אם יש לך חשק לאכול מנה טעימה, דיאטטית ובריאה, המתכון הזה הוא בשבילך!
חזה עוף הודו ברוטב עגבניות עם ירקות טריים הניתנים להתאמה אישית איך שמתחשק. זו מנה עשירה בטעמים, גדושה בחלבון, דלת שומן ופשוטה להכנה, כל שידרש לכם בכדי להכין את המנה הזו הם מספר מצומצם של מרכיבים מאוד בסיסיים ומעט מאוד זמן לארגן את הכל יחד. ליתר דיוק 10 מרכיבים, 10 דקות הכנה והתארגנות ולבסוף כשעה וחצי בתנור( על הזמן בתנור נרחיב בהמשך).
אני ממש אוהב את המנה הזו! אני מכין אותה לפעמים גם מחזה עוף רגיל. זה גם עושה לי טוב לדעת שאפשר לאכול אותה כמעט בלי הגבלה.
בנוגע ל"כמעט בלי הגבלה" אני רוצה לשתף אתכם במאמר קצר שקראתי לפני מספר ימים, מאמר שטוען שעל פי "שומרי משקל" יש מאכלים שאפשר לאכול ללא הגבלה. הערך שלהם בשומרי משקל הוא 0. כן תתפלאו! "שומרי משקל" אחת מחברות הדיאטה המובילות יצאו בשנת 2017 עם רשימה מעודכנת של מוצרי מזון אפשר לאכול ללא הגבלה וחזה עוף נכלל בתוכם.
תמיד שואלים אותי איך להכין חזה הודו בתנור שלא יצא יבש? או על איזו טמפרטורה יש לכוון את התנור בכדי לשמור על עסיסיות? לכמה זמן יש לכוון את התנור?
אני לא ארחיב כי לא ישאר לכם זמן להכין אוכל. רק אתן טיפ בנוגע לבשר הודו ולחזה עוף הודו במיוחד. אז ככה..
חזה הודו הוא בעצם שריר גדוש בחלבון וכתוצאה מכך הוא יבש מאוד, במיוחד שאופים אותו בתנור. טמפרטורה נמוכה של 130 מעלות ואפייה ארוכה (שעה וחצי עד שעתיים) מונעת את ההתייבשות ומאפשרת למנה להיות עסיסית יחסית. אני מכיר הרבה אנשים שמשרים את חזה העוף במים למשך הלילה במקרר לפני הבישול, לעולם לא השרתי בשר במים, התהליך לא נראה לי, ועדיין המנה שלנו יוצאת מעולה. בקיצור אפייה איטית מאוד על טמפרטורה נמוכה עושה את העבודה.
למה כדאי לכם להכין חזה הודו בתנור?
טעים אש
עשיר בחלבון
דל שומן
קל להכנה
כל כך טעים
מתאים לכולם! משפחה וילדים
חזה עוף הודו ברוטב עגבניות זו מנת בשר מושלמת בין אם אתה מכין את המנה לעצמך, למשפחה או לחברים.
המתכון מתחיל עם ירקות טריים מסודרים כמצע בתבנית האפיה. הלכנו הפעם על פלפל אדום (גמבה) ועגבניות פרוסות, אפשר להוסיף רצועות בצל, גזר ועוד מלא ירקות.
מעונינים להכין מנות בשר נוספות עם חזה עוף? אל תפספסו את המתכונים הנהדרים האלה: חזה עוף מוקפץ עם מלא כרוב פטריות וגזר, חזה עוף מוקפץ עם ירקות חריף במיוחד, חזה עוף ממולא בשר טחון ברוטב אדום חריף, מתכון לשניצל ביתי חזה עוף מטוגן עם פירורי לחם, ואחרון חביב להפעם חזה עוף מוקפץ עם נודלס ורוטב עגבניות.
אם החלטתם להכין את המתכון הזה (בהחלט מומלץ), ידעו אותנו! השאירו תגובה, כדי שנוכל לראות מה אתם חושבים, עדכנו איך יצא לכם. ואל תשכחו לשתף!

- 1.5 ק"ג חזה הודו פרפר שלם.
- 2 עגבניות גדולות
- 2 פלפלים אדומים גמבות
- 1 כף פפריקה אדומה מעושנת או רגילה
- 1 כף פפריקה חריפה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פטרוזיליה יבשה לא חובה
- 2 קופסאות שימורי עגבניות מרוסקות איכותיות בערך 800 גרם.
- 1.5 ליטר מים
- השלב הראשון יהיה הצתיידות בתבנית אפיה עמוקה שגובהה לפחות 4 סנטימטר. תבנית פיירקס בדרך כלל תתאים.
- נדליק את התנור ונכוון אותו לטמפרטורה של 130 מעלות.
- נמשיך עם הכנת העגבניות והפלפלים. נפרוס אותם לפרוסות ונניח אותם בצורה אחידה על תבנית האפיה.
- את ההודו נחלק ל 2 אם לא חילקתם אותו עד עכשיו. ננקה היטב משומן מיותר ונמקם אותו על משטח עבודה (קרש חיתוך).
- בעזרת סכין חדה נפרוס פרוסות בעובי של סנטימטר אחד ונשתדל מאוד לא להזיז את החתיכות ממקומם, נשתדל להשאיר את החזה כיחידה אחת בכדי ליצור מראה אחיד ויפה.
- את חזה ההודו החתוך יש להניח על הירקות. אני משתמש בסכין ארוכה, אני מחדיר אותה מתחת לחזה ומרים הכול יחד. אפשר להרים את החזה עם הידיים ללא עזרה כמובן ולהשתדל שלא יזוז.
- להכניס את כל המצרכים לקערה עמוקה: פפריקה אדומה, פפריקה חריפה, מלח, פלפל שחור, פטרוזיליה יבשה, שימורי עגבניות מרוסקות וליטר מים. ערבבו הכל היטב ובעדינות ביזקו לתבנית מעל הכל. המטרה היא לכסות את כל חזה ההודו במרינדה. במידה ואין כיסוי מלא הוסיפו את חצי ליטר המים הנותרים.
- הכניסו את תבנית האפייה לתנור למשך שעה וחצי. כאשר בזמן הזה כל 15 דקות יש לקחת מעט נוזלים מהתבנית ולצקת מעל העוף במקומות שהוא לא מכוסה.
- החלבון העשיר שנמצא בחזה ההודו מדביק את החתיכות של העוף אחת לשניה, השתמשו במזלג והפרידו אותם אחת מהשניה בזהירות בכדי שיחדור ביניהם מהרוטב.
אל תשכחו להשתמש בכפפות או במגבת עבה שעברתם לשלב התנור והאפיה!
כל 15 דקות יש לקחת מעט נוזלים מצידי התבנית ולצקת מעל חזה העוף במקומות שהוא לא מכוסה.
בזמן המצאות ההודו בתנור השתמשו במזלג והפרידו את החתיכות אחת מהשניה בזהירות בכדי שיחדור בינהם רוטב.
שמרו על צורה אחידה ויפה בתבנית, זה מרשים להגיש את תבנית האפיה ישר לשולחן.
מירי
האם האפייה בתנור היא על תוכנית טורבו או רגילה?
תודה
EasyRecipes
היי מירי,
האפייה בתנור היא על תוכנית רגילה.
בהצלחה