כבר תקופה ארוכה שאני חושב להכין מרק כתום מוקרם מלא בריאות. המרק הזה עד לפני מספר שנים היה סוג של חידה בעיני. מה הם המרכיבים מהם מכינים את המרק? מה הטעם ואיך מגיעים למרקם המוקרם שלו? האם מגישים אותו חם או קר? כיום מרק כתום, שאגב לא כל המצרכים שיש בו כתומים, הפך להיות אחד המרקים האהובים עלי.
יש באמת המון דרכים להכין מרק כתום. האינטרנט מלא במתכונים, חלקם מורכבים מאוד עם הרבה מצרכים והכנות מראש, וחלקם מחייבים שימוש במעבדי מזון וכלים מיוחדים. אני רציתי להכין מרק קל עם מינימום ציוד ועם מצרכים נגישים כאלה שתמיד יש בכל בית ממוצע בהישג יד.
דימיינתי את המרקם והטעם שאני רוצה ומשם התחלתי לחשוב על המצרכים ועל הכלים שידרשו לי לצורך ההכנה. חברים, מבחן התוצאה היה מדהים. אני חייב לומר לכם שאני ממש מרוצה!
הבסיס למתכון כמובן ירקות כתומים. בטטה, גזר, דלעת ודלורית הם הירקות שיתנו לנו את שילוב הטעמים המיוחד וכמובן את הצבע הכתום של המרק. לירקות האלה נוסיף שום, סלרי, ג'ינג'ר ובצל, מרכיבים שיוסיפו טעמים מיוחדים נוספים ויקפיצו לנו את המרק למחוזות אחרים.
לשילוב הירקות הזה כמעט ואין צורך להוסיף תבלינים. מלח, פלפל שחור וכורכום יהפכו את המרק ממרק בריא, למרק בריא מאוד.
מרק כתום הוא מרק מוקרם קטיפתי וסמיך. בכדי להגיע למרקם הזה בכל המתכונים שתמצאו מעבירים את הירקות לאחר בישול בבלנדר רגיל סטנדרטי או נעזרים בבלנדר מוט. בכדי לתת למרק מרקם חלק מוקרם מוסיפים בשלבי הבישול השונים מצרכים כמו: שמנת, חלב קוקוס או תפוח אדמה רגיל שהעמילן שבו עוזר בתהליך ההקרמה.
אני מאמין שלחלק מכם יש שאלות, אז חשבתי על מספר שאלות שיכולות לצוץ לכם.
- אני טבעוני, האם אפשר להכין מרק כתום טבעוני? בלי בעיה, במקום השמנת הוסיפו לירקות בזמן הבישול תפוח אדמה אחד (בינוני חתוך לקוביות). העמילן בתפוח האדמה יסמיך את המרק ויתן לכם מרקם עשיר.
- האם אפשר להכין מרק כתום פרווה? ברור שכן! בדיוק כפי שמכינים את המרק במתכונת הטבעונית שלו. במקום השמנת הוסיפו לירקות בזמן הבישול תפוח אדמה אחד (בינוני חתוך לקוביות). העמילן בתפוח האדמה יסמיך את המרק ויתן לכם מרקם עשיר.
משביע וממלא ויכול להחליף ארוחה.
מרק מוקרם מאוד גמיש, יכול להפוך להיות מרק טבעוני ופרווה בצי'ק.
טעים מאוד ומחמם את ימי החורף הקרים.
קל מאוד להכנה, כל שנדרש זה זמן.
אם אתם כבר בקטע של מרקים אני ממליץ לכם לעבור על מתכוני המרקים שלנו מרק עדשים כתומות עם המון גזר וכרובית, מרק בצל מוקרם, מרק גריסים עשיר וסמיך שפרסמנו ממש לאחרונה. מומלץ לשלב את המרקים יחד עם לחם שום פשוט וטעים שיהפוך לכם את הארוחה למאוד מספקת גדושת טעמים והנאה.
החלטתם להכין את המתכון? בבקשה ידעו אותנו! השאירו תגובה, כדי שנוכל לראות מה אתם חושבים, עדכנו איך יצא לכם. ואל תשכחו לשתף שכולם יהנו! אתם יותר ממוזמנים להמשיך ולעקוב אחרינו באינסטגרם בכתובת easy_recipes_israel, בעמוד הפייסבוק EasyRecipes ובעמוד הפינטרסט שם אנו מוסיפים תמונות באפן קבוע Pinterest.

מרק כתום כפרי עשיר פשוט וקל להכנה עם דלעת בטטה וגזר. זה מרק מרק כתום מוקרם טעים במיוחד מלא בריאות שאפשר להכין במתכונת טיבעונית, פרווה או חלבי עם שמנת לבישול.
- 1 דלורית או דלעת קטנה קלופה וחתוכים לקוביות (500 גרם).
- 3 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות
- 1 דלעת ערמונים בינונית קלופה חתוכה לקוביות (לא חובה)
- 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
- 2 כפות ג'ינג'ר פרוס גס
- 1 מיכל שמנת לבישול ( לא חובה אך מומלץ, ראו הערות)
- 3 גבעולי סלרי טרי קצוץ
- 4 שיני שום
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות מלח או לפי הטעם
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 5-6 כוסות מים רותחים
- להכין מראש את כל המרכיבים. לקלף ולחתוך לקוביות זהות בגודלן את כל המצרכים.
בוזקים את השמן לסיר עמוק ומטגנים יחד את הבצל והשום עד שהבצל הופך לשקוף.
מוסיפים את הירק הכי קשה שהוא הגזר וממשיכים לטגן במשך 10 דקות.
מוסיפים את הדלעת והסלרי לסיר מערבבים, מכסים ל 10 דקות נוספות ומאפשרים למרכיבים להתרכך. זה נראה סיר מלא בעל נפח לא להתרגש זה יתחיל לאבד נוזלים ובכלל לאחר טחינה הכמות תהיה קטנה יותר כ 3/4 סיר.
מוסיפים מלח, ג'ינג'ר, ואת שאר התבלינים מערבבים היטב, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. שהמרק רותח מנמיכים את הלהבה ללהבה בינונית למשך 5 דקות נוספות.
בעוד הכל על אש נמוכה טוחנים הכל יחד בעזרת בלנדר מוט ידני (אפשר כמובן בשלב הזה להוריד את הסיר מהגז ולהניח על משטח עמיד בפני חום ויציב). עד למרקם הרצוי, מוסיפים את השמנת וממשיכים לבשל למשך 10 דקות נוספות תוך ערבוב מידי פעם בכדי שלא ידבק לתחתית. השמנת תדגיש את המרקם הקטיפתי אך היא בהחלט לא חובה.
המרק בקלות יכול להפוך לפרווה, במקום השמנת הוסיפו לירקות בזמן הבישול תפוח אדמה אחד (בינוני חתוך לקוביות). האמילן בתפוח האדמה יסמיך את המרק ויתן לכם מרקם עשיר. בדיוק באותה דרך המרק בקלות יכול להפוך למרק טיבעוני!
אתי
נראה מעולה. האם ניתן להוסיף קרם קוקוס להסמכה וכמה?
תודה
EasyRecipes
היי אתי,
אפשר בכיף להוסיף כוס קרם קוקוס