מי אמר שלביבות תירס מכינים רק בחג חנוכה? בטח לא אני. למרות זאת, מחשבות על כך שהחג ממש קרוב ועדיין לא שיתפתי אתכם את מתכון לביבות התירס הנהדרות האלה השאירו אותי חסר מנוחה. אז השבוע ממש לפני כניסת החג בכדי לאפשר לכם להתארגן עם המצרכים ולהכין את התפריט הכנתי במיוחד עבורכם לביבות תירס מטוגנות. אלה לביבות "בזק" מאוד מהירות וקלות להכנה.
המתכון שלנו להכנת לביבות תירס מתאים במיוחד לילדים והוא מכיל 6 מרכיבים בלבד כולל מלח ופלפל: תירס מקופסאת שימורים, ביצים, אבקת אפיה, קמח מלח ופלפל שחור.
אתם בהחלט יכולים לשדרג את הלביבות ואפילו לשנות את המרקם שלהן, מאוד תלוי עד כמה הילדים שלכם זורמים. בהתאם לטעמים שאתם אוהבים.
אתם יכולים להוסיף לבלילה ½ גביע קוטג, גבינה צהובה מגורדת, עירית קצוצה, פטרוזיליה, מעט צ'ילי או פלפל שחור. ובקשר למרקם אפשר להעביר את גרגירי התירס השלמים במעבד מזון למספר שניות (3-4 שניות) בכדי לקבל מרקם פחות גס.
חברים, אני מזהיר מראש, שלא תגידו שלא אמרתי לכם. מדובר בלביבות תירס ממכרות שאי אפשר להפסיק לאכול, הם נחטפות ברגע שהן יוצאות מהשמן החם. בדיוק כמו שקורה לנו תמיד עם לביבות תפוחי האדמה, עד שטטגנו את אחרונת הלביבות לא ישאר לכם מה להגיש לשולחן. הכמויות במתכון שלפניכם יספיקו ל 18 לביבות. תחזיקו עוד קופסאת שימורי תירס בהשיג יד.
את לביבות התירס מומלץ להגיש חם או בטמפרטורת החדר. אם אתם אוהבים לאכול לביבות תפוח אדמה יחד עם יוגורט, שמנת חמוצה או רסק תפוחים אני מאמין שגם כאן תשתמשו באותם מתבלים. אני מאוד ממליץ לכם להגיש ליד הלביבות ירקות טריים וסלטים כמו סלט גזר וחמוציות מתוק עם טוויסט, סלט חסה או סלט כרוב לבן ישתלבו נהדר יחד עם הלביבות וירככו מעט את תחושת הטיגון.
החלטתם להכין את המתכון? בבקשה ידעו אותנו! השאירו תגובה, כדי שנוכל לראות מה אתם חושבים, עדכנו איך יצא לכם. ואל תשכחו לשתף שכולם יהנו! אתם יותר ממוזמנים לבקר אותנו בעמוד האינסטגרם שלנו בכתובת: easy_recipes_israel ובעמוד הפייסבוק EasyRecipes.

לביבות תירס טעימות בטירוף ליום יום או לחג חנוכה. זהו מתכון ללביבות תירס פשוטות מהירות וקלות הכנה במיוחד לילדים.
- 1 קופסא שימורי תירס מתוק מסונן (כ- 335 גרם לאחר סינון)
- 4 כפות קמח לכל מטרה
- 2 ביצים
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור (לא חובה)
- שמן לטיגון
סננו את התירס מהנוזלים והכניסו לקערה גדולה, הוסיפו את כל המצרכים וערבבו היטב למרקם אחיד.
המתינו 2 עד 3 דקות בכדי לאפשר לאבקת האפיה להשתלב עם שאר המצרכים.
הכניסו שמן למחבת טיגון עמוקה (השמן אמור להיות בגובה חצי לביבה) שהשמן חם מאוד צרו לביבות בעזרת כף בגודל הדומה לקציצה.
את הלביבה יש לטגן משני הצדדים עד להשחמה ולהניח על נייר סופג.
- אפשר לטחון את גרגירי התירס מספר שניות במעבד מזון בכדי לקבל מרקם פחות גס.
- אפשר להחליף את קופסאות השימורים ולהשתמש בתירס קפוא מסונן מנוזלים.
- אפשר להכין מראש (כשעתיים שלוש) את הבלילה ולטגן לפני הדלקת הנרות.
- לא מומלץ להקפיא לאחר ההכנה.
איתמר
לא מטגן בעיקרון, אפיה בתנור, כ-20 ד׳, עם טיפה תרסיס שמן, עשתה את העבודה..
EasyRecipes
הי איתמר,
תודה רבה על השיתוף, כיף לשמוע שהלביבות הצליחו לך גם באפיה בתנור.
חג חנוכה שמח!
שיר
יצא מעולה!
הכי טעם ילדות