משמנים תבנית אפיה בכף אחת של שמן זית. מניחים את הבצק על התבנית ומשטחים אותו לעובי של סנטימטר וחצי לא פחות ולא יותר. בצק דק מידי יגרום לפוקצ'ה לצאת יבשה ומבצק עבה מידי יתקבל לחם.
  5. מברישים את הבצק בשמן הזית שנישאר, מפזרים את עלי הרוזמרין והמלח הגס. מניחים את הבצק לתפיחה נוספת כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  6. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות ולפני שמכניסים את התבנית לתנור יוצרים בעזרת האצבעות גומות קטנות בחלקו העליון של הבצק.
  7. את הפוקצ'ה אופים במשך 20 עד 25 דקות או עד שמתקבל גוון חום זהוב והפוקצה בעלת קרום קשה.
  8. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת למשך 10 דקות.
הערות

להכנת הבצק מומלץ להשתמש במים מינרליים, ולנפות את הקמח.
במידה והפוקצ'ה חיוורת לאחר 20 דקות העבירו את התנור למצב גריל למשך 2 דקות עד לקבלת צבע זהוב.