זהו סלט חסה מיוחד חגיגי מאוד, ירוק ונפלא שיכול לשמש כמנה עיקרית או לצידם של מנות בשריות רבות. אם אתם מחפשים ארוחה קלה, או סלט פשוט עם רוטב מיוחד כדאי לכם לשקול להכין את הסלט הזה.
זה אחד ממתכוני הסלט האהובים עלי!
חסה, אגסים, גבינת מונצ'גו, שביבי שקדים קלויים משולבים עם רוטב חמצמץ כתום שמורכב ממיץ תפוזים, לימון, רוטב בלסמי מתוק יחד עם נגיעות של דבש וסילאן שהופך את הסלט לעשיר וחגיגי במיוחד.
הבסיס לסלט הזה הוא חסה. אנחנו מאוד אוהבים לשלב חסה בסלטים, לחסה יש מרקם פריך שמאפשר שילובים רבים. חסה נשמרת מעולה במקרר מבלי לההרס (בלי רוטב,המלחה ותבלינים כמובן), כך שהיא מאוד נוחה לשימוש במתכוני סלט ולכריכים.
האגס העסיסי מעיף כל סלט פשוט למקומות אחרים. אגס מתוק, חתוך לפרוסות דקות שמוסיף טעם פירותי בסלט,יחד עם שבבי השקדים הקלויים שמחמיאים לכל המנה עם טעם מעט מעושן. כל הטעמים האלה יחד הופכים את הסלט למשהו לא שיגרתי! סלט חגיגי ועשיר בטעמים נהדרים ובמרקמים שונים!
לסלט הזה יש יתרונות מעבר להיותו סלט מיוחד טעים וקל להכנה הוא גם בריא! הוא עשיר בנוגדי חימצון, סידן, ובסיבים תזונתיים. מי אמר שאוכל בריא לא יכול להיות גם אוכל טעים?
יתרון בוהק נוסף שיש בסלט חסה עם אגסים הוא שהוא ממש קל להכנה! כל מה שנידרש להכנת המנה, זה כמה דקות לחיתוך החסה ולהכנת הרוטב. אנחנו תמיד בוזקים את הרוטב מעל הסלט כמה דקות לפני ההגשה כך שכל הטעמים ישתלבו טוב יותר.
הסלט הזה מאוד סלחן וגמיש, אפשר להשתמש בכל חסה… בכל גבינה…. אתם יכולים להוסיף לו חמוציות, אגוזי מלך, ולהכין רוטב קצת שונה. אז נכון שהמתכון משתנה קצת מהמתכון המקורי, אבל זה החלק הכיפי במתכונים, שאתה יכול להכניס בהם את הטוויסט שלך.

סלט חסה חגיגי מיוחד ופשוט עם חסה, אגסים, גבינת מונצ'גו, שביבי שקדים קלויים משולבים עם רוטב חמצמץ כתום שמורכב ממיץ תפוזים, לימון, רוטב בלסמי מתוק יחד עם נגיעות של דבש וסילן!
- 1 חסה מכל סוג
- 2 אגסים
- 50 גרם גבינת מונצ'גו מגורדת גס
- חופן שבבדי שקדים
- 2 כפות שמן זית
- 1 תפוז סחוט
- 1/2 לימון סחוט
- 1 כפית בלסמי
- 1 כפית חומץ תפוחים
- 1 כפית סילאן
- 2 כפיות דבש
- 1 כף סוכר חום
- 1/4 כפית מלח או לפי הטעם
- 1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
- לשטוף היטב את עלי החסה ולייבש.
- לחתוך את העלים ולהניח בקערה גדולה.
- לשטוף את האגסים, ולפרוס לפרוסות דקות, ולהוסיף 70% מהכמות לעלי החסה(את הכמות שנותרה נכניס לרוטב).
- לגרד בפומפיה גסה את הגבינה ולהוסיף לחסה ולאגסים.
- במחבת קטנה לקלות מעט את השקדים עד שישחימו מעט, ופזרו מעל הסלט.
- במחבת קטנה הכניסו את כל מרכיבי הרוטב כולל שאר האגסים שנישארו לכם וערבבו היטב.
- לאחר שערבבנו את מצרכי הרוטב יש להניח את המחבת על להבה קטנה ולצמצם כ- 2 דקות.
- את הרוטב יש לצקת על הסלט לפני ההגשה ולערבב היטב.
כתיבת תגובה