גזר וחמוציות הם שילוב בריאותי אולטימטיבי מנצח, פצצת אנרגיה המשלבת נוגדי חימצון והמון ויטמינים חשובים וחיונים מאוד לגוף. אתם זוכרים כמה פעמים ההורים שלכם ניסו לשכנע אתכם לאכול גזר שהייתם ילדים? להורים שלי היתה דרך נהדרת לשכנע אותנו (3 בנים) לאכול גזר, ואני לא מדבר על המשפט הנדוש "תאכל גזר זה בריא לעיניים", האמרה שלהם היתה "אם אתה רוצה לדעת לשרוק חזק כמו הגדולים תאכל גזר", ואיזה ילד לא רוצה לדעת לשרוק כמו הגדולים…
למה בדיוק קיבל הגזר מוניטין כל כך טוב? ומה גורם לחמוציות להחשב למזון מצוין לבריאות שלנו? ובכן, לפני שנעבור למתכון סלט הגזר והחמוציות שלנו חשבתי שכדאי יהיה לעבור על היתרונות הבריאותיים הנמצאים בגזר ובחמוציות. אני בטוח שלאחר שתקראו מה טומנים בחובם הגזר והחמוציות אתם תשתוקקו להכין את סלט הבריאות המטורף הזה. אם אתם ממהרים להכין את הסלט אתם יכולים לעבור ישר למתכון בתחתית העמוד.
נתחיל בגזר, גזר הוא מקור מצוין של ויטמין A, הוא מספק יותר מ – 200% של ויטמין A מהצריכה המומלצת למבוגר ממוצע ביום. צבעו הכתום של הגזר מכיל בטא קורטן שהוא נוגד חימצון ונמצא ברוב הצמחים והירקות הכתומים. בטא קורטן נספג במעיים והופך לויטמין במהלך העיכול. גזר מכיל סיבים תזונתיים, ויטמין K, אשלגן, חומצה פולית, זרחן, ויטמין E ואבץ. נוגדי החמצון הנמצאים בגזר עוזרים במניעת מחלות כמו סרטן, סוכרת, שבץ מחלות לב ודלקות זיהומיות. גזר אחד בינוני או ½ כוס של גזר מגורד בפומפיה מספק: 6 גרם פחמימות, 3 גרם של סוכר, גרם אחד של חלבון ורק 25 קלוריות!!
בין רוב המזונות הבריאותיים נימנות גם החמוציות, ברוב המקרים חמוציות נמצאות בחלק העליון של הרשימה בשל הערך התזונתי הגבוהה שלהם ונוגדי החמצון שהן מכילות. 100 גרם של חמוציות מכילות 18% של סיבים תזונתיים, 18% של ויטמין C, 8% של ויטמין E, 5% ויטמין K, וכמובן B5 הנקרא לרוב חומצה פנטותנית. עם כל הטוב הזה שיש בחמוציות גם הם בדומה לגזר כוללים רק 25 קלוריות בחצי כוס!!
לאחר שברור לנו ששילוב של גזר וחמוציות יחד הוא שילוב בריאותי מנצח נעבור למתכון עצמו. המתכון שלנו כולל 4 מוצרים או 5 וזה כבר תלוי בכם. לצורך הכנת הסלט הפשוט הזה נזדקק לגזר, חמוציות, סוכר חום, מיץ לימון טרי, ולמעונינים הטוויס של הסלט – שן אחת כתושה היטב של שום.
את הגזר נקלף ונגרד על פומפיה או במעבד מזון, נשתמש בחמוציות לא מסוכרות, נוסיף מעט סוכר חום ומיץ לימון. אם אתם רוצים לתת לסלט טוויסט מעניין אפשר להוסיף שן שום אחת כתושה שתוסיף חריפות עדינה וכמובן עוד בוסט בריאות.
סלט גזר וחמוציות מתאים לכול אירוע הוא יכול לשמש כתוספת סלט לארוחת בוקר וכקינוח מעולה (בתנאי שלא נוסיף את השום) לאחר ארוחת צהריים או ארוחת ערב קלה. שילוב המתיקות והחמיצות יחד יוצרים חגיגה של טעמים בפה. הסלט טעים מאוד ומומלץ להשאיר אותו ל"שבת" קצת בנוזלים לספיגת הטעמים ולריכוך הגזר.
אתם בקטע של סלטים? אל תפספסו את המתכונים: סלט כרוב לבן עם ירקות עשירים בויטמינים ומינרלים, סלט עדשים שחורות ובטטה בוסט של בריאות, ואת הסלט הכי טעים בעיר סלט חסה וחמוציות שאנו מכינים ב-5 דקות.

- 5-6 גזרים גדולים
- 200 גרם חמוציות
- 3 כפות סוכר חום
- 2 לימונים (לסחוט למיץ)
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 שן שום כתושה היטב אופציה
- לקלוף את הגזרים ובתוך קערה גדולה לגרד את הגזרים על פומפיה גסה (או לחלופין במעבד מזון בעזרת הסכין המיועדת לגרוד ירקות), להוסיף חמוציות, שמן, סוכר ושן שום ולערבב היטב.
- את הסלט עדיף להגיש לאחר כשעה, כאשר הגזר הגיר נוזלים והתרכך מעט מהלימון וכל הטעמים נספגו היטב.
- יש לטעום את הסלט לפני ההגשה, הטעם אמר להיות חמוץ מתוק – אם חסרה לכם חמיצות ניתן להוסיף ללא הגבלה.
כתיבת תגובה