טיגון חצילים הוא סוג של אתגר. זה ממש לא מסובך לטגן חצילים, האתגר הוא לצמצם את כמויות השמן שהחציל סופג. חציל סופח שמן בכמויות, חצילים יספגו כל כמות שמן שתהיה לכם במחבת. לעומת זאת, חציל מטוגן כראוי הוא מעדן בשרי רך מבפנים ובעל מרקם קריספי מבחוץ.
בדקנו דרכים רבות לטגן חצילים – במחבת טפלון עם מעט שמן, בסיר עמוק עם הרבה שמן ואפילו היו מספר ניסיונות להכין חצילים מטוגנים בתנור…
אני מאמין שלכל אחד יש קצת ידע בטיגון חצילים, אבל כשזה מגיע לתכלס אנחנו מבינים שיש לנו עוד מה ללמוד. אנחנו לא מתיימרים להיות מורים אבל יכול מאוד להיות שמקבץ הטיפים שלפניכם יעזרו לכם בפעם הבאה שתכינו חצילים מטוגנים.
איך להצליח בטיגון חצילים
בחירת החציל הנכון – השלב הראשון יהיה בחירת החציל הנכון לטיגון. חציל טוב הוא חציל שמכיל מעט גרעינים שגורמים למרירות. שאתם בוחרים חציל תבדקו שהוא קל משקל, אם החציל כבד ככל הנראה הוא מכיל הרבה גרעינים.
עובי הפרוסות – לעובי הפרוסות שאתם מכינים לטיגון יש משמעות. פרוסות דקות מידי ישרפו בטמפרטורה הגבוהה של השמן ופרוסות עבות מידי לא יהיו מוכנות מבפנים בזמן שהחלק החיצוני ישחים. העובי המומלץ הוא כ 1 סנטימטר לפרוסה.
המלחת פרוסות החציל וניקוז הנוזלים – לתהליך זה יש משמעות קריטית! היא מוציאה את המרירות שיש בחציל עצמו, ומגירה נוזלים מהחציל. חציל ככל שיהיה יבש יותר, כך יספוח פחות שמן!
את החצילים יש לטגן בשמן עמוק.
לאלו מכם שאוהבים חצילים ונמצאים במרדף תמידי אחר מתכונים קלים ומהירים שכוללים חצילים, אתם תתענגו על המתכון הזה. אם הכנתם את החצילים שלנו לפי המתכון נשמח אם תעדכנו אותנו איך יצא לכם. אם יש לכם טיפים נוספים נשמח לשמוע.

מתכון להכנת פרוסות חצילים מטוגנים עם פירורי לחם. מעדן בשרי רך מבפנים ובעל מרקם קריספי מבחוץ.
- 2 חצילים בינוניים עדיף ארוכים
- 1 כוס של פירורי לחם או פנקו
- ½ כוס קמח
- 2 ביצים
- 3 כפות סומסום לא חובה
- מלח
- פלפל
- שמן לטיגון
- פורסים את החצילים לעיגולים בעובי של 1 סנטימטר. מניחים אותם על קרש חיתוך בתפזורת או ישר בתוך מסננת ומפזרים מעליהם מלח. על פרוסות החציל לנוח עם המלח כ 20 דקות עד שהחציל מגיר נוזלים (ממש מזיע).
- לאחר תהליך הגרת הנוזלים יש לשטוף את החציל היטב במים בכדי להסיר את המלח והנוזלים.
- יש להניח את פרוסות החציל לייבוש, אפשר לקצר את התהליך, להעזר במגבוני נייר סופג וללחוץ מעט על הפרוסות עד לייבוש מוחלט.
- לוקחים 3 קערות. בקערה אחת מערבבים יחד את פירורי הלחם והסומסום. בקערה השניה שמים את הקמח ובקערה השלישית טורפים את הביצים.
- מניחים מחבת עמוקה עם שמן על להבה בינונית וממתינים עד שהשמן רותח.
- מפלפלים מעט את פרוסות החציל ומעבירים אותם בקמח, בביצה ובפירורי הלחם לפי הסדר הזה. שלב ראשון מקמחים את החציל בקמח מנערים את החציל מעט ומעבירים אותו בבלילת הביצה, לאחר מכן מעבירים אותו בפירורי הלחם ומניחים לטיגון במחבת.
- מטגנים את פרוסות החציל משני הצדדים עד שמתקבל גוון זהוב.
- את פרוסות החציל מניחים להצטנן על נייר סופג.
מומלץ להגיש את החצילים עם טחינה או רוטב צ'ילי בצד.
כתיבת תגובה