חופשת החגים מאחורינו, איזה חופש ארוך, מלא עשיה ובעיקר מלא קלוריות חלבונים ופחמימות. אני קצת שמח לחזור לשגרה. תפוח ירוק בבוקר יחד עם חטיף בראוניז גרנולה ביתי שמחזיק אותי עד הצהריים. עבר כבר שבוע מאז שחיסלנו את כל חטיפי הגרנולה הטעימים האלה, אך אני עדיין חולם עליהם ומציץ במקפיא מידי פעם בכדי לראות שלא פיספסתי איזה חתיכה.
המתכונים הראשונים של חטיפי הגרנולה בראוניז הבריאים שהתכוונו להכין לא צלחו ונחלו כישלון. רצינו ליצור שילוב בין בראוניז שוקולד לחטיף בריאות. חטיף שיהיה בריא, פחות ממותק עם מרקם של בראוניז אך עם ערך מוסף, סוג של חטיף אנרגיה. לאחר מספר לא קטן של ניסיונות הגענו למשהוא שאנחנו מאוד אוהבים שילוב מעולה של בריאות, אנרגיה, ומרקם מיוחד ויציב בעל טעם משגע. החטיף הוא אמנם חטיף בריאות, אך הוא לחלוטין עתיר קלוריות ששוות כל ביס ממנו – באחריות.
בחטיף הזה יש סיבים תזונתיים, חלבונים ושומנים מהצומח. פצצת בריאות שמתאימה לכולם. החטיף מומלץ מאוד לאנשים שמתאמנים ורוצים להקפיץ את רמת האנרגיה בגוף. החטיף יכול לשמש כארוחת בוקר כזו שתיתן בוסט מטורף לתחילת היום.
מה מיוחד בחטיף הזה? החטיף משלב טעם של בראוניז יחד עם כמות אדירה של בריאות, הוא מורכב ממספר מרכיבים מצומצם, אין צורך באפייה, החטיף גדוש בסיבים תזונתיים חלבונים ושומנים בריאים, הוא מאוד משביע, מושלם לארוחת בוקר, קינוח או חטיף מהיר, אפשר לשמור אותו במקפיא לאורך זמן. באמת חטיף מושלם!
מה הטעם של חטיף השוקולד עמוס הבריאות הזה? ובכן, הטעם עשיר מאוד ולא שיגרתי, בעל מרקם צפוף, לח, מאוד שוקולדי, אגוזי, קצת פריך, מעט מעושן ובעל מתיקות עדינה מושלמת. שלא יהיו לכם ספקות, זה לא דומה במרקם ובטעם לבראוניז השיגרתיים שאתם מכירים, זה הרבה יותר דחוס ולדעתי הרבה יותר טעים.
את חטיף הבריאות תכננתי לאכול כול בוקר, בוסט בריאות שיחזיק אותי למשך היום עד ארוחת הצהריים. לימים הסתבר שהוא הפך עבורי לקינוח בריא.
אני מוצא את עצמי הולך למקפיא חותך שליש חטיף וחוזר שוב לאחר 30 דקות לנשנש את שאר החתיכה עד שאני מסיים את כולה. האמת אתה צריך להיות בעל יכולת שליטה עצמית בכדי לא להתחיל את החתיכה הנוספת.
עשיר בסיבים תזונתיים, טעים, בריא, שוקולדי מאוד, דחוס ומתאים לכולם.
ועכשיו לתוצאה הסופית, התמונות יספרו את הסיפור לבד. יאמי אמיתי.
בראוניז עם גרנולה מוכן וטעים לפני הכנסה למקפיא.
חטיף בריאות נוסף עם שיבולת שועל שאסור לכם לפספס הוא עוגיות שיבולת שועל ובננה שאנו מכינים רק מ 3 מצרכים אלה הם עוגיות נעימות וטעימות.

- ½ 1 כוסות שיבולת שועל
- ½ כוס שקדים טריים
- ½ כוס אגוזי פקאן
- 1 כוס אגוזי מלך
- 12 תמרים מגולענים (יש להשרות במים חמים למשך 10 דקות ולסחוט לאחר מכן)
- ¾ כוס אבקת קקאו
- ¼ כוס של חמאת בוטנים
- ¼ כוס דבש
- 2 כפות סוכר חום
- יש לקלות את שיבולת השועל, אגוזי הפקאן והשקדים בתנור למשך 15 דקות בחום גבוהה. הליך זה הוא לא חובה אך מאוד מומלץ לקבלת הטעם הקלוימעושן של המוצרים.
- את אגוזי המלך יש לטחון דק במעבד מזון. להוסיף את הקקאו זה ישמש אותנו למעין בצק שיחזיק את כל התערובת יחד. בהדרגה הוסיפו את התמרים המגולענים והפעילו את מעבד המזון לפחות דקה. (אפשר להשתמש בממרח תמרים 6 כפות בערך)
- על להבה בינונית במחבת קטנה ערבבו את חמאת הבוטנים, הסוכר והדבש במשך 2-3 דקות עד שתערובת הופכת לאחידה.
- הגיע הזמן לאחד את המוצרים, לצורך שילוב החומרים תזדקקו לכף מעץ. מוסיפים את כל החומרים לקערה גדולה ומערבבים היטב. במידה והשימוש בכף עץ קשה לכם השתמשו בידיים כמוני.
- קחו קערת פירקס וצפו אותה בנייר אפייה או ניילון נצמד. צקו את התערובת המוכנה מעל הניילון הנצמד בצורה כזו שתקבלו משטח אחיד בעובי רצוי ( עובי של סנטימטר וחצי הוא עובי אולטימטיבי לדעתי). לא חייבים למלא את כל הקערה במידה ולא נישאר לכם מספיק חומר.
- כסו בניילון ניצמד גם את החלק העליון ודחסו בעזרת הידיים. את הפירקס יש להכניס למקפיא למשך 15 עד 20 דקות. לאחר 20 דקות אתם יכולים להוציא את התבנית ולחתוך את העוגיות.
- את העוגיות אפשר לחתוך ולאפסן במקרר או בפריזר. הם הופכות לדביקות כאשר הם נשארות בחוץ בטמפרטורת החדר.
את חטיף הגרנולה שומרים במקפיא.
ליאורה
במה אפשר להחליף את הקקאו?
EasyRecipes
הי ליאורה,
שוקולית יכול להתאים ואפילו להוסיף.
רעות
במה אפשר להחליף את חמאת הבוטנים למי שממש לא אוהב?
EasyRecipes
הי רעות,
חמאת שקדים יכולה בהחלט לשמש תחליף מצוין לחמאת בוטנים.
אפשר במקום החמאה להוסיף שוקולד למריחה אך כמובן שזה משנה את הערכים הקלוריים של החטיף והופך אותו לפחות בריא (לדעתי).
בהצלחה.
מגי
היי. האם במקום חמאת בטנים או חמאת שקדים ניתן לשים טחינה גולמית?
EasyRecipes
היי מגי,
נשמע מעניין. אנחנו לא בדקנו אם אפשר להכין את החטיף עם טחינה במקום חמאת בוטנים.
לדעתי בגלל היחס החטיף יצא שומני מאוד. טחינה גולמית שומנית יותר מחמאת בוטנים.
בהצלחה
רחל אילוז
שלום לכם! אני מכינה את החטיף פעם בשבועיים בכפל כמויות מוצלח וטעים מאד. יש לציין שבכל בוקר אוכלת חתיכה וזה משביע מאד. תודה רבה לכם
EasyRecipes
הי רחל,
תודה רבה כיף לשמוע.
יפעת
הכנתי הרגע… שאלות – שיבולת שועל שלמה? את השקדים והפקאנים לשבור גס או להשאיר שלמים? הורדתי את הסוכר כי חשבתי שעם התמרים והדבש אין צורך, אך נראה לי שבכל זאת חסרה מעט מתיקות… העיסה בסוף יצאה סמיכה וגושית, הרטבתי מעט את האצבעות כדי לשטח, האין כך? תודה רבה!
EasyRecipes
הי יפעת,
אכן, שיבולת שועל שלמה. את הפקאנים והשקדים גם כן שלמים.
לגבי העיסה, זה מאוד תלוי בטמפרטורה שיש בחדר. ככל שחם יותר בחוץ העיסה תהיה נוחה יותר לעבודה.
הכי חשוב שיהיה לך טעים 🙂
איילת ריבלין
אפשר אולי להוריד קצת מכמות הדבש/סוכר?