5 כוכבים הצביעו 3
מג'דרה
מג'דרה

מג'דרה אורז עם עדשים חומות ובצל מקורמל מוגשת בדרך כלל כתוספת. מקובל לאכול מג'דרה כמנה עיקרית או כתוספת. התבשיל הנהדר הזה מגיע אלינו מהמטבח הים תיכוני, זו מנה קלה להכנה וסופר טעימה.

סוג הארוחה: מנה עיקרית, תוספת
מטבח: ים תיכוני
מילות מפתח: אורז עם עדשים חומות ובצל, מג'דרה
כמות סועדים: 4 סועדים
מחבר: EasyRecipes
מצרכים
  • 1/2 1 כוסות אורז
  • 1 כוס עדשים חומות
  • 1/2 1 בצלים גדולים פרוסים לרצועות דקות
  • 1/2 2 כוסות מים
  • 1/2 1 כפית מלח
  • 1 כף כמון
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1/2 כפית ראס אל חנות
הוראות הכנה
  1. בסיר קטן להרתיח מים עם כפית מלח ולבשל את העדשים החומות עד שהעדשים מתרככות.לסנן את העדשים ממים ולצנן.

  2. לחתוך את הבצל לפרוסות דקות ולטגן בסיר רחב עד לקרמול והזהבה.

  3. כשהבצל הזהיב מוסיפים את האורז ומטגנים עוד כ- 2 דקות, מוסיפים 1/2 2 כוסות מים ותבלינים: מלח, כמון, ראס אל חנות, אבקת מרק עוף מערבבים היטב ומבשלים כ- 20 דקות עד שהאורז מוכן.

  4. כשהאורז מוכן מכבים את הגז, מוסיפים את עדשים ומערבבים היטב, ומשהים את האורז עם העדשים כ- 5 דקות עם מכסה סגור.

הערות

ככל שתשחימו את הבצל כך האורז יקבל צבע שחום יותר.

כמות העדשים ניתנת לשינוי, אוהבית עדשים הוסיפו עוד 1/2 כוס.