סופגניות אשל קלות ומהירות להכנה בטעם ביתי ומיוחד כמו של סבתא מקמח אוסם תופח. מדובר בסופגניות אשל אווריריות שמכינים ב 5 דקות.
להכניס לקערה גדולה את החומרים היבשים,חבילה קמח אסם תופח, סוכר ואת שקיות סוכר הוניל ולערבב קלות, להוסיף אשל, 2 ביצים וכפית תמצית וניל ולערבב היטב לתערובת הומוגנית ללא גושים.
לשפוך לסיר עמוק ליטר וחצי עד 2 ליטר שמן ולחמם על להבה בינונית עד שהשמן חם. את הטמפרטורה הנכונה של השמן בודקים בעזרת כף עץ שמכניסים לתוך הסיר, אם השמן חם מספיק יווצרו בועות סביב כף העץ וזה בדיוק הזמן להתחיל בטיגון.