5 כוכבים הצביעו 1 הצבעה
פסטה ברוטב עגבניות
פסטה ברוטב עגבניות
זמן הכנה
15 דקות
זמן אפיה\בישול
20 דקות
סה"כ זמן
35 דקות
 
מתכון פסטה ברוטב עגבניות פשוט וקל במיוחד לילדים בררנים. מנת פסטה עם רוטב עגבניות שניתן בקלות לשדרג ולהפוך אותה לטירוף של טעמים. רוטב לפסטה על בסיס עגבניות.
סוג הארוחה: מתכון פסטה, רוטב
מילות מפתח: פסטה, רוטב פסטה
כמות סועדים: 4
מחבר: Easy Recipes
מצרכים
  • 3 עגבניות בינוניות
  • 1 שן שום
  • 5 ענפים של טימין
  • קופסא של עגבניות מרוסקות עם שום
  • קופסה של רסק עגבניות
  • ½ כפית פפריקה חריפה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית שטוחה של מלח
  • ¼ כוס מים
הוראות הכנה
  1. לבשל את הפסטה בסיר גדול עם מים ומלח.
  2. יש לחרוץ "צלב" בתחתית העגבניות ולחלוט אותן בסיר קטן עם מים רותחים כ – 5 דקות.
  3. לאחר מכן יש לסנן את המים ולקלוף את העגבניות ולחתוך לריבועים קטנים.
  4. במחבת גדולה ועמוקה, יוצקים שמן זית ומטגנים את העגבניות עם שן שום כתושה ועלי הטימין עד למצב עיסה.
  5. מוסיפים קופסא של עגבניות מרוסקות עם שום, וקופסא של רסק עגבניות, כף פפריקה חריפה, 1/2 כף פפריקה חריפה כפית מלח ורבע כוס מים ומבשלים כ- 10 דקות עד רבע שעה.
  6. את הפסטה יש לבשל במים על פי הוראות היצרן. לאחר שהפסטה מוכנה להעביר אותה לסיר ריק ולהכניס את רוטב הפסטה פנימה ולערבב הכול יחד.
הערות

במידה ואין ברשותכם רסק עגבניות עם שום אפשר להוסיף שן שום נוספת לרוטב ולהשתמש ברסק רגיל.
הפסטה טעימה יותר שהיא נחה יחד עם הרוטב מספר שעות.
את הפסטה אפשר לשדרג על פי ההמלצות בפוסט עצמו.