חג חנוכה ממש בפתח וזה לא זמן טוב לפצוח בדיאטה ולחשוב על אוכל בריא. זהו חג השמן ואין מה לעשות, חנוכה חג נהדר בו המחבתות והסירים נשארים על הכיריים מלאים בשמן ורק ממתינים לטגן לביבות מכול סוג וכמובן סופגניות. את המחשבות על דיאטה תשמרו בבקשה למועד מאוחר יותר.
אני חייב להתוודות, לביבות תפוח אדמה מככבות אצלנו במטבח בכל ימות השנה וחנוכה זה רק תירוץ נוסף להכין אותן. ואם באמת אתם מרגישים חובה להימנע מטיגון לביבות תפוחי אדמה אז את הלביבות האלה אפשר לאפות גם בתנור, ותתפלאו אפשר גם להכין אותן ללא קמח.
בדרך כלל משייכים לביבות תפוח אדמה עם המטבח האירופאי או המטבח המזרח תיכוני. בישראל מגישים לרוב לביבות תפוחי אדמה במתכונת המלוחה אך באירופה נפוץ מאוד להגיש את הלביבות בשילוב של פירות יער, רסק תפוחים וסוכר עם קינמון. אני דבק בגרסה המלוחה, שאני מחפש משהו מתוק אני תמיד יעדיף עוגות בעיקר עוגות גבינה או פנקייק ופחות את המטוגנים בשמן.
אם הייתי מתבקש לתאר את לביבות תפוחי האדמה האלה בטח הייתי אומר שהן:
קריספיות בטירוף מבחוץ.
פריכות ונימוכות מבפנים.
בעלות מליחות עדינה.
חטיף מדליק שאי אפשר להפסיק לנשנש.
קלות מאוד להכנה!
אתם יכולים לגחח ולחשוב שזו קלישאה, אבל תמיד אנחנו מכינים כמות כפולה מראש. מהכמות במתכון שמורכב מ 4 תפוחי אדמה בצל אחד ו 3 ביצים מקבלים כ 20 לביבות מדהימות. עכשיו תעשו חשבון פשוט, בממוצע עד שתטגנו את כל הלביבות תנשנשו איזה שתיים רק בכדי לבדוק איך יצא? כל דייר נוסף בבית יחפש את מקור הריח הנפלא שיש בבית ויחטוף את הלביבה הראשונה שהתקררה בצלחת. נשארתם עם… עזבו, תכפילו כמויות מראש. גם אם ישארו לכם מספר לביבות לא קרה כלום, בכל מקרה לדעתי הן הכי טעימות שהן בטמפרטורת החדר ואפילו קרות.
אגב, בחנוכה לא חייבים להכין לביבות רק מתפוחי אדמה. אפשר להכין לביבות ממגוון של ירקות וגבינות. אם מתחשק לכם לגוון מומלץ מאוד לא לפספס את מתכון לביבות התירס הנהדרות שלנו. עבור המתכונים המיוחדים האלה אני ממליץ לכם להצטייד ביוגורט איכותי, זה בהחלט השילוב המנצח.
החלטתם להכין את המתכון? בבקשה ידעו אותנו! השאירו תגובה, כדי שנוכל לראות מה אתם חושבים, עדכנו איך יצא לכם. ואל תשכחו לשתף שכולם יהנו! אתם יותר ממוזמנים לבקר אותנו בעמוד האינסטגרם שלנו בכתובת: easy_recipes_israel ובעמוד הפייסבוק EasyRecipes.

מתכון לביבות תפוחי אדמה (לטקעס) קלות להכנה וטעימות בטירוף. אלה לביבות תפוחי אדמה קלאסיות מסורתיות במיוחד לחג חנוכה.
- 4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומגורדים על פומפיה גסה
- 1 בצל גדול מגורד על פומפיה גסה
- 3 ביצים
- 2 כפות קמח
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
את תפוחי האדמה והבצל שגרדתם מראש על פומפיה גסה יש לסחוט היטב מנוזלים ולהכניס לקערה עמוקה.
הוסיפו לקערה את שאר המצרכים: ביצים, קמח, מלח ופלפל. ערבבו היטב הכל יחד.
הכניסו שמן למחבת טיגון עמוקה (השמן אמור להיות בגובה חצי לביבה) שהשמן חם מאוד צרו לביבות בעזרת כף בגודל הדומה לקציצה.
את הלביבה יש לטגן משני הצדדים עד להשחמה ולהניח על נייר סופג.
את הלביבות מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.
מלצר עדה
מעולה אני מכינה בדיוק כך במשך שנים!
אלייה רחל
היי אפשרי להכין מראש ולשים במקרר?
EasyRecipes
אפשר בהחלט, בתאבון
אורה צבר
הכנתי , יצא מושלם!!! לוקלוקו 🙂
EasyRecipes
כיף לשמוע!