כמידי יום שישי חמושים בעגלת הווינטג' שלנו קפצנו להסניף קצת את ריחות השוק. הרוכלים בשוק הכרמל כבר מכירים אותנו ויודעים בדיוק מה אנחנו רוצים, במיוחד בדוכני הגבינות והחמוצים. הפעם בגלל החום המעיק החלטנו כבר בדרך לשוק שהפעם מתקתקים את הקניות. שלא כהרגלנו כבר ידענו מה אנחנו מכינים ליום שבת בבוקר. בדרך כלל אנחנו לא מתכננים אנחנו משתדלים לזרום ולאפשר לריחות ולמראות בשוק להכתיב לנו. קנינו כמעט קילו גבינות, קצת חמוצים ודגים מלוחים, קצת ירקות ותוך פחות משעה כבר היינו בדרך הביתה להכין את הבואיקוס.
הפעם בהשראת לחמניות החלב המתוקות שהכנו בשבוע שעבר החלטנו להכין לחמניות גבינה ליום שבת בבוקר. נזכרנו במתכון בואיקוס קשקבל נהדר שהיינו מכינים לפני שנים, עוד שהיינו רווקים בדירה השכורה בצפון תל אביב. את המתכון הבסיסי ללחמניות קיבלנו מאימא כבר לפני שנים, זה מתכון מאוד סלחן ואפשר לגוון ולשדרג אותו לפי הטעם האישי שלכם. אפשר לשלב בו סוגי גבינות שונים ומשונים, קשקבל, צהובה, בולגרית, פרמזן. אפשר גם לפזר מעל שומשום, קצח או פירורי גבינה צהובה. עוד אף פעם לא הכנו את הבואיקוס על פי המתכון המקורי כל פעם אנחנו מכינים אותו ועורכים בו שינויים. זה בעצם כל הכיף.
כל השמועות ששמעתם עד היום על לחמניות גבינה נכונות. הלחמניות האלה באמת קלות להכנה וטעימות להפליא. כמעט כל בצק שאתם מכירים יכול בקלות להפוך ללחמניות גבינה.
אתם יכולים ליצור איזה צורה שאתם רוצים ולא חייבים להיצמד לצורה המסורתית. רק תזכרו להשאיר קצת מרווחים.
לאחר שמניחים את כדורי הבצק בתבנית האפייה מורחים אותם בביצה. מריחת הביצה תעזור בהדבקת הסומסום ותיתן גוון זהוב לבואיקוס בזמן האפייה.
לאחר שפיזרתם סומסום בנדיבות על כדורי הבצק אתם יכולים להכניס את היהלומים אופס.. את הבואיקוס לתנור עד שהלחמניות היפיפיות האלה מזהיבות, בערך 30 דקות.
אל תשכחו לעדכן אותנו ולספר לנו איך יצא לכם. אם גם לכם יש מתכון בואיקוס מיוחד נשמח לשמוע עליו.

- 1 חבילה קמח תופח קטן 1/2 2 כוסות
- 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1 קופסא גבינה לבנה 250 גרם
- 1 ביצה גדולה
- 150 גרם גבינת עמק מגורדת
- 150 גרם גבינת קשקבל מגורדת
- 50 גרם גבינה בולגרית מפוררת
- כפית מלח
- 1 ביצה למריחה
- שומשום/קצח/גרעיני חמניה מה שמתחשק
- בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הבצק לבצק אחיד עד לתערובת הומוגנית (אל דאגה הבצק מעט דביק).
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה.
- לאחר שעה מחממים תנור ל- 180 מעלות, מרפדים תבנית מרובעת בנייר אפייה.
- מוציאים את הבצק ועם ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים קטנים, את הכדורים מניחים על תבנית האפייה המרופדת במרווחים אחד מהשני.
- מברישים בביצה ומפזרים מעל שומשום או קצח או גרעיני חמניה כל אחד לפי טעמו האישי.
- אופים בתנור עד שהלחמניות מזהיבות כ- 30 דקות.
בזמן האפיה הלחמניות משתטחות לצדדים ולכן יש להניח אותן במרווח קטן האחת מן השניה בכדי שלא ידבקו.
הלחמניות הכי טעימות כשהן מתקררות מעט לאחר יציאתן מן התנור.
ניתן להקפיא את הלחמניות ולחמם שנית בתנור או במיקרו.
אמא
בדרך לתנור, הוספתי זיתים ירוקים, אדווח בהמשך איך יצא ☺
אמא
יצא מעולללההה
ענבל
לכמה בואיקוס המתכון הזה מספיק בערך?
EasyRecipes
היי ענבל,
בממוצע כ 25 עד 30 יחידות של בואיקוס תלוי בגודל כדורי הבצק שאת מכינה.
בתאבון
אורלי
בכל פעם זה יוצא מעולה. תודה