קציצות חזה עוף מטוגנות ומבושלות ברוטב עם תפוחי אדמה כמו שילדים אוהבים. קציצות העוף עסיסיות מאוד ונהוג להכין אותם מחזה עוף או הודו טחון. הילדים שלנו אוהבים את הקציצות האלה ואני בטוח שהילדים שלכם יבקשו מכם להכין את קציצות העוף המבושלות לפחות פעמיים בחודש. כתוספת לקציצות אנחנו מכינים אורז לבן או פתיתים זה משתלב מעולה עם הרוטב שהקציצות מבושלות בו.
קציצות עוף אפשר להכין מחזה עוף טחון או מחזה הודו, הבשר של החזה או ההודו רזה מאוד (דל שומן). בגלל היותו של חזה העוף דל שומן הבשר הוא יחסית יבש. חזה בשר הודו הוא יבש יותר מבשר חזה העוף ולכן אנו מעדיפים להשתמש בחזה עוף.
קציצות חזה עוף ברוטב עם תפוחי אדמה הם ארוחת צהריים נהדרת עבור מבוגרים וילדים. המנה הזאת היא להיט אצלנו בבית. ואם נשארות לכם מספר קציצות עוף בודדות בסיר אתם יכולים להכניס את הסיר למקרר ולחמם במועד מאוחר יותר.
טיגון קל של הקציצות. (אפשר לגנוב כבר קציצה או יותר ישר מהמחבת).
בישול הקציצות יחד עם הרוטב ותפוח האדמה.
אפשר להגיש את הקציצות יחד עם כל תוספת. לא לשכוח לחם שיהיה עם מה לנגב את הצלחת!
אם אתם מחפשים השראה למתכונים נוספים אני ממליץ לכם לבדוק את מקבץ מתכוני האוכל הטעים באתר שלנו. אתם בקלות יכולים להדפיס מספר מתכונים ולהכין לכם תפריט שבועי. תכנון נכון של תפריט שבועי יקל עלכם מאוד. אנו מפרסמים מתכוני אוכל לפחות פעמיים בשבוע ולכן אני ממליץ לכם להירשם לרשימת התפוצה שלנו ולקבל כל מתכון חדש שיפורסם ישירות למייל שלכם.
לפניכם מתכון קציצות עוף עם רוטב ותפוחי אדמה במיוחד לילדים. זה טעים, זה קל להכנה והילדים יתמוגגו על הקציצות המיוחדות האלה.

- 1/2 ק"ג בשר עוף טחון
- 1 בצל גדול מגורר בפומפיה גס
- 1 ביצה
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 2 שיני שום כתושות
- 1 חבילה פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף פירורי לחם
- 2 תפוחי אדמה גדולים פרוסים לעיגולים
- ליטר מים
- 1 כפית מלח
- 1 כף אבקת מרק
- 1 כפית כמון
- 1/4 כפית כורכום
- מעט פלפל שחור
- בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים ביחד עם הבשר ולשים לעיסה אחת. מניחים בצד ל-5 דקות לספיגת טעמים.
- מרטיבים את הידיים קלות וקורצים מהתערובת קציצות ומטגנים במחבת עם שמן עמוק, עד להזהבה משני הצדדים.
- את הקציצות המטוגנות מניחים בצלחת על נייר סופג.
- בוזקים מעט שמן לסיר בגודל בינוני ומכניסים את הקציצות פנימה, מוזגים מים עד לכיסוי הקציצות ומוסיפים תבלינים (מלח, 1 כפית כמון, רבע כפית כורכום, 1 כף אבקת מרק ומעט פלפל שחור) ומערבבים קלות.
- קולפים ופורסים את תפוחי האדמה לעיגולים בעובי 2 ס"מ (שלא יהיו דקים מדי ויתפרקו בזמן הבישול) ומכניסים לתוך הסיר.
- מבשלים את הקציצות ברוטב עם תפוח האדמה עד שהתפוח אדמה מתרכך (כחצי שעה).
הילה
היי , הכנתי את מתכון הקציצות עוף, ויצא פשוט מעדן, התינוק שלי בן השנה וחודשיים גם אכל , וכל כך נהנה מהן. כל הסיר נטרף באותו היום. תודה רבה על המתכון ישר כוח