שניצל הוא מאכל נפוץ מאוד באוסטריה ובכלל באירופה. שניצל מטוגן הוא מאכל ביתי קל מאוד להכנה, השניצל הכי טעים מיד שהוא יוצא מהטיגון. שניצל מטוגן עם פירורי לחם הוא קריספי ואפשר לאכול אותו בפיתה או בצלחת עם תוספות ובלי תוספות. מתכון לשניצל אמיתי מורכב מבשר עגל או עוף פרוס המצופה בבלילת ביצה ופירורי לחם ומטוגן בשמן עמוק עד להזהבה.
כמות הקלוריות בשניצל מטוגן לא מפחידה בכלל אנשים שמכורים לשניצל. חישוב ממוצע לקלוריות בשניצל הוא שעל כל 100 גרם של שניצל מטוגן יש כ- 200 עד 220 קלוריות (בחתיכת שניצל בינונית ממוצעת מטוגנת יש כ 500 קלוריות).
"שניצל זו חתיכת בשר מטוגן שבדרך כלל דופקים עליה עם פטיש שניצלים ייעודי מעץ ולאחר מכן מצפים אותה בפירורי לחם. שניצל אפשר להכין מכול חתיכת בשר כמו בשר עגל, חזה עוף ועוד"
אז איך מכינים שניצל פשוט וקל בציפוי קריספי של פירורי לחם במיוחד לילדים?
להמליח את פרוסות השניצל הנקי במעט מלח. ובקערה קטנה לטרוף היטב את הביצים עם 2 כפות רוטב צ'ילי.
בצלחת נפרדת לבזוק פרורי לחם ושומשום ולערבב אותם יחדיו.
לטבול את השניצל בבלילת הביצים והצ'ילי, ולאחר מכן להניח את השניצל בפרורי הלחם והשומשום ולכסות אותו היטב משני צדדיו.
לאחר ש"עטפנו" את כל השניצלים בביצה ובפירורי לחם, יש לצקת למחבת גדולה ורחבת שוליים שמן בגובה חצי משולי המחבת (ככל שהשמן עמוק יותר, כך השניצל סופג פחות) ולהרתיחו היטב.
לטגן את השניצל משני הצדדים עד להזהבה.
את השניצל המטוגן יש להניח על צלחת מרופדת בנייר סופג מספר דקות עד לספיגת השמן הנותר מהשניצל המטוגן.
למי שיספיק להכין תוספת לפני "שיגמרו לו כל השניצלים החמים" ניתן להגיש בתוספת פתיתים, אורז או פירה או כל תוספת אחר אהובה עליכם.

שניצל מטוגן עם פירורי לחם במיוחד לילדים! מתכון לשניצל מטוגן עם פירורי לחם. לימדו איך מכינים שניצל ביתי מיוחד מחזה עוף מטוגן עם פירורי לחם. מתכון מיוחד למבוגרים ולילדים המכורים לשניצל.
- 8 פרוסות שניצל עוף נקי
- 2 ביצים טרופות
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק חריף
- 2 כפיות מלח
- 3/4 כוס פרורי לחם
- 4 כפות שומשום
- שמן לטיגון
- להמליח את פרוסות השניצל הנקי במעט מלח.
- בקערה קטנה לטרוף היטב את הביצים עם כף רוטב צ'ילי.
- בצלחת נפרדת לבזוק פרורי לחם ושומשום ולערבב אותם יחדיו.
- לטבול את השניצל בבלילת הביצים והצ'ילי, ולאחר מכן להניח את השניצל בפרורי הלחם והשומשום ולכסות אותו היטב משני צדדיו.
- לאחר ש"עטפנו" את כל השניצלים בביצה ובפירורי לחם, יש לצקת למחבת גדולה ורחבת שוליים שמן בגובה חצי משולי המחבת (ככל שהשמן עמוק יותר, כך השניצל סופג פחות) ולהרתיחו היטב.
- לטגן את השניצל משני הצדדים עד להזהבה.
- את השניצל המטוגן יש להניח על צלחת מרופדת בנייר סופג מספר דקות עד לספיגת השמן הנותר מהשניצל המטוגן.
כתיבת תגובה