5 כוכבים הצביעו 1 הצבעה
לחמניות ביתיות קלות
לחמניות ביתיות
זמן הכנה
1 שעה 35 דקות
זמן אפיה\בישול
35 דקות
סה"כ זמן
2 שעות 10 דקות
 
לחמניות ביתיות קלות להכנה. מתכון לחמניות לאירוח, חג, שבת או רק בשביל הכיף. הכנת לחמניות בדרך הכי פשוטה והתוצאה רכה, טעימה ואוורירית. המתכון ל - 10 לחמניות.
סוג הארוחה: לחמים ולחמניות
מילות מפתח: לחמניות
כמות סועדים: 5
מחבר: Easy Recipes
מצרכים
  • 3 כוסות קמח
  • 3 כפות סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 ביצה
  • ¼ 1 כוס מים פושרים
  • 1 כפית מלח גדושה
  • 2 כפות שומשום אופציונאלי
הוראות הכנה
  1. להכניס למיקסר את כל המצרכים מלבד המלח.
  2. להפעיל את המיקסר על מהירות גבוהה למשך 5 דקות.
  3. לאחר 5 דקות להוסיף את המלח ולהמשיך את פעולת המיקסר ל 2 דקות נוספות.
  4. לשמן קערה גדולה ולהכניס את הבצק פנימה ולכסות בשקית ניילון למשך שעה לתפיחה.
  5. לאחר שעה, להוציא את הבצק למשטח עבודה מקומח ולחלק אותו ל – 10 כדורים שווים. את הכדורים לכסות במגבת ולאפשר להם תפיחה נוספת של 10 דקות.
  6. בתבנית האפיה הניחו נייר אפיה.
  7. לאחר 10 דקות הכינו את הצורה המבוקשת ללחמניות והניחו אותם על נייר אפיה. אפשרו לבצק שוב לתפוח למשך כ 25 דקות נוספות.
  8. זה השלב בו טורפים ביצה יחד עם כף מים חמים בקערה קטנה ומברישים את הלחמניות. אפשר לפזר מעל שומשום, קצח או גרעיני חמניה.
  9. הכניסו את תבנית האפיה לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 35 דקות.
הערות

מכמות הבצק במתכון יוצאים 10 לחמניות.