מהי ארוחת בוקר מפנקת בלי לחמניות חמות וטעימות שרק עכשיו יצאו מהתנור? איך אפשר בלי למרוח שיכבה דקה של חמאה רכה על הביס האחרון שנישאר מהלחמניה, ולהתחיל לחשוב מה למרוח על הלחמניה הבאה. בדיוק לאותם רגעי עונג יש לנו מתכון לחמניות ביתיות נהדר! אני מבטיח שלא תצליחו להישאר אדישים לאף לחמניה שתישאר לכם בסלסלה.
על הלחמניות האלה אתם יכולים לבטוח, הם לעולם לא יאכזבו. הם רכות מאוד מבפנים, עם מרקם קריספי מבחוץ. למרות הרכות שלהן הן עדיין מאפשרות מריחה של חמאה, ריבה או שוקולד ממש בקלות. הן גם בעלות מתיקות עדינה ולכן אפשר לשלב אותן עם כל ארוחה, מתוקה או מלוחה.
את הלחמניות הנהדרות האלה אפשר להכין תוך זמן קצר יחסית. הבצק שלהן מאוד קל להכנה, נעים מאוד למגע וקל לעבודה. אני מאוד ממליץ לאכול את הלחמניות ישר איך שהן יוצאות טריות מהתנור. מה עם אלה שאומרים לכם לתת ללחמניות להתקרר? במקרה הזה, בבקשה אל תקשיבו להם.
המתכון לבצק הזה של הלחמניות כמעט זהה לבצק חלה לשבת שפירסמנו לא מזמן. אני מאוד אוהב את הבצק הזה ולכן אני משתמש בו די הרבה, אפשר להכין ממנו כמעט הכול: פיצות, חלות, לחמים וכמובן לחמניות. מכינים את הבצק קורצים ממנו את הגודל המתאים מתפיחים ואופים בכול צורה אפשרית ובכול גודל רצוי וזה תמיד מצליח.
אז איך מתחילים? ממש לא בעיה. לוקחים את כל המצרכים חוץ מהמלח ומכניסים למיקסר ללישה בת 5 דקות. לאחר 5 דקות מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 2 דקות. לאחר שהבצק מוכן מניחים אותו בתוך קערה משומנת במעט שמן למשך שעה שלמה.
לאחר שעה, יוצרים מהבצק גליל רחב וארוך ( בערך 40 סנטימטר). את הגליל שיצרנו נחלק ל 10 חלקים ומהחלקים ניצור כדורים עגולים.
את העיגולים נניח על משטח נקי מקומח במרווחים של מספר סנטימרים אחד מהשני ונכסה אותם במגבת למשך 10 דקות.
לאחר 10 דקות ניקח כל כדור בניפרד ונכין ממנו את הצורה הרצויה ללחמניה. אתם יכולים להשאיר את הכדור בצורה שלו לקבלת לחמניות עגולות או להכין לחמניות קשר, זה ממש קל ואפשר לראות דוגמא מצוינת ללחמניות קשר כאן.
את הצורה שהכנתם תניחו על נייר אפיה בתבנית למשך 25 דקות לתפיחה אחרונה. לאחר 25 דקות לוקחים ביצה שלמה עם כף מים חמים מערבבים אותה היטב בכוס ומושחים את הלחמניות בבלילה שנוצרה.
לאחר שמרחתם את הבלילה פזרו על הלחמניות מה שאתם אוהבים. שומשום, גרעיני חמניה או קצח. אם אתם רוצים אתם יכולים להשאיר את הלחמניה בלי כלום.
הכניסו את הלחמניות לתנור. הטמפרטורה הרצויה היא 180 מעלות למשך 35 דקות אפיה או עד שהלחמנות זהובות.
את הלחמניות המוכנות רצוי להניח על רשת. לפעמים, אבל באמת לפעמים, אני גם מגיש את הלחמניות על הרשת ישר לשולחן.
הלחמניות יתעופפו כל כך מהר שחבל להתאמץ ולהעביר אותם לסלסלת הגשה. את הלחמניות האלה אפשר להקפיא ולהפשיר במועד אחר. אפשר לקחת אותם לעבודה כארוחת בוקר או לשלוח עם הילדים לבית הספר.
למתכון המלא..

- 3 כוסות קמח
- 3 כפות סוכר
- ¼ כוס שמן
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 ביצה
- ¼ 1 כוס מים פושרים
- 1 כפית מלח גדושה
- 2 כפות שומשום אופציונאלי
- להכניס למיקסר את כל המצרכים מלבד המלח.
- להפעיל את המיקסר על מהירות גבוהה למשך 5 דקות.
- לאחר 5 דקות להוסיף את המלח ולהמשיך את פעולת המיקסר ל 2 דקות נוספות.
- לשמן קערה גדולה ולהכניס את הבצק פנימה ולכסות בשקית ניילון למשך שעה לתפיחה.
- לאחר שעה, להוציא את הבצק למשטח עבודה מקומח ולחלק אותו ל – 10 כדורים שווים. את הכדורים לכסות במגבת ולאפשר להם תפיחה נוספת של 10 דקות.
- בתבנית האפיה הניחו נייר אפיה.
- לאחר 10 דקות הכינו את הצורה המבוקשת ללחמניות והניחו אותם על נייר אפיה. אפשרו לבצק שוב לתפוח למשך כ 25 דקות נוספות.
- זה השלב בו טורפים ביצה יחד עם כף מים חמים בקערה קטנה ומברישים את הלחמניות. אפשר לפזר מעל שומשום, קצח או גרעיני חמניה.
- הכניסו את תבנית האפיה לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 35 דקות.
מכמות הבצק במתכון יוצאים 10 לחמניות.
יעקב
35 דקות אפיה עלול להיות יותר מדי. הייתי הולך בכיוון ב25-30…
מעבר לזה אחלה מתכון…
מרב
האם אפשר לעשות את התפיחה הראשונה במקרר במשך הלילה?
EasyRecipes
היי מרב,
לא בדקנו את האפשרות להתפיח את הבצק במקרר ולכן אני לא בדיוק יודע מה תהיה התוצאה.
לין סימה
באיזה גודל כוסות מדובר, כוסות מידה? כוסות חד פעמי?
EasyRecipes
היי לין
בכל המתכונים באתר מדובר בכוסות מדידה.
אמיר
מתכון נהדר. אבל שני דברים:
א. יותר מדי מים (הוספתי רק כוס והבצק היה דביק).
ב. 35 דקות הן יותר מדי. הלחמניות היו מוכנות הרבה קודם. תודה!