5 כוכבים הצביעו 1 הצבעה
מרק עדשים
מרק עדשים כתומות מרק כתום עם גזר וכרובית
זמן הכנה
12 דקות
זמן אפיה\בישול
45 דקות
סה"כ זמן
57 דקות
 
מתכון למרק עדשים קל להכנה עם מספר מצרכים מצומצם. מרק עדשים כתומות עם גזר וכרובית קל הכנה מעולה במיוחד לימי חורף קרים.
סוג הארוחה: מנות פתיחה, מרקים
מילות מפתח: מרק עדשים
כמות סועדים: 6
מחבר: Easy Recipes
מצרכים
  • כוס וחצי עדשים כתומות שטופות היטב ומסוננות
  • 1 גזר גדול מקולף ומגורד על פומפיה גסה
  • 7 פרחי כרובית חתוכים לפרחים קטנטנים
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
  • 2 ענפים של סלרי
  • 3 כפות אבקת מרק עוף
  • מלח פלפל שחור לפי הטעם
  • 3 כפות שמן
הוראות הכנה
  1. שוטפים היטב מספר פעמים את העדשים.
  2. בסיר גדול ומלא מים מרתיחים את העדשים, בזמן הרתיחה נוצר קצף לבן עכור שצף בסיר, את הקצף הלבן יש לנקות מספר פעמים בעזרת כף, עד שלא יצא יותר קצף.
  3. לאחר שהסיר נקי והעדשים רתחו מוסיפים את הגזר המגורד, פרחי הכרובית הקטנטנים והענפים של הסלרי ומעבירים את הסיר ללהבה בינונית.
  4. במחבת קטנה מטגנים בשמן את הבצל החתוך עד להזהבה. את הבצל המטוגן שופכים עם השמן לסיר המרק, מתבלים באבקת מרק עוף, מלח ופלפל שחור.
  5. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  6. מבשלים את המרק על אש בינונית כ- ¾ שעה או עד ריכוך מלא של פרחי הכרובית.
הערות

יש לברור את העדשים ולשטוף היטב מספר פעמים.
אם אתם רוצים להוסיף חמיצות מעודנת למרק אפשר להוסיף מיץ לימון סחוט טרי.