טעים מאוד, חריף מאוד וקל מאוד להכנה. כך אפשר לתאר ממש במשפט אחד קצר את המתכון הזה. חזה עוף מוקפץ עם ירקות והרבה, אבל הרבה חריף. המוקפץ שלפניכם הוא דוגמה נהדרת לכך שאפשר לשלב כמעט כול מה שבא לכם ועדיין התוצאה הסופית תהיה מדהימה וטעימה.
זו לא מנת מוקפץ עוף וירקות שיגרתית! המוקפץ הזה משלב טעמים ומצרכים שאנחנו אוהבים, מצרכים שנמצאים בהישג יד כמעט בכול בית. מה לא כל כך שיגרתי אתם שואלים? המממ.. זעתר במוקפץ? או אולי מיונז?? כן, תתפלאו, ישנם מוצרים שמשתלבים בצורה מושלמת עם מוקפץ חזה עוף וירקות.. לפחות כך אנחנו חושבים.
אני זוכר את הפעם הראשונה שהכנתי את המנה הזו כארוחת ערב לילדים. אשתי עמדה לידי במטבח והדיחה כלים. אתם מכירים את הערות הביניים… "הילדים לא יאכלו את זה, יש בזה בצל"…" זה יצא חריף מאוד, אני אומרת לך, הם לא יגעו בזה", נו… בטח כבר הבנתם את הרעיון..
נכון, חריף מאוד, עד כדי הזעה, נו.. אז יש בזה בצל וכרוב (מה שילדים בדרך כלל לא אוהבים לאכול), אשתי היתה מופתעת וגם אתם בטח תתפלאו לשמוע, לאחר הפעם הראשונה שהם טעמו את המוקפץ הזה הם ביקשו להכין להם את אותו מוקפץ כארוחת צהריים למחרת. ומאז מתכון המוקפץ הזה לא עובר שינויים, אותה חריפות מטורפת, אותה כמות בצל וכרוב.
מוקפץ חריף עם רצועות עוף וירקות משמש כמנה עיקרית. יש במנה את כל מה שאפשר לבקש ממנה עיקרית, היא מנה מאוד מזינה ולדעתי אין כלל צורך בתוספת.
יצאה לכם כמות גדולה? הרווחתם ובגדול! בשלו במים רותחים חבילה של פסטה מכול סוג. לאחר שהפסטה מוכנה ערבבו אותה יחד עם מה שנישאר לכם מהמוקפץ. הפסטה תספוג את הטעמים ויש לכם ארוחה נהדרת. אנחנו מכינים מראש כמות גדולה, חצי מהכמות מערבבים עם פסטה, ואת החצי השני אוכלים כמוקפץ.
נחלק את הכנת המוקפץ לשלושה שלבים..
השלב הראשון יהיה כמו תמיד הכנת כל המצרכים מראש. את הכרוב, הגזר והבצל יש לקצוץ, את חזה העוף יש לחתוך לרצועות. הפרידו את המצרכים האלה, כל אחד מהם יעבור למחבת עמוקה ויקבל את זמן האידוי או הטיגון באופן אישי.
השלב השני, הכנת הרוטב. מאוד קל ופשוט. את כל המצרכים שנישארו לכם מערבבים יחד בקערה וגם אותה מניחים בצד. את הרוטב נוסיף רק בסוף.
השלב השלישי הוא השלב הוא השלב המכריע. אנו מתחילים לטגן ולאדות את הירקות ואת החזה עוף. כל ירק יקבל בדיוק את זמן הטיגון והאידוי שלו. מתחילים מהבצל. מטגנים אותו עד שהוא מתרכך אך לא משחים ומעבירים אותו לקערה גדולה. באותה מחבת, הפעם ללא שמן בכלל מאדים את הכרוב עד שהוא מאבד מניפחו ומתרכך, גם אותו מעבירים לאותה קערה גדולה. אחריו מגיע הגזר, בטח כבר הבנתם.. ללא שמן בכלל עד שהוא מתרכך וישר לקערה. מנקים את המחבת משאריות הירקות ובטיפה של שמן מטגנים את רצועות חזה העוף. שהעוף מוכן מכניסים למחבת את כל הירקות כולל הרוטב ומערבבים הכול יחד. 2 דקות של בישול לספיגת הטעמים וזהו מוקפץ העוף החריף שלכם מוכן.
מתכונים נוספים של מוקפצים שיכולים לעניין אתכם: ירקות מוקפצים עם עוף, חזה עוף מוקפץ עם נודלס.
ישר למתכון..

- 1/2 כרוב לבן
- 2 גזרים
- 2 בצלים גדולים
- 1 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות
- 2 כפות מיונז
- 1 כף טבסקו אדום
- 2 כפות סויה
- 4 שיני שום
- 1 כפית זעתר
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס גס
- ½ כפית גרגירי צ'ילי חריף
- ½ כפית מלח שטוחה
- 3 כפות שמן זית לטיגון
- בצלחת מכינים את כול המצרכים לפני טיגון, מגרדים את הכרוב במנדולינה, את הגזרים מגרדים בפומפיה גסה, ואת הבצל פורסים לחציי עיגולים.
- לאחר מכן מכינים בקערה קטנה את הרוטב, מיונז, טבסקו, סויה, שום ותבלינים מערבבים היטב ושומרים בצד.
- במחבת גדולה ועמוקה מטגנים בכף שמן זית את המצרכים, אחד אחרי השני בניפרד, קודם את הבצל, אחריו את הכרוב והגזר.
- לאחר טיגון הירקות מנקים את המחבת מוסיפים כף שמן זית ומטגנים את רצועות חזה העוף היטב.
- לאחר שחזה העוף טוגן, מוסיפים את הירקות ואת הרוטב ומערבבים היטב. משהים את המחבת על אש נמוכה עוד כ- 3 דקות לספיגת מלוא הטעמים.
- במידה ורוצים להכין את המוקפץ עם פסטה, יש לבשל את הפסטה לפי הוראות הבישול הרשומים על האריזה. לאחר שהפסטה מוכנה להוסיף את הכמות הרצויה מהמוקפץ ולערבב היטב.
רק את הבצל יש לטגן. את שאר הירקות אין צורך לטגן בשמן רק לאדות אותם עד שהם מתרככים.
כתיבת תגובה