מתכון מרק עדשים כתומות, הוא מאותם המתכונים שמופיעים כמעט בכול ספר בישול, ומומלץ מאוד שיהיו בכול חוברת מתכונים שיש בבית. העדשים זולות מאוד, עשירות בחלבון, בריאות וזמינות בכל חנות. מרק עדשים כתום הוא מרק צמחוני ולמרות שהוא נחשב כמנת פתיחה הוא משביע מאוד ולפעמים לא נישאר כלל מקום למנה העיקרית.
העדשים נחשבות דלי קלוריות ודלות בשומן. עדשים מתבשלות מהר והן טעימות מאוד, מה שהופך מרק עדשים כתומות לאחד המרקים הכי פופולארים, במיוחד בחורף.
עוד משהו שכדאי לדעת על עדשים, עדשים גדושות בחלבון (30% חלבון בעדשים לא מבושלות), סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. כאשר מבשלים עדשים רוב החומרים המזינים מתפוגגים למים, לכן אכילת מרק עדשים היא דרך מעולה להעביר את היתרונות הקיימים בעדשים לגוף שלנו.
עדשים הם מרכיב חשוב מאוד בתזונה של טבעונים וצמחונים. בעדשים משתמשים להכנת מגוון רחב מאוד של מאכלים: מרקים, נזידים, קציצות ותבשילים.
כבר מספר פעמים שאנחנו משתמשים במתכון הזה כמתכון בסיסי וכל פעם מחדש אנו מוסיפים לו ירקות זמינים שנמצאים בבית. כרוב, כרובית, גזר, ירקות שורש, שום, בצל, קישואים, ברוקולי, באמת ממש כל מה שנופל לכם לידיים מתאים למרק עדשים כתומות. אני חייב להודות, אני אוהב את הקלות שבה אפשר להוסיף מגוון של טעמים וכל כך הרבה ירקות. המתכון כל כך קל והמרק מוכן ממש מהר.
מה אפשר לספר על המרק שלנו? הוא פשוט מאוד להכנה, הוא טעים בטירוף, הוא עשיר מאוד בטעמים, והכי חשוב הוא בריא מאוד!! אם גם לכם יש מתכון למרק עדשים מיוחד וטעים נשמח אם תשתפו אותו איתנו.
אם אתם בקטע של מרקים? אל תפספסו את המרק הכוכב שלנו שהו מרק בצל צרפתי מוקרם פשוט וטעים כדאי לכם לנסות אותו!

- כוס וחצי עדשים כתומות שטופות היטב ומסוננות
- 1 גזר גדול מקולף ומגורד על פומפיה גסה
- 7 פרחי כרובית חתוכים לפרחים קטנטנים
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
- 2 ענפים של סלרי
- 3 כפות אבקת מרק עוף
- מלח פלפל שחור לפי הטעם
- 3 כפות שמן
- שוטפים היטב מספר פעמים את העדשים.
- בסיר גדול ומלא מים מרתיחים את העדשים, בזמן הרתיחה נוצר קצף לבן עכור שצף בסיר, את הקצף הלבן יש לנקות מספר פעמים בעזרת כף, עד שלא יצא יותר קצף.
- לאחר שהסיר נקי והעדשים רתחו מוסיפים את הגזר המגורד, פרחי הכרובית הקטנטנים והענפים של הסלרי ומעבירים את הסיר ללהבה בינונית.
- במחבת קטנה מטגנים בשמן את הבצל החתוך עד להזהבה. את הבצל המטוגן שופכים עם השמן לסיר המרק, מתבלים באבקת מרק עוף, מלח ופלפל שחור.
- טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
- מבשלים את המרק על אש בינונית כ- ¾ שעה או עד ריכוך מלא של פרחי הכרובית.
יש לברור את העדשים ולשטוף היטב מספר פעמים.
אם אתם רוצים להוסיף חמיצות מעודנת למרק אפשר להוסיף מיץ לימון סחוט טרי.
כתיבת תגובה