לחם שום ביתי חייב להיות לא יבש מדי ולא שמנוני מדי, וזה כל הסוד בהכנת לחם שום טוב. אם נשמור על פרופורציות נכונות בין החמאה השום וגודל כיכר הלחם יצא לנו לחם שום מוצלח. מתכון לחם השום שלנו הוא אחד המתכונים המוצלחים ביותר שקיימים (לטעמנו לפחות) ללחם שום, ואנחנו מקפידים לא לחרוג מהמתכון המקורי. מה שעובד לא נוגעים מה שמצליח לא מחליפים.
יש כמה דברים בחיים שהופכים אותם לטובים יותר וחלק מהם מתייחסים גם לאוכל. קחו לדוגמא גלידה טובה, או לחמניות מתוקות חמות שרק יצאו מהתנור, שחושבים על זה ישר זורמות לנו מחשבות מלוות בטעמים ובתמונות של מקומות וזה פשוט עושה לנו טוב בנשמה. בדיוק אותו דבר עושה לי לחם שום שרק יצא מהתנור. עכשיו אני לא מדבר על באגט שחותכים לשניים ומורחים עליו חמאה וקצת שום אני מדבר על לחם שום ביתי שגם את הבצק שלו אנחנו מכינים לבד.
תחשבו שנייה, איך לחם שום טוב היה משדרג לכם כל תבשיל עוף עם רוטב ואיך אפשר להתענג על שקשוקה פיקנטית עם פרוסה או שתיים של לחם שום פריך שיעזור בספיגת הרוטב. אתם בטח מדמיינים לעצמכם שאנחנו אוכלים הרבה לחם שום בבית, זה נכון אנחנו בהחלט אוהבים לחם שום.
לחם שום קל מאוד להכין לבד בבית. למתכון שלנו אנחנו מכינים בצק מאוד דומה לבצק הפיצה המיוחד שלנו ומשלבים בו שום, שמן זית, חמאה ופטרוזיליה, השילוב יוצר טעמים נפלאים והלחם יוצא פריך וזהוב ויחד עם זאת בעל מרקם מאוד עדין שנעים ללעוס.
כדאי לכם מאוד לשלב את הלחם שום הזה בארוחה הבאה שלכם. אם אתם אוכלים עוף או בשר, סלטים, ורטבים. אתם יכולים להשתמש בלחם להכנת כריכים ואף לחתוך את הלחם לקוביות קטנות ליבש אותו עוד מספר דקות בתנור ולהשתמש בו כקרוטונים.
בתמונות שלפניכם חתכנו את חצי העיגול לרצועות דקות ממש כמו מקלות השום של פיצה האט. אתם כמובן יכולים להשאיר את חצי העיגול כמו שהוא לקבלת לחם שלם.
מרחק החיתוך בין מקלות השום כאחד וחצי סנטימרט בין אחד לשני, זה מאוד נוח להגשה ולאכילה.

מתכון ללחם שום ביתי טעים ומהיר. לא יבש מדי ולא שמנוני מדי, זה כל הסוד בהכנת לחם שום. אם נשמור על פרופורציות נכונות בין החמאה השום וגודל כיכר הלחם יצא לנו לחם שום מוצלח.
- 1/2 1 כוסות מים פושרים חמימים.
- 2 כפיות של שמרים יבשים
- קמצוץ סוכר
- 4 כוסות קמח רצוי מנופה
- כפית מלח
- 1/4 כוס שמן זית
- מעט שמן זית נוסף לשימון
- 100 גרם חמאה
- 7 שיני שום כתוש
- 1/4 כוס שמן זית
- 12 גבעולי פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 1/2 כפית פטרוזיליה יבשה
- לוקחים צלחת עמוקה, בצלחת שמים את השמרים והסוכר ומוסיפים את המים הפושרים. את הצלחת העמוקה מניחים בצד למשך 5 דקות.
- לאחר 5 דקות מכניסים את הקמח לקערה גדולה מוסיפים את המלח השמן ותערובת השמרים ומערבבים הכול יחד בעזרת כף. 2 דקות של ערבוב עד שכול המוצרים התאחדו לגושים.
- מקמחים משטח עבודה מוציאים את הבצק ולשים אותו בעזרת הידיים 2 – 3 דקות.
- את הבצק יש להניח בצד לתפיחה במקום חמים למשך 30 דקות לפחות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- עד שהבצק מוכן ממיסים בקערה את החמאה במיקרוגל כ- 30 עד 40 שניות. לקערה מוסיפים את השום הכתוש שמן הזית הפטרוזיליה הטרייה והיבשה ומערבבים הכול יחד היטב.
- לאחר תפיחת הבצק יש לרדד אותו על משטח מקומח בעזרת מערוך וליצור ממנו עיגול ממש כמו לפיצה.
- לוקחים את התערובת של השום והפטרוזיליה ומורחים בנדיבות חצי מהעיגול ומקפלים את הבצק לשניים, קיפול הבצק לשניים יוצר צורה של חצי עיגול.
- לחצי עיגול שנוצר לנו אנו מאפשרים לתפוח שוב כחצי שעה. אם אתם רוצים בשלב זה אפשר לחתוך את חצי העיגול לרצועות של 1/2 1 סנטימטר זה יקל מאוד על ההגשה, אפשר כמובן להשאיר את חצי העיגול בצורתו המקורית. את הבצק לאחר התפיחה החוזרת מברישים ברוטב שנישאר ומכניסים לתנור למשך 30 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות או עד שהוא מתחיל להזהיב.
עמרי
מתכון מוצלח ברמה היסטרית.
הבית מתפוצץ מריח שום ובזיליקום (שהחלפתי במקום פטרוזיליה)
אין דברים כאלה, תודה!
לירון
היסטרייייייייי! לא מחליפה!!!!
סיון
ואאוו!!!! בצק מעולה קל לעבודה אל תהססו תכינו!!!
תודה
נירית
המתכון הכי טוב של לחם שום שיצא לי לעשות. מעולה!!!
קטי
נשמע מעולה ומגרה במיוחד!!!
אני רוצה להכין ולהקפיא, האם אפשרי ואיך הולך התהליך?
מירב
אפשר עם קמח שמרים במקום השמרים המוזכרים?
EasyRecipes
היי מרב,
אפשרי בהחלט!.
בת אל
אפשר להחליף את החמאה בשמן?
EasyRecipes
היי בת אל,
אפשרי אך לא מומלץ. הטעם של החמאה מוסיף המון למקלות השום.