ברוכים הבאים, אנחנו פזית וירון, בעל ואישה ממרכז הארץ ואנו שמחים לארח אתכם בבלוג שלנו.
שנינו יחד מלקטים ומאלתרים מתכונים, מבשלים, לשים, קוצצים, וכותבים את התוכן, בנוסף ירון מצלם ודואג לצד הטכני של האתר. לשנינו אין כל הכשרה מקצועית בבישול ואף פעם לא לקחנו קורס בישול. שנינו גדלנו על מטבחים שונים, פזית באה ממשפחה ממוצא רומני, וכילדה הייתה עומדת במטבח ליד אימא עוזרת לה, ורושמת לעצמה מתכונים מהבית, ואילו אני מגיע מבית ממוצא חצי עירקי וחצי הונגרי שגדלו בו בעיקר על אוכל ערקי עם נגיעות חזקות למטבח האוסטרו הונגרי. ביחד אנחנו זוג מנצח במטבח, לפחות ככה אנחנו חושבים.
יחד החלטנו להקים את הבלוג Easy Recipes לאחר שחשבנו שיהיה נכון לרכז במקום אחד מתכונים קלים וטעימים שאפשר בקלות לשתף אותם מהסיבה היחידה, האהבה שלנו לאוכל פשוט, טעים, מהיר וקל להכנה.
רוב המתכונים שלנו מורכבים ממספר מצומצם של מרכיבים, קערה אחת גדולה, תנור אפייה וגז להבות. זמן הכנת המצרכים (לא כולל את זמן האפייה או הבישול) לא עולה על 30 דקות וגם כאן קצת הגזמתי. אנחנו לא טבעוניים ולא מתרכזים במתכונים נטולי גלוטן אך רבים מהמתכונים שלנו יכולים לשמש את גם את הקהל הזה. פזית ואני משתדלים לשמור על גזרה וחלק מהמתכונים שלנו הם דיאטטיים ויכולים לשמש אתכם במידה ואתם מתכננים דיאטה או סתם מעוניינים במתכון דל קלוריות. מתכונים מהסוג הזה מקוטלגים ככאלה והם נכנסים לקטגוריה מתאימה. אנחנו מאוד אוהבים את המטבח ושמחים לספק מגוון רחב של מתכונים לקוראים שלנו, אז אם אתם שואלים את עצמכם למה לצפות, צפו למתכונים פשוטים, נגישים לכולם שאפילו עקרת בית מתחילה יכולה להכין בקלות. לא מסובכים מידי, טעימים, ולפעמים מתוקים.
למה Easy Recipes?
החלומות שלנו בדרך כלל מלאים בהרבה צבעים ריחות וטעמים אך אנחנו כדרך חיים, מעדיפים פשטות. אנחנו משתדלים לקחת את החיים עד כמה שאפשר ב – Easy ולא רק בתחום האוכל. אנחנו מאוד אופטימיים ודי צנועים. שנינו תמיד מחפשים את המוצרים המתאימים, זה בה לידי ביטוי גם במרכיבים שבהם אנחנו משתמשים, ואנחנו אוהבים את זה.
מאז שהחלטנו לפתוח בלוג אוכל אנחנו מתרגשים כל יום מחדש לחלוק, לשתף, לצלם וכמובן להכין אוכל. Easy Recipes בראש ובראשונה כולל מתכוני אוכל. בחיפוש יחד אחר השם המתאים לבלוג שלנו, החלטנו שהשם חייב לכלול את הפשטות שלנו בשילוב הידע שרכשנו במשך הזמן ויוצג בבלוג כמתכונים. Easy Recipes נותן לנו חופש להמשיך ולעשות את מה שאנחנו אוהבים ומסיר לחלוטין את הסחות הדעת, המכשולים והעומס של שגרת היומיום.
מה המוטו במתכונים שלנו?
לכל אחד מאתנו יש קו מנחה כלשהוא. הקו המנחה שלנו במתכוני אוכל מביא אותנו למקומות שבהם אני ופזית מרגישים הכי טוב שאפשר. האהבה לפשטות חדרה לנו לחיים, כולל לבישול. אנחנו אוהבים מתכונים פשוטים שלא דורשים חומרים יקרים מדי או ציוד מיוחד. קערה גדולה קרש חיתוך וסיר יכולים להספיק, מה עוד שיש פחות בלגן ולא נדרש זמן רב לנקות. ככה גם נשאר לנו זמן איכות עם המשפחה והילדים. זו הסיבה העיקרית שרוב המתכונים שאנו חולקים קלים מאוד להכנה.
- אנחנו משתדלים מאוד להשתמש במספר מצומצם של מרכיבים.
- אנחנו נעזרים בציוד מינימאלי שברוב המקרים נמצא בכל בית.
- והכי חשוב, אנחנו אוהבים מאוד מתכונים מהירי הכנה שלא מצריכים מאתנו להתחייב למטבח. מה שמשאיר לנו פחות זמן מדיח ויותר זמן איכות.
זה המוטו שלנו לאוכל, אנחנו מאמינים בו וחיים אותו מידי יום. אנחנו מאוד מקווים שהמתכונים שלנו יעוררו אצלכם את התיאבון ואת החושים.
קצת עובדות
מתי יש לכם זמן לבשל?
שאלה טובה, כמעט כל יום לאחר החזרה מהעבודה, ככה זה שיש לכם 2 ילדים מתבגרים שרגילים לארוחה חמה כל יום. אנחנו משתדלים מאוד להכין ארוחות שיספיקו ליומיים. אגב, אם כבר הזכרתי את הילדים, הגדול נער מתבגר חולה בשר כמוני, והקטן בגיל מצוות נמנע ממאכלי בשר (למעט שניצל או קציצות) הוא נהנה יותר ממאפים כמו פזית.
האם אתם צמחוניים, טבעוניים, מתנזרים מגלוטן?
לא, אבל אנחנו מאוד אוהבים להתנסות ולנסות מתכונים שונים. אגב, הילד הקטן מאוד נהנה מהם.
האם אתם כותבים את המתכונים לבד?
עוד שאלה טובה, התשובה מתחלקת לשלושה חלקים ממש כמו בצבא, חלק ניכר מהמתכונים נכתבו על ידינו לאחר שטעמנו מאכלים דומים, שאנחנו אוכלים משהו במסעדה טובה בארץ או בחו"ל אנחנו ישר מנתחים את המנה וחושבים איך לשפר אותה ולהפוך אותה לקלה להכנה. החלק השני (כמו בצבא) הוא ניסוי ותהייה, אפשר לומר שרוב המתכונים המוצלחים שלנו נולדו בדרך הזו. החלק השלישי והאחרון, אנחנו קוראים המון מתכונים, חלק מהמתכונים העסיסיים האלה עדיין רשומים על מחברות נייר ישנות בשפה ההונגרית וחלק ברומנית, אלה מתכונים שהיו שייכים לסבתות ולאימהות שלנו. אנחנו לא משכתבים בבלוג מתכונים מהאינטרנט, וזה נובע מהרצון שלנו להיות ייחודיים ובעלי תוכן מקורי.
האם אתם משתמשים בכלים מיוחדים או בתנור אפייה מקצועי?
ממש לא, רוב הכלים שאנחנו משתמשים בהם הם כלים שנמצאים בכל בית. תנור האפייה שלנו רגיל לחלוטין והוא משמש אותנו נאמנה כבר יותר מ- 10 שנים. השדרוג היחידי בתנור האפייה היא אבן שמוט המשמשת אותנו לאפיית לחמים, פיצות, לחמניות וכדומה. את אבן השמוט אפשר היום לרכוש ממש בזול והיא מחוללת פלאים בכל מתכון המצריך משטח אפיה רחב עם פיזור חום אחיד.
האם כל התמונות באתר שלך, ומה ציוד הצילום שאתה משתמש בו?
כן, מה לא רואים? צילום היה מאז ומעולם תחביב עבורי וכל התמונות בבלוג צולמו על ידי. אני משתמש במצלמת Nikon d7000. ובארסנל יש לי שלוש עדשות ומספר מסננים. אני מאוד מרוצה מהתוצאות ואשמח לקבל ביקורות ורעיונות לשיפור.
אנחנו מאחלים לכם מכל הלב הנאה מרובה מהבלוג שלנו, אנחנו מאוד מקווים שתרגישו את האהבה שאנחנו מטפטפים באוכל שלנו.
המשך גלישה מהנה, פזית וירון.