עבורי החודשים יוני ויולי הם חודשי הריבות והליקרים. שאני יוצא לקניות אני לא מסתפק בקופסא אחת של תאנים, דובדבנים או משמש, אני תמיד לוקח 2 קופסאות ולפעמים יותר. קופסא אחת נאכלת כפרי טרי, קופסא אחרת מיועדת להכנת ליקר, ועוד קופסא המשמשת אותנו לריבות.
השווקים בתקופת הקיץ מלאים בפירות ייחודיים לעונה. שזיפים, אפרסקים, מישמש, תאנים, דובדבנים ועוד. עונת פירות הקיץ קצרה יחסית, במיוחד בשנים האחרונות בהם הטבע קצת השתגע. בכדי ליהנות מהטעמים של פירות הקיץ גם בחורף אנחנו מכינים ריבות. מהריבות אנחנו מכינים עוגות, רטבים מיוחדים ומתוקים לבישול, מורחים אותם על פרוסת לחם, ואפילו מכינים מהם תה לימי החורף הקרים.
לפני שלושה שבועות הכנו ריבת דובדבנים מצוינת והגיע הזמן להכין ריבת תאנים. הכנת ריבת תאנים היא די קלה. אם לא טעמתם מעולם ריבת תאנים ביתית ואתם אוהבים תאנים אז כדאי לכם להכין את הריבה הזו. ריבת תאנים מאוד דומה במרקם שלה לריבת תות ואפילו מזכירה אותה כך שאם אתם אוהבים ריבת תות שדה אתם גם תתאהבו בריבת התאנים הטריות הביתית הזו.
את התאנים יש לשטוף היטב במי ברז ולאחר מכן לחתוך ולהסיר להם את החלק העליון והתחתון, מעט מלמעלה ומעט מלמטה. לאחר שהתאנים נקיות חותכים אותם לרבעים או חצאים. אני חותך את התאנים בכדי לבדוק את התוכן שלהם בקפידה, לפעמים בתאנים יש תולעים לבנות קטנות למרות שבשנים האחרונות לא מצאתי כלום אני עדיין בודק (כוחו של הרגל).
לאחר בדיקת התאנים, מכניסים אותם לסיר הבישול ומוסיפים את הסוכר. היחס בין הסוכר לתאנים בדרך כלל הוא 1:1 אך לדעתי הריבה יוצאת מתוק מידי ואני מוסיף רק חצי מכמות הסוכר וזה בהחלט מספיק מתוק.
לפני שמניחים את הסיר על הלהבה לבישול, לשים בעזרת הידיים את התאנים יחד עם הסוכר עד לקבלת מרקם נוזלי, מוסיפים מיץ לימון סחוט ומעט מים בהתאם לכמויות במתכון ומניחים על להבה נמוכה במשך 35 דקות.
חשוב מאוד לערבב מידי פעם את הריבה בסיר, בכדי למנוע הדבקות לתחתית הסיר. לאחר שהריבה מוכנה אפשר להשאיר אותה להתקרר בסיר ורק לאחר מכן להכניס אותה לצנצנות מעוקרות. את הצנצנות יש לסגור היטב ולאחסן במקרר או במקום קריר.
לפניכם מתכון קל לריבת תאנים מהירה להכנה עם חצי מכמות הסוכר המקובלת בהכנת ריבות. אם גם לכם יש מתכון מנצח לריבת תאנים שתפו אותנו כאן או בעמוד בפייסבוק שלנו תגובות יתקבלו בשמחה.

מתכון לריבת תאנים ביתית מתאנים טריות. מתכון קל ופשוט. אם לא טעמתם מעולם ריבת תאנים ביתית ואתם אוהבים תאנים אז כדאי לכם להכין את הריבה הזו.
- 1 קילו תאנים
- 1/2 קילו סוכר
- 1 לימון סחוט
- 1/2 כוס מים
- יש לשטוף היטב את התאנים לחתוך לרבעים (לבדוק שתוכן התאנה נקי ממזיקים ולכלוך).
- מכניסים את התאנים לסיר בינוני יחד עם המים הסוכר ומיץ הלימון ובעזרת הידיים לשים את התאנים עד לקבלת תערובת נוזלית.
- את הסיר מניחים על להבה בינונית למשך 30 – 35 דקות. בסיום הבישול מניחים לריבת התאנים להתקרר ומכניסים לצנצנות מעוקרות.
את ריבת התאנים יש לאחסן במקום קריר.
מלכה ברנע
הכנתי את הריבה לפי המתכון (חצי כמות סוכר) ותוך כדי בישול הייתי צריכה להכפיל את כמות הפרי והלימון, כי המתיקות היתה בלתי נסבלת.
לא ציינתם אם הסיר צריך להיות מכוסה בזמן הבישול .
EasyRecipes
היי מלכה
איך אומרים, הכל עניין של טעם וכל אחד אוהב את הריבה שלו במתיקות אחרת.
הבישול על אש נמוכה ללא מכסה.
רחלי
הכנתי לפי המתכון אכן יצא קצת מתוק והכל תלוי בפרי ובאהבת המתוק ריבה זו ריבה ומטבעה להיות מתוקה.
שדרגתי עם 4 מקלות ציפורן וכוכב אניס אחד מעט גרידת לימון
הטעם יצא מושלם
אגב השארתי אותן בשלמותן
הילל ירון
אחלה מתכון.
הארה כללית לגבי ריבות: אם רוצים שבצנצנת יווצר וואקום, מוטב להכניס הריבה בעודה חמה (לוהטת ממש) ישר מהסיר, ואז בעת התקררות הריבה בצנצנת נוצר וואקום אוטומטית.
דולב
יצא מעולה! עשיתי קילו תאנים וחצי קילו סוכר ויצא ממש טעים! תודה רבה על המתכון!
חן
לא צריך לקלף?
EasyRecipes
היי חן,
אין צורך לקלף.
תקווה
אני מכינה כבר כמה שנים ריבות ליפני ראש השנה וריבת התאנים היא מספר אחד . גם אני מוסיפה מעט סוכר משאירה את הפרי שלם ומוסיפה מקל קטן של קינמון. יוצא טעים מאוד .מומלץ עם סטייק על האש
נטעלי
יצא טעים,
תודה על המתכון.
הדבר היחידי שיצא ממש נוזלי לא כמו ריבה… יש משהו שאפשר לעשות?