אתם תעופו על המתכון הזה! כנפיים בתנור קריספיות במיוחד עם רוטב דביק מתקתק שיאלץ אתכם ללקק את האצבעות. מי לא אוהב כנפיים קריספיות צרובות עם זיגוג דביק. יש משהו מושך בכנפי עוף שמאלץ אותך לאכול עם הידיים.
מה מיוחד בכנפיים האלה?
במקום לטגן אותן, אופים את הכנפיים בתנור! הרבה יותר טעים, הרבה יותר בריא ובלי בלגן.
מאוד קל להכין – מכינים את הרוטב, מערבבים הכל יחד וזורקים לתנור.
הרוטב נדבק לכנפיים מקרמל אותם ושומר על לחות הבשר מבפנים.
טעם מאוזן של מליחות ומתיקות עם חתיכות חרוכות מעושנות פה ושם.
כנפיים של עוף בדרך כלל מכינים בטיגון עמוק, מכניסים אותן לשמן חם לפעמים יחד עם חמאה. העור הופך קריספי והמרכז פריך. לאחר מכן יוצקים על הכנפיים את הרוטב החם והדביק, וזהו פחות או יותר הענין סגור. ככה לפחות מכינים את הכנפיים שאנו מקבלים ברוב הפאבים.
אבל חכו. זה משתפר. למה לטגן ולהתמודד עם שמן רותח מבעבע ולהסריח את כל הבית שאפשר לקבל את אותה תוצאה באפיה בתנור, תוצאה בריאה יותר וטעימה לא פחות. תחשבו לרגע איזה כנפיים אתם רוצים לתת לילדים שלכם מטוגנות או אפויות..
עיזבו את הנימוסים בצד! אל תוותרו על אכילת כנפיים בידיים זו התעסקות נחמדה וחוויה בפני עצמה, חלק מההנאה היא לאכול כנף אחרי כנף עד שכל המערום נעלם ולא מבינים מי אכל וכמה (רק אם נתחיל לספור את העצמות). בכדי שהאכילה תהיה ממש כיפית ונוחה אני מעדיף לחתוך את הכנף לשתיים ככה אפשר להכניס חצי כנף לפה ולמשוך רק את העצם החוצה.
טיפ קטן, בכדי שהטעמים יחדרו פנימה לתוך הכנפיים יש להשרות אותם במרינדה לילה במקרר.
מעונינים להכין עוף שלם בתנור קריספי במיוחד? ממליץ לכם לקרוא את הפוסט שפרסמנו לא מזמן – מתכון עוף בתנור.

- 1 ק"ג כנפי עוף טריות כ 20 כנפיים
- 3 כפות שמן
- 1 כפית מחוקה של מלח
- 1 כף פפריקה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- 2 כפות רוטב טריאקי
- 2 כף סילאן
- 1 כף רוטב סויה
- עם סכין מטבח חדה וטובה יש לחצות כל כנף לחצי ולשטוף היטב.
- לנגב בעזרת ניר ניגוב את הכנפיים ממי השטיפה ולהניח בקערה.
להוסיף שמן, מלח, פפריקה, כמון, אבקת מרק רוטב טריאקי, סילאן ורוטב סויה ולערבב היטב בעזרת 2 הידיים. לצורך הערבוב אנו נעזרים בכפפות חד פעמיות.
- לעסות היטב את הכנפיים כך שהמרינדה תצפה את כל הכנף.
- לסדר בתבנית אפיה גדולה מרופדת בנייר אפיה ולאפות בחום גבוה 180 מעלות לפחות 40 דקות עד לקבלת צבע שחום.
- לאחר 35 עד 40 דקות יש להפוך את הכנפיים ולהעלות את התבנית שלב ולאפות עוד 5 דקות עד להזהבה של הצד השני.
- יש לעקוב אחר האפיה מכיוון שכנפי העוף נשרפות מהר בעיקר עקב כמות הסוכר שנמצא ברטבים (הטריאקי,הסויה והסילאן) כמו כן, חום התנור משתנה מתנור לתנור.
מומלץ להשרות את הכנפיים במרינדה לילה המקרר.
ענתי
הכנתי ביום שישי. מאוד טעים. אבל לא יצא לי שחום כמו בתמונה למרות ששמתי בתנור יותר זמן ממה שרשום. ורבע שעה על גריל.
EasyRecipes
היי ענתי
הכי חשוב שיצא טעים!
בנוגע להשחמה עצמה ( 15 דקות אחרונות על הגריל)… יש תנורים שצריך לכוון 2 חוגות יחד, חוגה אחת לגריל ואת החוגה שניה לטמפטורה הכי גבוהה בתנור. אפשר לזהות את זה בסימן דמוי גל.
כמובן שכל תנור מתנהג אחרת.. ואם את מכירה את התנור ועדיין יצא לא כל כך שחום אולי תשחקי גם עם מיקום התבנית ותעלי אותה שלב אחד או שניים.
מיכל
יצא פשוט מעולה! תודה.
מיכלי
היי תודה רבה על מתכון נהדר וטעים ללקק את ההצבעות.רציתי לשאול אם אפשר את התיבול הזה גם על האש במנגל?תודה וחג עצמאות שמח!!!!
EasyRecipes
היי מיכאלי,
יוצא מעולה על המנגל!
בתאבון
רוחמה
מה התחליף לטריאקי, אין לי כרגע בבית, ורוצה להכין את הכנפיים, תודה
EasyRecipes
היי רוחמה,
רוטב טריאקי מוסיף קצת מליחות יחד עם מתיקות למנה.
אפשר החליף את הרוטב במעט סוכר חום, חצי כוס מיץ תפוזים, ורוטב סויה אם יש בבית.
אפשר גם להכין רוטב טריאקי בבית משילוב המרכיבים סוכר חום (3 כפות), מיץ תפוזים(רבע כוס), רוטב סויה(רבע כוס) ויין אדום(רבע כוס), את הכל יחד מרתיחים על להבה נמוכה עד לביעבוע,
לאחר מכן מנמיכים את הלהבה ללהבה הכי נמוכה שיש לך בבית למשך 10 דקות לצמצם את הנוזלים. אם יש קצף מסירים בזהירות ומקררים.
בתאבון!
מיקי
נראה טעים.
נלי
איזה שמן שמים?
רוני
יצא מעולה, פעם הבאה אני מכפילה כמויות.
תודה 🙂
שרון
מתכון מעולה, לא רק לכנפיים גם בכלל לכל חלקי עוף בתנור, אני משרה את חלקי העוף בקערה גדולה כ 5 שעות עם הבלילה וזה המתכון הכי מוצלח אצלי בבית, לא נשאר כלום אף פעם, הולך נהדר עם אורז שאפשר למזוג עליו קצת מהנוזל הנשאר בתבנית , אכן ללקק אצבעות, תודה רבה
עדי
היי,אם אני מכינה 1.5 כנפיים. אז להכפיל כמויות של רוטב?
EasyRecipes
היי עדי,
מומלץ מאוד להכפיל.
יערה
יצא מעולה. הילדים אמרו שזה העוף הכי טעים שהם אכלו בחיים
נורה
הי, נשמע מעולה!
בשלב שבו מסדרים את הכנפיים בתבנית, האם לזרוק את המרינדה שנשארה או להוסיף לתבנית?
תודה
EasyRecipes
היי נורה,
אין צורך להוסיף.
נורה
תודה!
פספסתי את התגובה בפעם שעברה, רואה עכשיו ומכינה כבר פעם שלישית מאז. ממש אוהבים אצלנו את המתכון!